به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، پوستر نهمین جشنواره ملی تولیدات هنری فانوس و هفتمین جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی امروز با حضور سردار ملکی مشاور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور و سرهنگ پاسدار حسن حبیبی مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان و سایر مسئولین در مرکز فرهنگی دفاع مقدس گیلان رونمایی شد.
سردار عبدالله ملکی؛ مشاور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در استانهای شمالی در این آیین با اشاره به زیباییهای دفاع مقدس، خواستار روایتگری با استفاده از ابزار هنر شد و گفت: دنیای امروز دنیای هنر و رسانه و فضای مجازی است و هر کشوری که این سه مولفه را داشته باشد، ابرقدرت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه حماس و حزبالله کمر اسرائیل و ناتو را شکستهاند، تاکید کرد: قدرت حزبالله در فضای مجازی بازتاب یافته و بسیار اثرگذار شده است.
ملکی مردم را یکی از مولفههای قدرت نظام جمهوری اسلامی دانست و بیان کرد: نقش مردم در دوران دفاع مقدس بسیار برجسته است و باید به معرفی این مولفه قدرت بپردازیم.
وی رزمندگان را در اوج ایمان و شجاعت و قدرت و تواضع و ابهت دانست و گفت: باید از ظرفیت موزههای دفاع مقدس برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری استفاده کرد.
مشاور رئیس بنیاد حفظ آثار در استان های شمالی، روایتگری دفاع مقدس بدون هنر و رسانه و فضای مجازی را غیرممکن دانست و عنوان کرد: همانگونه که عاشورای امام حسین(ع) اسلام را بیمه کرد، دفاع مقدس نیز ضامن انقلاب اسلامی شد و لذا مسئولان باید به طرف سرمایهگذاری در حوزه دفاع مقدس بروند.
وی با بیان اینکه بدون فرهنگ دفاع مقدس نمیتوانیم در میدان جنگ شناختی مقاومت کنیم، یادآور شد: نسل جوان و نوجوان دنبال سخنرانی نیست و باید از جنبه های هنری و رسانهای به روایتگری دفاع مقدس بپردازیم.
درخشش هنرمندان گیلانی در تولید آثار فاخر حوزه دفاع مقدس و مقاومت
سرهنگ حسن حبیبی؛ مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان نیز در این مراسم هنر را مایه مانایی فرهنگ دفاع مقدس دانست و گفت: رویدادهای تاریخی به مرور زمان رنگ کهنگی پیدا میکنند و فراموش میشوند، اما با پیوند هنر و دفاع مقدس، روز به روز شاهد درخشانتر شدن این مقطع نورانی و پرافتخار تاریخ ایران هستیم.
وی با بیان اینکه هنر و رسانه اثرگذاری بینظیری دارند، گفت: غرب با ابزار هنر و رسانه، فرهنگ باطل خود را به افکار عمومی جهان مخابره میکند؛ این در حالی است که باید به ترویج فرهنگ و معارف ناب و متعالی دفاع مقدس بپردازیم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان انتقال فرهنگ دفاع مقدس بدون هنر و رسانه را غیرممکن دانست و بیان کرد: گیلان با تقدیم هشت هزار شهید والامقام و 22 هزار جانباز سرافراز و دو هزار و 700 آزاده دلاور در دوران دفاع مقدس خوش درخشیده و کمک های 1513 کامیونی مردمی جهت پشتیبانی از جبههها زبانزد است.
حبیبی با بیان اینکه 20 درصد جمعیت فعال آن روز گیلان در جبههها حضور داشتند، تاکید کرد: گیلان استانی شمالی بود و از جبههها فاصله داشت، اما 100 هزار رزمنده از گیلان به جبهه اعزام شدند.
وی با اشاره به پیشتازی مردم گیلان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، یادآور شد: امروز هنرمندان گیلانی با تولید آثار فاخر در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در کشور حرف برای گفتن دارند.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان از برگزاری دومین کنگره شهدای استان در بهار 1404 خبر داد و اضافه کرد: برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری و ادبی مرتبط با دفاع مقدس و تولید آثار فاخر هنری به کیفیت بخشی خروجی کنگره کمک میکند.
وی سوژههای فراوان و بینظیر دفاع مقدس را یکی از رموز مانایی جشنواره فانوس دانست و خاطرنشان کرد: باید از فرصت جشنوارهها و رویدادهای هنری حوزه دفاع مقدس برای کشف روایتها استفاده کنیم و در این راستا نیازمند نقشآفرینی مردم هستیم.
حبیبی به نقش برجسته گروههای مردمی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: یکی از ظرفیتهای انتقال فرهنگ دفاع مقدس، اردوهای راهیان نور است که به صورت خودجوش و مردمی و خانوادگی اجرا خواهد شد.
وی سرودهای انقلابی و دفاع مقدسی را یکی دیگر از جنبههای مردمی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و بیان کرد: فرزندان دهه هشتادی و نودی ما سرشار از هوش و خلاقیت هستند و سواد رسانهای بالایی دارند و ظرفیت تکنولوژی های نوین را میدانند لذا باید برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس از نسل جوان و نوجوان کمک بگیریم.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان هنر و رسانه را بهترین فرصت برای جلوگیری از تحریف دستاوردهای نظام دانست و خاطرنشان کرد: امروز باید از تکنولوژی های نوین برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جدید استفاده کنیم.
انتهای پیام/
∎