هواداران حزبالله جمعه برای دومین شب متوالی جاده منتهی به فرودگاه بیروت را مسدود و با حمله به یک خودروی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل آنرا به آتش کشیده و یکی از فرماندهان این نیروها را زخمی کردند.
در پی این آشوب که در ادامه اعتراضات به ممانعت از فرود دو هواپیمای ایرانی به فرودگاه بیروت، رخ داد ارتش لبنان اعلام کرد که اقدامی قاطع علیه عاملان حمله به خودروی سازمان ملل انجام خواهد داد.
این نهاد با انتشار بیانیهای در ایکس نوشت: «چندین منطقه، از جمله اطراف فرودگاه، شاهد اعتراضات خشونتآمیز، تخریب اموال عمومی و درگیری بوده که طی آن، نیروهای مسلح و خودروهای سازمان ملل هدف حمله قرار گرفتهاند. ما با هرگونه اخلال در نظم عمومی برخورد و عاملان این اقدامات را بازداشت خواهیم کرد.»
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) نیز این حمله را محکوم کرده و خواستار تحقیقات فوری و شفاف از سوی مقامات لبنانی شدند.
یونیفل نیز در بیانیهای خاطرنشان کرد: «حملات علیه نیروهای حافظ صلح، نقض آشکار قوانین بینالمللی است و میتواند بهعنوان جنایت جنگی تلقی شود. ما خواهان تحقیقات کامل و فوری از سوی مقامات لبنانی و مجازات تمامی عاملان این حملات هستیم.»
یونیفل در تشریح این ماجرا اعلام کرد حامیان حزبالله روز جمعه به کاروان چهار نفره نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مسیر فرودگاه بیروت حمله کردند که طی این تهاجم، آرولدو لازارو، معاون نمایندگی یونیفل در لبنان زخمی و راهی بیمارستان شد.
به گزارش رسانههای لبنانی، در این کاروان چهار نفر از جمله معاون یونیفل حضور داشتند که سه تن آنها از حمله نیروهای وفادار به حزبالله جان به در بردند اما آرولدو لازارو به بیمارستان منتقل شد.
ژانین هنیس پلاسخارت، هماهنگکننده ویژه سازمان ملل در لبنان هم این حادثه را «غیرقابل قبول» خواند و هشدار داد که چنین اقداماتی جان کارکنان سازمان ملل را که برای حفظ ثبات لبنان تلاش میکنند، به خطر میاندازد.
ارتش اسرائیل بارها حزبالله را به استفاده از فرودگاه بیروت برای انتقال تسلیحات از ایران متهم کرده است.
اداره کل هوانوردی لبنان روز پنجشنبه، اعلام کرد پروازهای مبدا ایران به مقصد بیروت، تا ۱۸ فوریه به دلیل «اجرای تدابیر امنیتی بیشتر» بهطور موقت تغییر زمان خواهند داشت.
حزبالله که تا سال گذشته قدرت بلامنازع در لبنان محسوب میشد، با تحولات اخیر، از جمله کشته شدن حسن نصرالله، رهبر این گروه، و از دست دادن مسیر انتقال تسلیحات از سوریه، نفوذ سابق خود را از دست داده است.
بر اساس توافق آتشبسی که از ۲۷ نوامبر برقرار شد، ارتش لبنان با همکاری نیروهای یونیفل باید در جنوب کشور مستقر میشد و همزمان، ارتش اسرائیل در یک دوره ۶۰ روزه از مناطق اشغالی لبنان عقبنشینی میکرد. این مهلت بعداً تا ۱۸ فوریه تمدید شد.
∎