شناسهٔ خبر: 71379195 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

نماینده وزارت خارجه ایران «ارتباط غیرمستقیم» با حاکمان سوریه را تأیید کرد

صاحب‌خبر -

نماینده ویژه وزارت خارجه جمهوری اسلامی برای سوریه تأیید کرد که تهران با حاکمان جدید در دمشق «غیرمستقیم ارتباط» دارد و «پیام‌هایی» هم از آن‌ها دریافت کرده است.

محمدرضا رئوف شیبانی که از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه تا سال ۱۳۹۵ سفیر ایران در سوریه بود، در حال حاضر «با هدف مذاکره با مقامات روس» در مسکو به سر می‌برد.

او روز جمعه، ۲۶ بهمن، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی ایرنا همچنین گفت: «قطعاً ثبات و آرامش سوریه از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است و مخالف هرگونه دخالت خارجی در امور این کشور هستیم.»

اظهارنظر نماینده ویژه عباس عراقچی در امور سوریه تأیید گفتهٔ وزیر خارجه موقت سوریه در هفته گذشته است، بدون هیچ توضیح و جزئیات دیگر.

اسعد الشیبانی که روز چهارشنبه، ۲۴ بهمن، در اجلاس جهانی دولت ۲۰۲۵ در دبی سخن می‌گفت، اظهار داشت: «پیام‌های مثبتی وجود دارد، اما ما می‌خواهیم این پیام‌های مثبت به سیاستی شفاف تبدیل شوند که مردم سوریه را آسوده‌خاطر کند.»

وی افزود: «پیام‌های روشنی در مورد احترام به دولت جدید سوریه و حاکمیت مردم سوریه وجود دارد. اما همان‌ طور که به شما گفتم، زخم‌هایی در میان مردم سوریه وجود دارد و درد و رنجی که مردم سوریه از دست این دو کشور متحمل شده‌اند، همچنان باقی است.»

رئوف شیبانی این تبادل پیام را تأیید کرده و از «نگاه رو به جلو» در رابطه با سوریه حرف زده، اما توضیح نداده است که جمهوری اسلامی برای جلب اعتماد مردم سوریه چه خواهد کرد.

در همین زمینه به نظر می‌رسد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز همچنان شکست سیاست خود در سوریه را نپذیرفته و در چند سخنرانی اخیر وعده تغییر شرایط کنونی سوریه را داده و خواستار مبارزه داخلی علیه حکومت جدید آن کشور شده است.

ایران در کنار روسیه سال‌ها به حمایت قوی از حکومت بشار اسد در سوریه ادامه داد، تا آن‌جا که به گفته بسیاری از کارشناسان اگر حمایت این دو نبود، اسد بسیار زودتر سقوط کرده بود.

تهران اکنون در حالی از ارتباط «غیرمستقیم» حرف می‌زند و تصمیم‌گیری درباره رابطه با حاکمان جدید در دمشق را به آینده موکول می‌کند که هفته گذشته کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین در تماس تلفنی با رئیس جمهور موقت سوریه «آمادگی روسیه را برای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی-اجتماعی سوریه» اعلام کرده و دو طرف «توافق کردند که تماس‌های خود را برای توسعه همکاری‌های دوجانبه ادامه دهند.»