تبلیغات گسترده فروش آنلاین طلا درحالی روند افزایشی پیدا کرده که نداشتن مجوز برخی از این پلتفرمها باعث ایجاد نگرانیهایی شده؛ رئیس پیشین اتحادیه طلا و جواهر ضمن هشدار به خریداران طلا در فضای مجازی به مردم توصیه کرد که به صورت حضوری طلا خریداری کنند.
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، افزایش پیدرپی قیمت طلا در ماههای اخیر باعثشده بسیاری از سرمایهگذارن در این حوزه به سودهای قابل توجهی دست یابند و مردم بیشتر بهسمت خرید طلا ترغیب شوند.
جذابیت بازار طلا تا جایی پیشرفته که هم خریداران و هم فروشندگان آن را بهترین بازار برای سودآوری میدانند و با وجود اینکه بازار ملتهب است خرید و فروش در این بازار جریان دارد.
در چنین شرایطی برخی از سودجویان برای کسب سودهای بالا و بعضا کلاهبرداری، فضای مجازی را انتخاب میکنند و با راهاندازی سایتهای فروش آنلاین طلا که اغلب آنها نیز فاقد مجوز رسمی هستند اقدام به فروش طلای مجازی میکنند.
در ماههای اخیر نیز تعداد سایتهای فروش آنلاین طلا رشدقارچگونه داشته است و برخی از این سایتها که بعضا نیز فاقد مجوز هستند با تخفیفهای وسوسهانگیز افراد را به سمتوسوی خود کشاندهاند.
تخفیفات وسوسهانگیز پلتفرمهای غیرمجاز فروش آنلاین طلا
طلای قسطی و بدون کارمزد، ارسال رایگان، تخفیفهای درصدی به همراه حذف اجرت و مالیات، تخصیص طلا به ازای ثبتنام و معرفی افراد به پلتفرمها از جمله مواردی بوده که این روزها در فضای آنلاین زیاد به چشم میخورد.
در کنار این تخفیفها، تبلیغات میلیاردی برخی از این پلتفرها که هنوز برخی از آنها مجوز ندارند در بزرگراهها پر شده و چشم هر بینندهای را به سمت خود جلب میکند.
این درحالی است که هزینه تبلیغات در بیلبوردهای سطح بزرگراهها رقم کمی نیست و حال جای سوال دارد که چطور این پلتفرمهای نوپا که بعضا هم مجوز ندارند هزینههای میلیاردی خود را تامین میکنند.
محمد کشتیآرای، عضو هیئترئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در گفتوگو با میزان با اشاره به تبلیغات گسترده در حوزه فروش آنلاین طلا گفت: این روزها برای تبلیغ معاملات آنلاین طلا میبینیم که بیلبوردهای شهری را با میلیاردها تومان اجاره میکنند که مسلما این هزینههای گزاف باید از جایی تأمین شود.
وی درباره مشکلات خرید و فروش آنلاین طلا اظهار کرد: توصیه ما به مردم این است که به صورت حضوری طلا خریداری کنند، چون حضور فرد میتواند مانع ایجاد برخی از مشکلات شود.
عضو هیئترئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران ادامه داد: متاسفانه در قالب فروش آنلاین طلا، برخی از افراد بدون هیچ مجوزی درحال فعالیت هستند و گاهی مشاهده شده که حتی طلا با عیار پایین یا تقلبی به مردم فروخته شده است که چون این پلتفرمها اغلب مجوز ندارند امکان پیگیری مشکل مردم دشوار میشود.
کشتیآرای به خطرات ورود افراد ناآگاه به خرید و فروش طلا آب در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: مردم میخواهند پولشان را به یک کالای ارزشمند تبدیل کنند و مسلماً طلا میخرند و این روزها خرید و فروش طلای آبشده در فضای مجازی زیاد دیده میشود که به هیچ عنوان استاندارد نیست و عیار و کیفیت لازم را ندارد.
عضو هیئترئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران تاکید کرد: طلای آبشده بین افراد حرفهای صنف طلا و جواهر دادوستد میشود؛ طلاهای خُرد را ذوب میکنند و آن را به یک تکه تبدیل میکنند تا کارگاه برای آنها طلای کارشده بسازد.
وی تصریح کرد: عدهای از نیاز مردم سو استفاده کرده و با تبلیغات گسترده در فضای مجازی که طلا آبشده اجرت و مالیات ندارد مردم را فریب میدهند.
روند رو به رشد معاملات آنلاین طلا و فعالیت بخش قابل توجهی از مردم در نرمافزارهای مرتبط باعث شد رئیس کل دادگستری استان تهران نیز چندی پیش نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد و با هشدار به دستگاههای ذیربط و متولی از آنها بخواهد تا به قید فوریت نسبت به ساماندهی این معاملات اقدام کنند./ منبع: میزان
به گزارش ایسنا، به گفته معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، برای خرید طلا به صورت برخط، باید چند نکته مورد توجه خریداران قرار گیرد.
سرگرد مختار رضایی در گفتوگو با ایسنا درباره این نکات گفت: نکته اول این است که هر سایت یا پلتفرمی که قصد داشته باشد در فضای مجازی خرید و فروش انجام دهد؛ باید مجوز رسمی از وزارت صمت، اتحادیه صنف طلا و چند نهاد دیگر، داشته باشد. پس هنگام خرید حتما از داشتن مجوز این سایتها اطمینان حاصل کنید.
وی افزود: دومین نکته قابل توجه در هرگونه خرید اینترنتی این است که سایت یا پلتفرم مورد نظر باید نشان نماد اعتماد الکترونیک داشته باشد که معمولا در انتهای صفحه هر سایتی، این نماد نمایش داده میشود.
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد: سومین نکته این است که بهتر است سابقه یا اعتبار این سایتها چک شود و شواهدی وجود داشته باشد که سایر افراد از این سایتها خرید کردهاند و محصول مورد نظر خود را دریافت کرده باشند.
رضایی گفت: نکته دیگری که در خرید از این سایتها اهمیت دارد؛ دامنهای است که در آن پرداخت وجه باید صورت گیرد؛ یعنی این دامنه باید دامنه شبکه پرداخت، شاپرک باشد که امن و ملی است و اگر این سایت شما را به هر سایت دیگری ارجاع داد، از وارد کردن اطلاعات بانکی خود خودداری کنید.
وی با اشاره به سوءاستفاده کلاهبرداران از این ترفند، افزود: ممکن است کلاهبرداران مجازی با استفاده از این ترفند، به افراد پیامک بزنند که برای خرید طلای آنلاین روی لینک زیر کلیک کنید و با این روش، حسابهای شما را خالی کنند. به همین دلیل هنگام جستجو کردن در موتورهای جستجو و یا وارد کردن آدرس سایتها، دقت لازم را داشته باشید.
وی به خریداران این سایتها توصیه کرد که در صورت توان، حتما طلای فیزیکی خود را از این سایتها تحویل بگیرند؛ حتی اگر مبلغ کارمزد آن یا هزینه ارسال افزایش پیدا کند.
این مقام انتظامی درباره نکات امنیتی اپلیکیشنهای موجود برای خرید طلا، افزود: هموطنان باید دقت کنند که اپلیکیشنهای رسمی را باید از سایت های مورد اعتماد و یا بازار دانلود کنند؛ زیرا ممکن است سودجویان با ایجاد نرم افزارهای تقلبی، به اطلاعات افراد دسترسی پیدا کرده و حساب هایشان را خالی کنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا درباره نظارت بر عملکرد این سایتها، تأکید کرد: در حال حاضر کارگروهی برای نظارت بر عملکرد سایتهای خرید و فروش طلا ایجاد شده که ملاحظاتی را برای افزایش امنیت و جلوگیری از مشکلات بعدی ارائه و بر لزوم رعایت آن تأکید کردهاند.
وی هشدار داد که نکته قابل توجه در عملکرد این سایتها این است که ممکن است خالی فروشی کنند؛ یعنی بیشتر از موجودی طلای خود، به مردم بفروشند که این مسئله باعث میشود هنگام مراجعه مردم برای گرفتن طلای فیزیکی خود، مشکلاتی ایجاد شود. به همین دلیل قرار است این طلاها نزد دو بانک به امانت سپرده شود تا این مشکل نیز رفع شود؛ اما مردم باید نسبت به این مسائل هوشیار باشند.