هر سه قانون پیشنهادی با لابی وسیع صنایع و شرکتهای بزرگ فناوری روبهرو شدند. یکی از این موارد، قانونی بود که تنظیم حق امتیازهای ضروری استانداردی را که در فناوریهای تجهیزات مخابراتی، موبایل، رایانه، خودروهای متصل به اینترنت و دستگاههای هوشمند به کار میرود، هدف گرفته بود. این قانون دو سال قبل ارائه شده بود.
مدیر اجرایی اتحادیه اروپا اعلام کرد در برنامه کاری ۲۰۲۵ او هیچ توافقی پیشبینی نمیشود و از سوی دیگر او ارائه پیشنهادی دیگر را ارزیابی خواهد کرد. قانون اختراع این منطقه شرکتهایی مانند نوکیا، اریکسون و کوالکام که اختراعات ارزشمندی دارند را به دلیل اختلاف درباره حق امتیازی که میخواهند خودروسازان، اپل و گوگل به آنها بپردازند، در مقابل هم قرار داد.
نوکیا که همراه اریکسون و زیمنس مخالف پیشنویس این قانون بودند، از لغو آن خشنود شدند. نوکیا در بیانیهای اعلام کرد: این پیشنویس تاثیری منفی بر اکوسیستم نوآوری جهان، به خصوص در زمینه انگیزش شرکتهای اروپایی برای سرمایهگذاری چند میلیارد یورو در سال در بخش تحقیق و توسعه میگذاشت.
از سوی دیگر اتحادیهای که اعضای آن بیامدبلیو، تسلا، گوگل و آمازون بودند اعلام کردند تصمیم کمیسیون آنها را شگفتزده کرده است. این گروه لابیگری در بیانیهای نوشت: لغو این پیشنویس سیگنال وحشتناکی به کسبوکارهای نوآوری میفرستد.
پیشنویس قانون دوم که دستورالعمل مسوولیت هوش مصنوعی نام دارد در ۲۰۲۲ میلادی پیشنهاد شد و به مصرفکنندگان اجازه میداد تا برای خسارتی که به دلیل خطا یا کوتاهی ارائهدهنده، توسعهدهنده یا کاربر فناوری هوش مصنوعی متحمل شدهاند، از طریق شکایت، جبران خسارت کنند.
همچنین مدیر ارشد اتحادیه اروپا طرحی که واتساپ و اسکایپ (متعلق به متا پلتفرمز و مایکروسافت) را مشمول قوانین سختگیرانه حفظ حریم خصوصی کاربران میکرد نیز کنار گذاشت.