شناسهٔ خبر: 71380499 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پیگیری مطالبات کارگران فریکو و راه‌اندازی مجدد کارخانه

ماه‌ها است کارگران کارخانه فریکو سیرجان حقوقی دریافت نکردند و مسئولان وعده دادند که پیگیر تأمین مطالبات، پرداخت حقوق و راه‌اندازی مجدد کارخانه هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مشکلات کارگران فریکو سیرجان از چند سال پیش با کاهش تولید روغن در این کارخانه آغاز شد. این کاهش تولید منجر به تعویق در پرداخت حقوق و مزایای کارگران شد و در نهایت در شش ماه گذشته، هیچ‌ گونه پرداختی به کارکنان صورت نگرفته است. علاوه بر این، حق بیمه کارگران نیز پرداخت نشده که منجر به قطع خدمات درمانی تأمین اجتماعی برای آنان و خانواده‌هایشان شده است.

اقدامات و تلاش‌ها برای حل مشکل

در پی این مشکلات کارگران با اعتراضاتی مقابل ساختمان فرمانداری سیرجان، خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند. در این اعتراض کارگران نسبت به عدم دریافت حقوق و قطع بیمه اعتراض کردند و مسئولان شهرستان از جمله فرماندار سیرجان، اعلام کردند که حل مشکل در دست پیگیری است با این وجود تاکنون پرداخت حقوق معوقه کارگران این کارخانه انجام نشده است و کارگران در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

با ادامه یافتن مشکلات و عدم پرداخت حقوق و مزایا، کارگران فریکو سیرجان خواستار پاسخگویی مدیران کارخانه و مسئولان استانی هستند تا هر چه سریع‌تر به وضعیت معیشتی آن‌ها رسیدگی شود.

فرماندار سیرجان: 3 ماه از بیمه معوقه کارگران پرداخت شد؛ مابقی به‌زودی واریز می‌شود

سیدرحیم رضوی‌نسب، فرماندار سیرجان با اشاره به مشکلات مالی و حقوق معوقه کارگران شرکت فریکو خبر داد و گفت: بخشی از مطالبات بیمه‌ای کارگران پرداخت شده و تلاش‌ها برای تأمین باقی مطالبات و راه‌اندازی مجدد کارخانه ادامه دارد.

فرماندار سیرجان با اشاره به مشکلات مالی شرکت فریکو که در زمینه تولید روغن نباتی فعالیت دارد، عنوان کرد: این شرکت خصوصی به دلیل انباشت بدهی و کمبود نقدینگی از مردادماه تعطیل شده است.

وی با بیان اینکه در این مدت، حق بیمه کارگران پرداخت نشده و حقوق آن‌ها نیز معوق مانده است، گفت: با پیگیری‌های انجام‌ شده، هفته گذشته سه ماه از بیمه معوقه کارگران این کارخانه پرداخت شد و سه ماه باقی‌مانده نیز به‌زودی واریز خواهد شد.

رضوی‌نسب با تأکید بر اهمیت حمایت از کارگران و تولید، افزود: تاکنون جلسات متعددی در سطح شهرستان سیرجان و مرکز استان با حضور مسئولان قضایی و اجرایی برگزار شده است، خوشبختانه با حمایت‌های حجت‌الاسلام حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان، بخشی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و قدیمی، دادستان سیرجان روند حل مشکلات این کارخانه با جدیت دنبال می‌شود.

مطالبات فریکو از شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ گرهی که باید باز شود

فرماندار سیرجان با اشاره به بدهی شرکت بازرگانی دولتی ایران به فریکو، گفت: این کارخانه مطالبات قابل‌توجهی از شرکت بازرگانی دولتی ایران دارد که متأسفانه به دلیل برخی مشکلات اداری، هنوز پرداخت نشده است، با دستورات قضایی و پیگیری‌های انجام‌ شده، امیدواریم این طلب به‌زودی وصول شود.

وی افزود: در صورت پرداخت این بدهی، اولویت نخست ما تسویه حقوق معوقه شش‌ ماهه کارگران خواهد بود. پس از آن مدیران کارخانه می‌توانند با تأمین مواد اولیه، تولید را از سر بگیرند.

تلاش برای پرداخت حقوق و راه‌اندازی مجدد کارخانه

رضوی‌نسب تأکید کرد: هدف ما این است که تا پیش از عید، این مشکلات حل شده و کارخانه فعالیت خود را از سر بگیرد، برای تحقق این امر همکاری مدیران کارخانه به‌عنوان بخش خصوصی و همچنین ادارات دولتی مانند سازمان تأمین اجتماعی، سازمان امور مالیاتی و شرکت بازرگانی دولتی ایران ضروری است.

وی با اشاره به حمایت‌های قضایی از تولید، خاطرنشان کرد: تمام سعی و تلاش ما هم در شهرستان و هم در مرکز استان، این است که کارخانه فریکو دوباره راه‌اندازی شود و خانواده‌های کارگران، پس از ماه‌ها انتظار، طعم آرامش را بچشند.

فرماندار سیرجان در پایان تأکید کرد: با پرداخت سه ماه از بیمه معوقه، حسن نیت خود را نشان دادیم و ان‌شاءالله هفته آینده، سه ماه باقی‌مانده نیز پرداخت خواهد شد، همچنین مسئولان قضایی با جدیت در حال پیگیری پرداخت مطالبات کارخانه از شرکت بازرگانی دولتی ایران هستند تا حقوق کارگران در اولویت پرداخت قرار گیرد و سپس تأمین مواد اولیه انجام شود.

انتهای پیام/511/