بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور عصر امروز (شنبه) در جلسه شورای اجتماعی آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم افزایش ظرفیتهای اجتماعی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، گفت: دولت دکتر پزشکیان وفاق خوبی با حاکمیت و احزاب دارد و اگر این وفاق با جامعه نیز تحقق یابد، میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه راه درمان مسائل و آسیبهای اجتماعی در خود جامعه نهفته است، اظهار کرد: در مکاتباتی که با رئیس جمهور داشتهام، اعلام کردم که این دولت میتواند دولت اجتماعی باشد.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور افزود: در جلساتی که به این منظور تشکیل میشود، باید ظرفیتهای اجتماعی را افزایش دهیم و شورای اجتماعی استانها و کشور باید تغییر جهت داده تا از این ظرفیتها به خوبی برای رفع آسیبهای اجتماعی استفاده کند.
ربیعی با تاکید بر شناسایی علل آسیبها برای مقابله با آنها، گفت: متاسفانه بیشتر در علتشناسی این آسیبها دچار انحراف میشویم.
وی علت اصلی آسیبهای اجتماعی را نوعی از همگسیختگی اجتماعی دانست و افزود: اگر متوجه افزایش ظرفیتهای اجتماعی شویم، میتوانیم با این آسیبها مقابله کنیم.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور بر تشکیل پنجره واحدی برای موضوعات مختلف اجتماعی تاکید کرد و گفت: اورژانس اجتماعی باید بیشتر از قبل وارد میدان شود.
ربیعی همچنین بر جدی گرفتن کانونهای توسعه محلی تاکید کرد و افزود: پروژههای اجتماعی ذینفعان بسیاری دارند و باید به آنها توجه ویژهای شود.
وی ایجاد نشاط اجتماعی را بزرگترین مشکل اجتماعی در کشور دانست و گفت: باید در مورد ایجاد نشاط در جامعه انعطافپذیری بیشتری داشته باشیم.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور تاکید کرد: در این دوره بیشتر از هر دوره دیگر به همبستگی نیاز داریم و از هرگونه مداخلهای که جامعه را تحریک میکند، بهطور جدی باید پرهیز کنیم.
ربیعی در پایان با اشاره به اینکه تصویر غلط از جامعه عامل عقبماندگی است، گفت: آسیبهای اجتماعی و مسائلی مانند اعتیاد، خودکشی، طلاق و سقط جنین در تمام دنیا وجود دارد و در کشور ما نیز وضعیت وحشتناکی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: باید با افزایش ظرفیتهای اجتماعی و ایجاد وفاق بین دولت و جامعه، گامهای موثری برای رفع آسیبهای اجتماعی برداشت.
رکن خانواده به دلیل اختلال در نظامات اجتماعی در معرض خطر است
سید محمد بطحایی، معاون وزیر و رئیس سازمان اجتماعی کشور نیز روز شنبه در جلسه شورای اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه نظامات اجتماعی به دلایل مختلف دچار اختلال شده است، گفت: خانواده نیز به عنوان رکن رکین جامعه در معرض خطر است.
وی اظهار کرد: وقتی نظامات اجتماعی به هم میخورد رفتارهای ناهنجار نیز در جامعه زیاد میشود و اجتماعات مذهبی و مساجد که به این نظامات مرکزیت میدادند دچار تخریب شدند.
معاون وزیر و رئیس سازمان اجتماعی کشور ادامه داد حیا و حکم دچار تخریب شده و حرفهایی که در چند دهه پیش به زبان آوردن آنها بد بود امروز به راحتی محاوره میشود و این نشانی از آسیبهای اجتماعی است.
بطحایی با بیان اینکه زیرساخت جامعه ما اسلامی و مذهبی است گفت: حتی یک مورد از آسیبهای اجتماعی نیز برای این جامعه زیاد است.
وی بر برنامهریزی فوق العاده برای مقابله با آسیبهای اجتماعی تاکید کرد و گفت: این برنامهها نباید برنامه جاری دستگاهها باشند بلکه باید طوری طراحی شوند که اثرگذاری خوبی داشته باشند.
شناخت مخاطب در اجرای برنامههای اجتماعی تعیینکننده است
بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار کرد: جامعه امروز ما در وضعیتی قرار دارد که پیش از هر زمان دیگری به همبستگی اجتماعی و وفاق ملی نیازمند است از این رو باید نگاهها را مثبت و ظرفیتها را باز شناسایی و بازیابی کنیم.
وی ادامه داد: باید در این جامعه زیباییهایی را پیدا کنیم که بتواند برای همه الگو باشد.
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: در تعریف و باز تعریف آسیبهای اجتماعی نیز به گفتمان اجتماعی نیاز داریم تا از این طریق بتوانیم مخاطبهایمان را به درستی شناسایی کنیم.
سرمست ادامه داد: برای ارتباط با نسل جدید باید با زبان آنها سخن بگوییم در غیر این صورت برنامه قبل از اینکه اجرایی شود با شکست مواجه میشود.
وی همچنین به شناسایی ظرفیتهای اجتماعی برای مقابله با آسیبها تاکید کرد و گفت: باید به موقع و در میدان خودش آسیبها را کند و کاو کرده و از تبدیل شدن آسیبهای اجتماعی به مسائل امنیتی و سیاسی جلوگیری کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید حرکتهای زیبنده را ببینیم و برجسته کنیم و فکر نکنیم که ایثارگری در جامعه با جنگ تمام شده بلکه صورت آن عوض شده و همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/