به گزارش خبرگزاری مهر، در دیداری رسمی در مقر سازمان ملل در ژنو، «فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی با «تاتیانا مولچان» دبیرکل کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE)، ملاقات کرد و در این دیدار بر گسترش جنبههای گوناگون همکاریهای دوجانبه تأکید شد.
این دیدار بهمنظور بررسی راهکارهای تقویت همکاریهای حمل و نقلی و تحقق اهداف توسعه پایدار، در عالیترین سطح برگزار شد.
صادق در ابتدای این دیدار با ابراز خرسندی از فرصت ملاقات، به علاقمندی کشور نسبت به اهداف توسعه پایدار، بهویژه در حوزه حملونقل سازگار با محیط زیست، اشاره کرد و ضمن یادآوری منابع غنی سوختهای فسیلی در کشور، چالشهای ناشی از تحریمهای ظالمانه را در تأمین قطعات و تراکنشهای مالی مرتبط با فناوریهای حملونقل پایدار مطرح و از کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا همکاری در این زمینه نسبت به ایران را مطالبه کرد.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر موقعیت راهبردی ایران در اتصال شرق به غرب، به نقش تاریخی و تمدنی ایران در ایجاد ارتباط میان آسیا و اروپا اشاره و پیشنهاد کرد که ایران بهعنوان مرکز لجستیکی کشورهای خشکیبست در منطقه، از جمله کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز تعریف شود.
صادق همچنین به زیرساختهای گسترده ایران برای پیوند شبکههای تجاری و ترانزیتی منطقهای اشاره و یکپارچهسازی نظامهای حملونقل جادهای، ریلی و دریایی را بهعنوان یک راهبرد کلیدی کلان برای کشور تشریح کرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تلاشهای ایران برای تجاریسازی راهگذر آلماتی - تهران - استانبول بهعنوان مصداق همکاری سهجانبه ایران با ECO و UNECE، از اقدامات انجامشده مانند هماهنگسازی تعرفههای ریلی، امضای تفاهمنامههای چندجانبه و آغاز فرآیند یکسانسازی اسناد بارنامههای ریلی خبر داد.
وی بر استمرار همکاریها برای تسریع این پروژه و تحقق اتصال پایدار آسیا و اروپا تأکید کرد.
صادق با اعلام ریاست دورهای قریبالوقوع ایران بر کمیسیون بینالدولی تراسیکا، از دبیرکل و همراهان برای حضور در نشست وزرای تراسیکا در تهران دعوت کرد.
وی پیشنهاد کرد که UNECE در مطالعات فنی و برنامههای ظرفیتسازی مرتبط با دوره ریاست ایران بر تراسیکا مشارکت کند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین بر اهمیت همکاری در زمینههای ایمنی حملونقل، آموزشهای تخصصی و اجرای کنوانسیونهای مرتبط در بستر ظرفیتهای تراسیکا تأکید کرد.
در ادامه نشست، تاتیانا مولچان با ابراز خرسندی از این دیدار، به ظرفیتهای موجود در UNECE، از جمله تارنمای آموزشی LearnITC، اشاره و بر اهمیت همکاری طرف ایرانی در پروژههای مرتبط با ایمنی جادهای و برخطسازی نظامات تیر و راهنامه تأکید کرد.
وی همچنین از پیشنهاد طراحی نقشه راه همکاریهای مشترک استقبال و حمایت خود را از پروژه ریلی آلماتی – تهران – استانبول مجدداً اعلام کرد.
دبیرکل UNECE همچنین پیشنهاد توسعه خدمات برنامه ویژه سازمان ملل متحد برای اقتصاد آسیای مرکزی (SPECA) به ایران را مطرح کرد.
در پایان این دیدار، طرفین بر ضرورت ایجاد سازوکارهای هماهنگی و گفتگوی منظم تأکید کردند.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان پیشنهاد طراحی نقشه راه همکاریهای مشترک را برای دبیرکل UNECE تشریح کرد.
این دیدار که نخستین ملاقات عضو اقتصادی کابینه چهاردهم با مقامی همتراز معاون دبیرکل سازمان ملل است، گامی بزرگ و ابتکاری کمنظیر در راستای تعمیق دیپلماسی حملونقل و تقویت مناسبات ایران و اروپا و بناگذاری توسعه حملونقل پایدار در سطح منطقهای و بینالمللی قلمداد میشود.