حامیان حزبالله شنبه ۲۷ بهمن برای سومین روز متوالی در اعتراض به جلوگیری از ورود پروازهای ایرانی به فرودگاه بیروت، در مسیر این فرودگاه تجمع کردند که در پی آن ارتش لبنان برای متفرق کردن آشوبگران مجبور به استفاده از گاز اشکآور شد.
حسن فضلالله، نماینده حزبالله در پارلمان لبنان، با انتقاد از اقدام ارتش، خواستار بازخواست نیروهایی شد که به سمت معترضان گاز اشکآور شلیک کرده بودند.
وی در بیانیهای گفت: «ارتش و دولت لبنان باید برای جلوگیری از تحمیل سیاستهای اسرائیل بر فرودگاه بیروت و مقابله با ادامه اشغال سرزمینهای لبنانی، نشستهای فوری برگزار میکردند، نه اینکه علیه یک تجمع مسالمتآمیز در مسیر فرودگاه از زور استفاده کنند.»
همزمان خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد که احمد حجار، وزیر کشور لبنان، پیش از بعدازظهر شنبه ۲۷ بهمن خواستار تشکیل جلسهای اضطراری برای بررسی وضعیت امنیتی کشور شد.
او همچنین دستورهای لازم برای شناسایی عاملان و ارجاع آنها به مراجع قضایی را صادر کرد و به خبرنگاران گفت که بیش از ۲۵ نفر برای تحقیق در مورد این حمله بازداشت شدهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این تحولات، حمله خشونتآمیز روز جمعه حامیان حزبالله به کاروان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) در بیروت را محکوم کرد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۷ بهمن با انتشار بیانیهای از واکنش سریع نیروهای مسلح لبنان برای جلوگیری از تشدید خشونت، و همچنین تعهد دولت لبنان به انجام تمامی اقدامات لازم برای پاسخگوکردن مسئولان این حمله قدردانی کرد.
یونیفل اعلام کرد حامیان حزبالله روز جمعه با حمله به کاروان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مسیر فرودگاه بیروت، آرولدو لازارو، معاون نمایندگی یونیفل در لبنان را زخمی و مجرح کردند.
وزارت امور خارجه فرانسه نیز روز شنبه ۲۷ بهمن در بیانیهای اعلام کرد که فرانسه از نیروهای امنیتی لبنان میخواهد تا امنیت نیروهای حافظ صلح را تضمین کرده و از مقامات قضایی لبنان نیز میخواهد که تمامی جوانب این حمله غیرقابل قبول را روشن کرده و با عاملان آن برخورد کنند.
اسرائیل بارها جمهوری اسلامی را به سوءاستفاده از فرودگاه بیروت برای انتقال پول و سلاح به حزبالله متهم کرده است.
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۲۴ بهمن اعلام کرد که نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفتههای اخیر به قاچاق پول نقد برای «گروه تروریستی حزبالله» در لبنان، از طریق فرودگاه بینالمللی بیروت ادامه داده است.
در پی این اعلام دولت جدید لبنان پروازهای خطوط هوایی ایران به بیروت را ممنوع اعلام کرد.
∎