شناسهٔ خبر: 71383135 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

سخنگوی دولت آلمان: برنامه‌ای برای اخراج فوری مهاجران افغان نداریم

پس از حمله مونیخ، دولت آلمان به بررسی اخراج مهاجران مجرم افغان ادامه می‌دهد، اما اجرای آن به همکاری با طالبان وابسته است

صاحب‌خبر -

استفن هبشتریت، سخنگوی دولت آلمان، روز جمعه ۲۶ بهمن‌‌ماه، در برلین گفت که در حال حاضر هیچ برنامه فوری برای اخراج مهاجران مجرم افغان وجود ندارد. به گفته سخنگوی دولت آلمان، مقام‌های آلمانی پیوسته در حال بررسی شرایط لازم برای اجرای این اخراج‌ها هستند، اما هنوز زمان دقیقی برای انجام آن مشخص نشده است.

خبرگزاری آلمانی دی‌پی‌اِی (Deutsche Presse-Agentur) گزارش داد که بحث اخراج افغان‌ها از آلمان پس از وقوع چندین حمله به دست شهروندان افغان، به یکی از موضوعات مهم سیاسی بدل شده است. در تازه‌ترین مورد، روز پنجشنبه در مونیخ، یک پناهجوی ۲۴ ساله افغان، که از سال ۲۰۱۶ در آلمان زندگی می‌کند، خودرویش را عمدا به سوی تجمع یک اتحادیه کارگری راند و موجب زخمی شدن دست‌کم ۳۶ نفر شد.

استفن هبشتریت، تایید کرد که «دولت همچنان در حال بررسی شرایط برای اخراج مهاجران افغان است، اما هنوز تصمیم نهایی درباره زمان انجام پروازهای آینده گرفته نشده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در اوت ۲۰۲۴، اولین پرواز اخراج پس از تسلط طالبان انجام شد که طی آن ۲۸ شهروند افغان، که در آلمان مرتکب جرم شده بودند و حکم اخراج داشتند، به افغانستان بازگردانده شدند.

نانسی فزر، وزیر کشور آلمان، پس از حمله مونیخ بار دیگر تاکید کرد: «روند اخراج مهاجران افغان ادامه خواهد داشت»، اما اجرای این تصمیم به دلیل نیاز به همکاری مستقیم یا غیرمستقیم با رژیم طالبان بسیار پیچیده است.

تحقیقات درباره انگیزه مهاجم مونیخ

سیاستمداران آلمانی به حمله اخیر در مونیخ واکنش‌های مختلفی نشان دادند. برخی از آن‌ها خواستار تشدید روند اخراج مجرمان خارجی شدند، در حالی که برخی دیگر هشدار دادند که چنین اقداماتی ممکن است به تشدید تنش‌های اجتماعی منجر شود.

دادستانی مونیخ تایید کرد که مظنون افغان «به‌عمد خودرویش را به سمت جمعیت هدایت کرده است». گابریله تیلمن، دادستان ارشد این پرونده، اعلام کرد که این فرد «در بازجویی دو ساعته به زبان آلمانی صحبت کرده و انگیزه‌های اسلام‌گرایانه‌اش را بیان کرده است». تیلمن افزود: «من در قضاوت بسیار محتاطم و عجولانه عمل نمی‌کنم، اما براساس شواهد موجود می‌توان این حمله را با انگیزه‌های اسلام‌گرایانه مرتبط دانست.»

در جریان این حمله، ۳۶ نفر، ازجمله یک کودک، زخمی شدند. مظنون که به ۳۶ مورد «قتل نافرجام» متهم شده است، پس از حادثه به دست پلیس متوقف و بازداشت شد. به گفته دادستان، او پس از بازداشت فریاد «الله اکبر» سر داد و در حضور پلیس نماز خواند.

این حادثه چند ساعت قبل از آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ، که میزبان مقام‌هایی ازجمله معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، جِی‌دی ونس، و رئیس‌جمهوری اوکراین، ولودیمیر زلنسکی بود، رخ داد. با این حال، پلیس اعلام کرد که این دو رویداد به هم مرتبط نیستند.

براساس تحقیقات دادستانی، هیچ شواهدی دال بر ارتباط مهاجم، موسوم به فرهاد نوری، با گروه‌های تروریستی یا اسلام‌گرای افراطی وجود ندارد. به گفته تیلمن، هیچ نشانه‌ای از همدستان احتمالی او یافت نشده است، اما ارتباطات وی که عمدتا به زبان دری بوده همچنان در حال بررسی است.

به‌رغم برخی گزارش‌های اولیه، این فرد سابقه سرقت از فروشگاه‌ها نداشته، بلکه مامور امنیتی فروشگاه‌ها بوده و در برخی پرونده‌ها در جایگاه شاهد حاضر شده است.

به گزارش خبرگزاری  دی‌پی‌اِی و به نقل از یوآخیم هرمان، وزیر کشور ایالت بایرن، این مهاجر افغان «مجوز اقامت معتبر و اجازه کار در آلمان را داشته است.»

هرمان تصریح کرد: «براساس اطلاعات موجود، تا زمان وقوع این حادثه، اقامت این فرد کاملا قانونی بوده است».