شناسهٔ خبر: 71372313 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

انتظار، زندگی را منسجم، با برنامه و امیدوارانه می‌کند

حوزه/ حجت الاسلام انصاری گفت: مفهوم انتظار به تعبیر نائب امام زمان، رهبر معظم انقلاب یعنی آماده باش، آماده بودن اثر تربیتی دارد و نه تنها باعث رکود در برنامه‌ریزی و تصمیم گیری و آینده نگری نمی‌شود بلکه زندگی را به یک زندگی منسجم، با برنامه و امیدوارانه تبدیل می‌کند.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام انصاری امام جمعه شهرستان شهر بابک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمان ضمن گرامیداشت نیمه شعبان و تبریک ولادت امام زمان به سوالاتی در رابطه با اهمیت انتظار و تلاش در این عرصه پاسخ داد که در ادامه با هم می‌خوانیم.

چرا نیمه شعبان و ولادت امام زمان عجل الله تعالی جزء مناسبت‌های مهم به شمار می‌رود؟

اهمیت نیمه شعبان دو جنبه دارد، جنبه معنوی و اجتماعی، از نظر معنوی امام صادق علیه السلام فرمود "برترین شب‌ها بعد از لیله القدر شب نیمه شعبان است که خداوند فضل و مغفرت خویش را به بندگان خودش مبذول می‌فرماید و هم از فضل خودش آنها را بهره‌مند می‌فرماید و هم باعث بخشش گناهانشان می‌شود" و رسول خدا فرمود، احیا شب نیمه شعبان باعث می‌شود که در روز قیامت آن دلی که نیمه شعبان را احیا داشته نمیرد"

اهمیت آن از نظر اجتماعی به این منوال است که هر مناسبتی یک موضوعیتی دارد، ایام فاطمیه برای دفاع از ولایت، ایام تاسوعا و عاشورا برای استمرار دین و ایام ولادت آقا امام زمان امیدآفرین است برای تمام اقشار به ویژه اقشار آسیب پذیر جامعه و مستضعفین است.

وقتی که مردم احساس کنند منجی عالم بشریت به دنیا آمده و برایش جشن تولد بگیرند این دیگر از یک شخصیت موهوم و وعده محقق شده خبر نمی‌دهد، از یک شخصیت متولد شده با موضوع شفاف عدالت خواهی و عدالت گستری که حوادث محقق شده تلقی می‌شود، خبر می‌دهد، لذا این امید آفرین است و وقتی مردم به یاد نیمه شعبان می‌افتند، آن وعده عدالت گستری امام زمان عجل الله تعالی را برای خود محقق شده تلقی می‌کند.

چرا نسل جوان باید با شخصیت و آموزه‌های امام زمان عجل الله تعالی آشنا شوند؟

جوان با مفاهیمی مثل عدالت، انصاف، پیشرفت، حکومت عادلانه و عاقلانه آشنا است، لذا برای او جذابیت دارد و تا زمانی که امام زمان با مفاهیمی مثل جنگ و خونریزی معرفی شود این تعریف برای جوانان و هیچ گروهی جذابیت ندارد، لذا باید نسل جوان را با آموزه‌های عدالت محورانه امام زمان و انصاف‌گرایانه ایشان و حکومت پیشرفته و جهان شمول آشنا کنیم.

این باعث می‌شود که جوان خود را برای تمدن و پیشرفت اسلامی مهیا کند، به همین دلیل مسئولیت پذیر می‌شود و به عنوان یک انسان با نشاط، امیدوار و با اعتماد به نفس آماده خواهد شد و به یک انسان موثر و مدیری از مدیران جامعه مهدوی مبدل می‌شود.

چگونه مفهوم انتظار و اهمیت آن در زندگی روزمره را برای دیگران توضیح بدیم؟

مفهوم انتظار به تعبیر نائب امام زمان، رهبر معظم انقلاب یعنی آماده باش، آماده بودن اثر تربیتی دارد و نه تنها باعث رکود در برنامه‌ریزی و تصمیم گیری و آینده نگری نمی‌شود بلکه زندگی را به یک زندگی منسجم، با برنامه و امیدوارانه تبدیل می‌کند که باعث نشاط، پویایی و قدرتمندی در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها می‌شود و باعث می‌شود که انسان به افرادی پویا، با نشاط، همه جانبه‌گر و موثر در اجتماع تبدیل شوند.

چه امیدهایی برای آینده و ظهور امام زمان (عج) دارید و چگونه می‌توانیم به تحقق این امیدها کمک کنیم؟

همه ما به حکومت جهانی حضرت در ایجاد یک جامعه عدالت محور، معنویت گستر، اخلاق‌گرا و با نشاط امید داریم که این جامعه با ابزار و امکاناتی که خداوند در اختیار امام قرار میدهد ساخته می‌شود.

ما باید در جهت تحقق این امیدها با معنویت، اخلاق، تربیت شخصی و اجتماعی خودمان آمادگی مان را به کار بگیریم که در دعای افتتاح که در شبهای ماه مبارک رمضان خوانده می‌شود اعلام می‌کنیم که "اللهم انا نرغب الیک فی دوله کریمه" یعنی می‌خواهم از افراد موثر باشم، نمی‌خواهم یک فرد معمولی باشم، می‌خواهم دعوت کننده باشم، داعی به طاعت خداوند باشم، دعوت کننده به دین خدا و اجرای فرامین الهی باشم.

لذا می‌طلبد که ما در جهت ایجاد این امیدها اولاً در خودمان یک تحول ایجاد کنیم و خودمان را در حد و اندازه رهبرِ بخشی از حکومت امام زمان تربیت کنیم و خود را دعوت کننده و امر به معروف و ناهی از منکر در این طریق تربیت کنیم، هم نیرو سازی کنیم برای حکومت آقا امام زمان از قشر جوان و تاثیرگذار و پرقدرت و عالم جامعه، ان‌شاءالله این امیدها به تحقق برسد و همه ما در جهت تحقق حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) بتوانیم افرادی موثر و پویا باشیم.

انتهای پیام. /