شناسهٔ خبر: 71390227 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

اعتراض روزنامه اعتماد از اهانت تندورهای مجلس به دولت؛ رفتار آنان عاقلانه هوشمندانه و مدبرانه نیست

جمشید رسایی نوشت: عده‌ هميشه حق‌پندار در پي سخنان اخير رهبري با عبارات و جملاتي نامناسب و اهانت‌آميز، به برخي مسوولان و حاميان دولت حمله كرده و موجبات تحريك آنان را فراهم نمودند؛ رفتار اهانت‌آميز اين عده نيز عاقلانه، هوشمندانه و مدبرانه نيست.

صاحب‌خبر -
اعتراض روزنامه اعتماد از اهانت تندورهای مجلس به دولت؛ رفتار آنان عاقلانه هوشمندانه و مدبرانه نیست
کد خبر: 699812
|
۱۴۰۳/۱۱/۲۸ ۰۸:۲۰:۴۹

«ایران و مذاکراتی عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه» عنوان یادداشت روزنامه اعتماد به قلم جمشید رسایی است که در آن آمده؛ همواره از مسوولان عالیرتبه کشور شنیده‌ایم که اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت و در چارچوب اهداف تعیین شده دنبال می‌شود. اخیرا رهبر انقلاب در دیداری عمومی با یادآوری بدعهدی‌ها و سنگ‌اندازی‌های امریکا در اجرای برجام و اشاره به اقدامات و دستورات اخیر ترامپ درخصوص کشورمان، فرمودند «مذاکره با امریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست.» از آنجایی‌ که در پی فرمایش اخیر رهبری، عده‌ای که طی سال‌های گذشته در عرصه‌های مختلف اجرایی، جهت حل مشکلات مردم، توفیق قابل توجهی کسب نکرده و کارنامه قابل ارایه‌ای به مردم ندارند و در عین حال، هیچ‌وقت مسوولیت اقدامات خود را قبول نکرده‌اند، با تفسیری اشتباه از فرمایشات رهبری، با عباراتی نامناسب، در برنامه‌های عمومی، موجب رنجش و عصبانیت جمع زیادی از اقشار مختلف مردم شدند؛ لزوم اشاره به چند نکته زیر دیده شد: 

۱ -  مذاکره به معنای گفت‌وگو میان دو یا چند فرد با هدف دستیابی به درکی مشترک، رفع اختلاف یا ایجاد توافق بین آنان است. مذاکره و گفت‌وگو هیچ زمان نکوهیده و مردود نیست؛ لیکن نحوه اجرا و چگونگی انجام آن مهم است و باید مورد دقت و توجه قرار گیرد. 

۲ - از جمله مواردی که در گفت‌وگو و مذاکره باید رعایت شود، لحن کلام و شیوه برخورد طرفین گفت‌وگوست. اگر یکی از طرفین مذاکره یا گفت‌وگو از لحن یا عباراتی تهدیدآمیز استفاده کند یا از موضعی قلدرمآبانه برخورد نماید، قاعدتا طرف دیگر هم باید در همان سطح و به همان شکل برخورد نماید؛ اگر چنین نکند، تعادل در مذاکره و گفت‌وگو به‌هم می‌خورد. نمونه این مورد را در مذاکرات برجام با جمله مشهور دکتر ظریف به یاد داریم که گفتند «هیچ‌وقت یک ایرانی را تهدید نکنید.» صحبت‌های اخیر رهبری را هم می‌توان به نحوی گفت‌وگو و مذاکره با امریکا دانست...

 با این تفاوت که وقتی مسوولان امریکا از پشت تریبون رسمی، با قلدری، مواردی تهدید‌آمیز خطاب به مردم و مسوولان کشورمان بیان می‌کنند، باید پاسخی قاطع از پشت تریبون رسمی به آنان داده شود که چنین شد. به عبارتی گفت‌وگو یا مذاکره در سطحی عمومی و از پشت تریبون رسمی انجام گرفت و به صورتی عاقلانه، مدبرانه، شرافتمندانه و هوشمندانه پاسخ طرف مقابل داده شد. در حقیقت، رهبری در سخنان اخیر خود صرفا این نحوه گفت‌وگو را مورد قبول دانستند و همین روش نیز توسط سایر مسوولان کشور دنبال شد.

۳ - فرمایشات اخیر رهبری تاکید بر همان اصول و شیوه‌ای بود که قبلا در ارتباط با سیاست خارجی مطرح شده؛ در حقیقت، رهبر انقلاب با استفاده از کلمه شرافتمندانه بر اصل عزت، با استفاده از کلمه عاقلانه بر اصل حکمت و با استفاده از کلمه هوشمندانه بر اصل مصلحت تاکید نموده‌اند. 

۴ - عده‌ای که همیشه خود را حق مطلق می‌پندارند و همواره سخنان رهبری را به نفع خود تفسیر می‌کنند، در پی سخنان اخیر رهبری فرصت را مناسب دیده و با عبارات و جملاتی نامناسب و اهانت‌آمیز، به برخی مسوولان و حامیان دولت حمله کرده و موجبات تحریک آنان را فراهم نمودند؛ نتیجه این رفتار اهانت‌آمیز، اهانت متقابل از سوی برخی افراد در فضای مجازی و ایجاد التهاب در جامعه بود. این عده (خود حق‌‌مطلق پندار) توجه ندارند در شرایط فعلی، که کشور عملا درگیر جنگی طاقت‌فرسا در عرصه‌های مختلف با رژیم صهیونیستی است، مهم‌ترین نکته، حفظ آرامش روانی جامعه و افزایش وحدت بین اقشار مختلف مردم می‌باشد.  در حقیقت، رفتار اهانت‌آمیز این عده نیز عاقلانه، هوشمندانه و مدبرانه نیست.

نکته آخر آنکه، مسوولان کشور همواره و در همه شرایط باید در کاربرد کلمات و عبارات، بیش از سایر آحاد جامعه، دقت به خرج دهند. در این میان، انتظار از افرادی که لباس روحانیت را به تن دارند، بیش از سایر اقشار است.

برچسب‌ها: