چاوشی در مطلبی در کانال تلگرام خود در پی این امر نوشت: مطلع شدم که برگزارکنندگان جشنواره موسیقی فجر از من نامی در روز پنجم این برنامه (با عنوان تقدیم و...) آوردهاند. نه راضیام به چنین چیزی و نه علاقه به شنیدن نام خود (به هر بهانه و دلیلی) در چنین موقعیتها و محافلی دارم.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی در دو بخش رقابتی و غیررقابتی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه امسال در تهران و استانهای کشور در حال برگزاری است.
در بخش رقابتی در شاخههای آلبومهای شنیداری، پژوهش (کتابهای موسیقی)، پایاننامه و رساله، آهنگسازی (ویژه وفاق ملی)، جایزه موسیقی و ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، جایزه تکآهنگ و موسیقی فیلم در مجموع ۱۸۹ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
در بخش آلبومهای شنیداری ۳۳ اثر، در بخش پژوهش (کتابهای موسیقی ) ۱۴ اثر، در بخش پایاننامه و رساله ۱۰ اثر، در بخش آهنگسازی ۳۹ اثر، در بخش جایزه موسیقی و ترانه ۱۰ اثر، در بخش جایزه موسیقی و رسانه ۳۹ اثر، در بخش تکآهنگ ۴۲ اثر و در بخش موسیقی فیلم ۲ اثر به جشنواره راه یافتهاند.
در بخش رقابتی اجراهای صحنهای (جایزه باربد) ۳۷ گروه موسیقی در شاخه موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی کلاسیک ایرانی شرکت کردهاند. در مجموع ۲۲۶ اثر و گروه موسیقی در بخش رقابتی و اجرای صحنهای جایزه باربد شرکت کرده اند که پس از داوریهای صورت گرفته برگزیدگان هر بخش در مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر معرفی میشوند.