انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
جمعه 26 بهمن 1380 | 2 ذیحجه 1422 15 فوریه 2002
«[سلمان بنحمد آلخلیفه]، امیر بحرین، نظام کشورش را مشروطه سلطنتی و خود را شاه اعلام کرد و دستور انجام انتخابات در چند ماه آینده را صادر کرد. در سال 1975 پارلمان را منحل کرده بودند؛ باتوجه به اکثریت شیعی مردم بحرین، تجدید پارلمان کار خوبی است.
دولت آمریکا، سیاست خود درباره محیط زیست را اعلام کرد و اصل را بر حفظ و تقویت قرارداد کمکردن گازهای گلخانهای دانست که تابعی از مسائل اقتصادی است. چند ماه قبل از پیمانکیوتو خارج شده بود و برگ جدیدی در پرونده تکروی و انحصارطلبی و بیاعتنایی به مسائل جهانی آمریکا، افزوده شد.
دیشب به مرکز نیروهای آمریکایی در قندهار حمله شد و جمعی مجروح داشت. آمریکاییها با پرتاب خمپاره منوّر، فضا را برای تعقیب چریکها با هلیکوپتر روشن کردند. در اثر سقوط منورها، یک آتشسوزی مهیب در منطقه ایجاد شده که باعث وحشت مردم است.
آقای [گلبدین] حکمتیار، [رهبر حزب اسلامی افغانستان] اعلام کرده اگر دولت ایران فکر میکند، با رفتن او از ایران، مشکلش با آمریکا حل میشود، حاضر است داوطلبانه از ایران برود و البته به افغانستان خواهد رفت، نه جای دیگر.
قبلاً آمریکا و [حامد] کرزی، [رییس دولت موقت افغانستان]، از ایران خواسته بودند که مانع مراجعت حکمتیار به افغانستان بشود و با سختگیریهای اخیر وزارت کشور و تُندروهای چپ و اظهارات منفی در مجلس علیه او، او هم چنین اظهاری کرده که برای ایران و آقایکرزی مشکلزا است.
به نظر میرسد، اقدامات انفعالی دوم خردادیها در مقابل آمریکا، کمکم مشکلزا میشود و اعتبار انقلابی ایران را نیز مخدوش میکند. مسأله بازداشت 150 نفر از افراد طالبان و القاعده که از طریق ایران، از افغانستان و پاکستان فرار میکنند و اعلام آمادگی تحویل آنها به دولتشان هم از همین قبیل است که با سیاست شورای عالی امنیت ملی، اقدام میشود.
دکتر [حسن] روحانی، [دبیر شورای عالی امنیت ملی]، دیشب گفت، رهبری از این اقدام رضایت قلبی ندارند و آن را برخلاف مفاد مصوبات شورای عالی امنیت ملی میدانند که گفته است، اگر خطری اینها را تهدید میکند، نباید تحویل بشوند.
مجاهدان بریگاد صلاحالدین فلسطین، به تلافی کشتار هفت فلسطینی توسط اسراییل، دیشب یک تانک اسراییل را منفجر کردند و جمعی از سربازان اسراییل را کشتند. بعضی از شخصیتهای فلسطینی، با [یاسر] عرفات، [رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین] به خاطر سازشکاریها درگیر شدهاند.
رسانههای چپ داخلی و رسانههای غربی و بیگانه، سروصدای زیادی در خصوص احضار چند نفر از نویسندگان روزنامههای هنری به [سازمان] بازرسی کل کشور و اداره اماکن عمومی، به اتهام ترویج فساد اخلاقی، به راه انداختهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا، تحت تأثیر مشاهده حضور وسیع و یکپارچه مردم ایران در راهپیمایی 22 بهمن و هماهنگی جناحهای سیاسی، عقبگرد کرده و بیشتر تهدیدها را متوجه عراق و کره شمالی نموده و برای مذاکره با ایران، اظهار تمایل میکند؛ چیزی که در تمام 22 سال گذشته، میخواسته و به دست نیاورده و اکنون با سیاست هویج و چماق، آن را پیگیری میکند.
علیرغم یکپارچگی جناحها در روزهای اول تهدید جرج بوش، کمکم برخوردهای تفرقهانگیز جناحها اوج میگیرد. این بار مسأله تهمت به جناح راست که میخواهد تهدید خارجی را عمده کنند، برای اقدام به انسداد سیاسی و اتهام به جناح چپ که با منفیخوانیشان علیه انقلاب و نظام، باعث گستاخی ضدانقلاب و آمریکا شدهاند.
تمام وقت در خانه بودم. بیشتر وقت به آماده سازی [کتابکارنامه و] خاطرات سال 1362 [= آرامش و چالش]، برای انتشار و مطالعه اندیشه سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی و محقق گذشت.
شب آقای [حسین] مرعشی، نماینده کرمان آمد و از مزاحمتهای [سازمان] بازرسی کل کشور در استانها گفت و نیز از ضعف [آقای طهماسب مظاهری] وزیر اقتصاد و [آقای محمد ستاریفر]، رییس سازمان برنامه و بودجه و اشکال مهم مصوبه اخیر مجلس، برای تأمین کسر بودجه دولت که عملاً نیازهای دولت را تأمین نمیکند و ناچارند از رهبری اجازه بگیرند.
دادگاه [اسلوبودان] میلوشویچ، [رییسجمهور سابق صربستان] در لاهه، به اتهام جنایات جنگی آغاز شد. میلوشویچ در صحبتهای خود، حملات شدیدی به آمریکا و غرب دارد و آنها را جنایتکارهای اصلی و دادگاه را غیرقانونی میداند.
دادگاهی در هلند، حق بلژیک را برای محاکمه مقامات رسمی کشورهای دیگر، غیرقانونی دانسته است. بلژیک از سال 1993 قانونی گذراند که بتواند افراد خارجی را در بلژیک، به جرمی که درکشورشان مرتکب شدهاند، محاکمه کند و هم اکنون [آریل] شارون، [نخستوزیر اسراییل]، به جرم جنایت در [اردوگاههای] صبرا و شتیلا، تحت محاکمه است و شاید این تصمیم لاهه، برای نجات شارون است.
ناصر اخویزاده، برای خداحافظی آمد. عازم سفر مکه است. حساب سالش را کرد و برای خمس، چیزی بدهکار نشد.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام