شناسهٔ خبر: 71375727 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

آغاز همکاری های جدید اقتصادی بین ایران و قزاقستان

وزیر جهاد گفت: امروز مایل هستم از سوی دولت دو کشور ایران و قزاقستان این نوید را به فعالان اقتصادی بدهم که دوره جدیدی برای احیا روابط اقتصادی و تجاری گشوده شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ نشست دوجانبه فعالان اقتصادی ایران و قزاقستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی در تهران برگزار شد.

در این نشست غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان همواره در سطح همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و در راستای منافع متقابل، تلاش بی وقفه داشتند؛ البته با توجه به ظرفیت عظیم دو کشور این همکاری از نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.

وی افزود: امیدوارم با بهره برداری فعالانه از توانمندی‌های موجود بتوانیم شاهد دستاوردهای بیشتری در مسیر گسترش و تعمیق تعاملات دوجانبه و چندجانبه باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امیدوارم برگزاری این همایش موجب تحکیم همکاری‌های اقتصادی دوجانبه شده و مشکلات و موانع موجود در این زمینه را مرتفع نماید، اظهار کرد: برگزاری این همایش و حضور گسترده بازرگان و فعالان تجاری در همایش تجاری دو کشور که منجر به عقد قراردادهای مهم تجاری بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان می‌شود نشان دهنده عزم و اراده دو کشور برای توسعه بیش از پیش روابط است.

وی تصریح کرد: این امر را به فال نیک گرفته و این همایش را به عنوان نقطه عطفی برای گشوده شدن افق‌های تازه در همکاری‌های اقتصادی بین کشور می‌دانم.

نوری قزلجه ادامه داد: دو کشور ایران و قزاقستان دارای پتانسیل‌های مهم در زمینه کشاورزی، صنایع، معادن، گردشگری و تجارت با یکدیگر هستند. موقعیت و جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و جمهوری قزاقستان در آسیای میانه، فرصت‌های بی شمار و استثنایی برای همکاری تجار و بازرگانان دو کشور را به دنبال دارد که مطمئن هستم برگزاری این همایش و تداوم و افزایش مناسبات سیاسی دو کشور زمینه تحقق این فرصت‌ها و رشد و شکوفایی اقتصاد دو کشور را به دنبال خواهد داشت.

این مقام عالی رتبه ایران عنوان کرد: در این راستا همکاری و مشارکت در یک سیستم تجاری دوجانبه عادلانه، تقویت دیپلماسی و تجارت بین طرفین، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و سیاست‌های حمایتی و تشویقی می‌توانند گام مهمی برای دستیابی به توسعه پایدار و همچنین رشد اقتصادی دو کشور بردارد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز مایل هستم از سوی دولت دو کشور، این نوید را به فعالان اقتصادی ایرانی و قزاقستانی بدهم که در دوره جدیدی برای احیا روابط اقتصادی و تجاری در افق پیش رو گشوده شده است.

وی افزود: اگر کشور ایران از ثروت بی‌بدیل و منابع غنی خدادادی برای تولید و تجارت در منطقه خاورمیانه برخوردار است. کشور قزاقستان نیز از منابع منحصر به فرد تجاری و اقتصادی برخوردار است. به طور قطع وظیفه دولت‌های ایران و قزاقستان تسهیل و حمایت از فعالان اقتصادی و کارآفرینان دو کشور برای تحقق دیدگاه‌های اقتصادی مذکور است که مذاکرات سازنده و اسناد همکاری امضا شده در طول اجلاس‌های کمسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور طی چند سال اخیر، به ویژه امضا نقشه راه ارتقا مبادلات تجاری به ۳ میلیارد دلار نمایانگر عزم و اراده جدی دولت‌های ایران و قزاقستان برای اجرایی شدن این دیدگاه‌ها میان دو کشور است.

لغو روادید دو کشور ایران و قزاقستان

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از آرمان شاکالیِف، وزیر تجارت و یکپارچگی قزاقستان به دلیل نگاه مثبت تقدیر کنم. لغو روادید بین دو کشور، ایجاد گشایش‌ها و ابتکار عمل‌های مناسب در موضوعات بانکی، حل و فصل تمام مسائل مربوط به قرنطینه دامی و نباتی، تسهیل و روان سازی مقررات و ترتیبات حاکم بر تجارت دوجانبه و مهم‌تر از همه اعتمادسازی متقابل و ایجاد روحیه بالای همکاری و مودت بین فعالان بخش‌های دولتی و خصوصی کشور دوست و برادر از دستاوردهای برگزاری منظم کمیسیون‌های مشترک اقتصادی و همایش‌های فعالان اقتصادی در حاشیه این کمیسیون‌ها بوده است.

وی اظهار کرد: امید است برگزاری نمایشگاه‌های بازرگانی بین دو کشور و همچنین حضور شرکت‌ها و کارآفرینان اقتصادی ایرانی و قزاقستانی در نمایشگاه‌های تخصصی مربوطه افزایش یافته و منجر به افزایش هر چه بیشتر حجم تجارت و همکاری‌های فنی دو جانبه شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: خوشبخت خواهیم شد که این همایش منجر به عقد قرارداد میان تجار و فعالان اقتصادی و همچنین بین دستگاه‌های دولتی دو کشور در پشتیبانی از فعالیت اقتصادی گردد. امید است ظرفیت‌های صادراتی کالاها و خدمات فنی و مهندسی جمهوری اسلامی ایران منجر به عقد قراردادهای متعدد همکاری با قزاقستان شود. همچنین جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های صادراتی جمهوری قزاقستان اعلام می‌کند.

نوری قزلجه در پایان گفت: آرزومندم این همایش گام‌های مثبت در جهت برطرف کردن موانع همکاری‌ها برداشته و اهداف و برنامه‌های اجرایی دوجانبه با چشم‌انداز تأمین رفاه، آسایش و امنیت مردم دو کشور و منطقه ترسیم کند.