شناسهٔ خبر: 71390043 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

جمهوری اسلامی نوشت:«طالبان همچنان در حال بازي دادن مسئولين ايراني هستند»

صاحب‌خبر -

شفقنا_ جمهوری اسلامی نوشت: تصاوير ماهواره‌اي نشان مي‌دهند از 22 دي تا 12 بهمن در هيرمند جريان قابل توجه آب وجود داشته اما طالبان از ورود آن به ايران ممانعت و آن را به سمت شوره‌زار گودزره منحرف کردند تا هرز برود! اين واقعه مربوط به ايام بعد از سفر عراقچي به کابل هم مي‌شود و نشان مي‌دهد طالبان همچنان در حال بازي دادن مسئولين ايراني هستند.

به گزارش شفقنا، جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: منير اکرم، نماينده دولت پاکستان در سازمان ملل در اجلاس شوراي امنيت اين سازمان گفت «مرکز اصلي داعش خراسان، در افغانستان است». وي افزود: «پاکستان در حال مبارزه با داعش، تحريک طالبان پاکستان (ت‌ت‌پ) و «گردان مجيد» است و با عزم راسخ به اين مبارزه ادامه خواهد داد. اين تهديد نه‌تنها متوجه افغانستان و پاکستان است بلکه خطري براي کل منطقه و فراتر از آن محسوب مي‌شود».

نماينده دولت پاکستان در سازمان ملل اين مطالب را به انگيزه تکذيب ادعاي عباس استانگزي معاون وزير خارجه دولت خودخوانده طالبان مطرح کرد که مدعي آموزش ديدن داعش در پاکستان شده است. منيراکرم ضمن تکذيب اين ادعا گفت: «افغانستانِ تحت سلطه طالبان مرکز اصلي داعش است».

نکته بسيار قابل تأمل اينست که توجه جدي به خطر داعش اکنون بار ديگر به يکي از دغدغه‌هاي دولت آمريکا تبديل شده بطوري که «دوروتي شي» سرپرست نمايندگي آمريکا در سازمان ملل طي سخناني در اجلاس شوراي امنيت گفته است: «مقابله با داعش و ساير گروه‌هاي تروريستي در سراسر جهان يکي از اولويت‌هاي اصلي دولت ترامپ است». وي اين را هم گفت که «ما نگران توانائي‌هاي داعش خراسان در طراحي و اجراي حملات و همچنين ادامه کمپين‌هاي جذب نيرو به ويژه در افغانستان و پاکستان هستيم».

دولت پاکستان نيز نگران خطر داعش براي اين کشور است زيرا تروريست‌هاي داعش با حمايت حکومت خودخوانده طالبان افغانستان به مناطقي از مرز مشترک اين کشور با پاکستان نفوذ داده مي‌شوند و از آن طريق به اخلال و ايجاد اغتشاش در مناطق مختلف پاکستان مي‌پردازند.

همين مشکل، يکي از دلايل اختلافات شديد دولت پاکستان با حکومت خودخوانده طالبان است که در مواردي به درگيري‌هاي خونين نظامي و زد و خوردهاي مرزي منجر شده است.

در اين ميان، آنچه براي ايران بسيار مهم است اينست که حکومت خودخوانده طالبان با بدعهدي‌هائي که در سه سال و نيم گذشته نشان داده و مخاطرات عملي که در همين مدت از ناحيه سيل اتباع غيرمجاز و عناصر نفوذي طالبان در داخل ايران به وجود آمده، همچنان يک تهديد بزرگ براي کشورمان محسوب مي‌شود و متأسفانه متوليان امور افغانستان در ايران يا در خواب عميقي فرورفته‌اند و يا حاضر نيستند با اين تهديد جدي مقابله کنند!

علاوه بر خطر داعش تحت حمايت طالبان و خطر خود طالبان براي ايران، اين گروه در مدت سه سال و نيم سلطه‌اش بر افغانستان عليرغم امتيازات زيادي که از ايران گرفت به هيچيک از وعده‌هايش عمل نکرد و حتي به تعهدات قانوني دولت‌هاي گذشته افغانستان به ايران در زمينه حقابه ايران هم عمل نکرده است.

در سفر وزير خارجه ايران به کابل در 7 بهمن ماه جاري سران طالبان وعده شرعي و اخلاقي دادند که حقابه ايران را خواهند داد و سفير ايران در کابل هم اعلام کرد که مشکل حقابه حل شده ولي هفته گذشته کارشناسان محيط‌زيست اعلام کردند تصاوير ماهواره‌اي نشان مي‌دهند از 22 دي تا 12 بهمن در هيرمند جريان قابل توجه آب وجود داشته اما طالبان از ورود آن به ايران ممانعت و آن را به سمت شوره‌زار گودزره منحرف کردند تا هرز برود! اين واقعه مربوط به ايام بعد از سفر عراقچي به کابل هم مي‌شود و نشان مي‌دهد طالبان همچنان در حال بازي دادن مسئولين ايراني هستند.

عملکرد وزير خارجه کشورمان در چند ماهي که سکاندار ديپلماسي خارجي شده، متأسفانه موفقيتي به همراه نداشت. وي با خوردن شاورماي دمشق، چاي کابل و طعام عربي قطر مانورهاي تبليغاتي جديدي داد ولي از سفر به هيچيک از اين مناطق دستاوردي به نفع جمهوري اسلامي ايران نداشت.

با اغماض از عدم کارائي اشخاص، آنچه براي ايران در مقطع بسيار حساس کنوني مهم است برخورد قدرتمندانه و هوشمندانه با موضوعات و مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي است که با منافع ملي ايران مرتبط هستند. علاوه بر خطري که بازي‌هاي طالبان براي کشور ما دارد و ديپلماسي کنوني ما نمي‌تواند اين بازي را بهم بزند، اصولاً ما براي حفاظت از منافع ملي کشورمان به بازسازي ساختار ديپلماسي نياز داريم. قطعاً اگر در اين مسير حرکت نکنيم، در صحنه بين‌المللي دچار عقبگرد خواهيم شد.