به گزارش ایسنا، «جیدی ونس»، معاون رئیس جمهور آمریکا که برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به این شهر آلمان سفر کرده بود در آنجه به دیدار «آلیس وایدل»، رئیس حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» رفته و به این ترتیب تبدیل به بلندپایهترین مقام آمریکایی شد که تاکنون چنین دیداری را انجام داده است. او در روزهای اخیر همچنین با رهبران دو حزب مهم دیگر آلمان که در آستانه انتخابات ۲۳ فوریه درگیر رقابت هستند نیز دیدار کرده بود.
به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، حزب «آلترناتیو برای آلمان» در تلاش است برای نخستین بار با شکستن تابوهای موجود پیرامون این حزب، به ائتلاف حاکم در آلمان بپیوندد.
ونس در سخنرانی خود در ضمن کنفرانس امنیتی مونیخ با تاکید کامل بر سیاستهای ملی گرایانه و مهاجرستیزانه به محکوم کردن رهبران اروپایی شامل روسای جمهور و نخست وزیران این قاره به دلیل گوش نکردن به مطالبات رایدهندگان پرداخت.
به نوشته واشنگتن پست این اظهارات جیدی ونس به مثابه تلاشی برای صادر کردن ایدئولوژیهای راست افراطی جنبش «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» (ماگا) به اروپا و تاکید بر مشترک بودن آرمانهای این جنبش با آرمانهای احزاب مهاجر ستیز در این قاره و مخالفتهای مشترک آنها با ائتلافهای بینالمللی و بسیاری از نهادهای نظام جهانی توسعه یافته بعد از جنگ جهانی دوم و سقوط کمونیسم در نظر گرفته میشود.
ونس خاطرنشان کرد: «هیچ رایدهندهای در این قاره پای صندوق رای نرفته تا اجازه به باز شدن سیل بندهایی که جلوی ورود میلیونها مهاجر بررسی نشده را میگرفت، بدهد. اما میدانید آنها به چه چیزهایی رای دادند؟ آنها در انگلیس به بریگزیت رای دادند. چه شما قبول داشته باشید چه قبول نداشته باشید آنها به آن رای دادند. و آنها در سراسر اروپا هر چه بیشتر دارند به رهبران سیاسی که وعده پایان دادن به مهاجرت از کنترل خارج شده را میدهند رای میدهند.»
حزب «آلترناتیو برای آلمان» یا ای.اف.دی از زمان تأسیس در سال ۲۰۱۳ به سرعت پیشرفت کرده است در حالی که در این مدت دیگر احزاب سیاسی جریان اصلی آلمان از همکاری با آن خودداری کردهاند. فردریش مرتز، رهبر حزب راست میانهروی اتحاد دموکرات مسیحی آلمان که به عنوان بخت اول انتصاب به عنوان صدر اعظم بعدی کشور قلمداد میشود ماه گذشته میلادی از همکاری با این حزب استقال کرد اما با واکنش تندی از سوی آنگلا مرکل، صدر اعظم اسبق آلمان که عضو حزب مرتز است، و چهرههای دیگر در داخل و خارج از حزب خود مواجه شد. حزب ای.اف.دی موضعی تندرو و مهاجرستیزانه داشته و می گوید آلمان امروزی باید زمان کمتری را صرف سرزنش خود به خاطر گذشته نازی خود کند.
معاون دونالد ترامپ در سخنرانی خود خطاب به برگزیدگان حوزه سیاستگذاری امنیتی اروپا، با اشارات ناچیزش به تلاشهای پر شتاب کنونی برای پایان دادن به جنگ اوکراین، جمعیت را شگفتزده کرد هر چند که بعدا با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفتگو کرد.
معاون ترامپ به جایش با ذکر اسامی متحدان آمریکا آنها را متهم به برانداختن اراده مردم خود به نام حمایت از مهاجران و مقابله با نفوذ روسیه کرد.
جیدی ونس در صحبتی که ظاهرا اشاره به ایجاد محدودیت برای راستگرایان افراطی در کشورهای اروپایی و به زندان انداختن رهبران آنها داشت گفت: «در آمریکا شما نمیتوانید با سانسور کردن مخالفان یا به زندان انداختن آنها یک حکم دموکراتیک کسب کنید.»
معاون ترامپ در حالی که ظاهرا رهبران اروپایی را به غیردموکراتیک بودن متهم میساخت گفت: «شما همچنین نمیتوانید حکمی دموکراتیک را با بیاعتنایی به سوالهای اساسی رای دهندگانتان درباره اینکه چه کسانی دارند تبدیل به بخشی از جامعه آنها میشوند و همچنین چالشهای فوری که کشورهای دارای نماینده در این کنفرانس با آنها مواجهند به دست بیاورید. من معتقدم امروز هیچ چیز فوری تر از مساله مهاجرت انبوه نیست.»
او همچنین تصمیم دادگاه قانون اساسی رومانی برای لغو مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری ماه دسامبر این کشور با استناد به ادعای وجود کارزار اعمال نفوذ روسیه در حمایت از یک نامزد ملیگرای افراطی را محکوم کرد.
او از رهبران انگلیس نیز به خاطر محاکمه مرد ۵۱ سالهای به دلیل اجرای اعتراضات خاموش در نزدیکی یک کلینیک سقط جنین به اتهام نقض منطقه حائل محافظت شده پیرامون این تاسیسات انتقاد کرد.
معاون ترامپ همچنین حادثه حمله روز پنجشنبه یک پناهجوی ۲۴ ساله افغان با خودرو به جمعی از معترضان در مونیخ که به مجروحیت ۳۰ تن انجامید را با سیاستهای سابق آلمان در حمایت از مهاجرت مرتبط دانست.
ونس همچنین در حالی که موضوع جنگ اوکراین برای کشورهای اروپایی در اولویت نخست قرار دارد با این مساله جوری که انگار در اولویتهای پایین تر از نظر آمریکا قرار دارد برخورد کرد.
او بیان کرد: «دولت ترامپ بسیار نگران امنیت اروپا بوده و معتقد است ما میتوانیم یک راه حل معقول را بین روسیه و اوکراین حاصل کنیم و همچنین باور داریم مهم است که اروپا در سالهای آینده قدم به راه بزرگی برای تامین امنیت خود بگذارد.»
واکنش رهبران اروپایی در خاتمه سخنرانی ونس نشان داد که از صحبتهای او استقبال نمیکنند چون به جز چند چهره جمهوریخواه حاضر در بالکنی در محل سخنرانی در هتل هتل بایریشر هوف، مابقی حاضران در صندلی های خود نشسته و او را تشویق نکردند.
«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان و عضو حزب چپ میانهروی سوسیال دموکرات از جیدی ونس به خاطر این سخنرانی انتقاد کرده و در یک سخنرانی خطاب به جمعیت گفت: «معاون رئیس جمهور آمریکا دموکراسی را زیر سوال برد او اوضاع اروپا را با رویدادهای کشورهای استبدادی مقایسه کرد. این غیرقابل قبول است.»
انتهای پیام