شناسهٔ خبر: 71365425 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

اگر ایران سراغ سلاح هسته‌ای برود، بمب‌افکن بی‌‌ـ۲ وارد عمل می‌شود

بمب‌افکن بی‌ـ‌۲ تنها هواپیمای جنگی آمریکا است که توانایی بقا و ظرفیت حمل تسلیحات لازم برای نابودسازی تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی ایران را دارد

صاحب‌خبر -

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران، مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای نیست. این در حالی است که سازمان ملل اعلام کرده جمهوری اسلامی فقط چند هفته با تولید اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت چند بمب فاصله دارد.

ربکا گرنت در مقاله‌ای در فاکس نیوز می‌نویسد اگر روزی برسد که جمهوری اسلامی بیش از اندازه به ساخت بمب هسته‌ای نزدیک شود، بمب‌افکن رادارگریز بی‌ـ‌۲ اسپریت آمریکا آماده اقدام خواهد بود و توانایی بقا و ظرفیت حمل مهمات لازم برای هدف‌گیری تاسیسات هسته‌ای مخفی شده در اعماق زمین را دارد.

گرنت در ادامه می‌نویسد «دم‌و‌دستگاه تروریستی» جمهوری اسلامی به‌دلیل حملات اسرائیل ضعیف‌تر شده، اما جاه‌طلبی‌های هسته‌ای‌اش قوی‌تر از همیشه است.

لحظه حساس زمانی فرا می‌رسد که جمهوری اسلامی ساخت بمب را آغاز کند. اگر نیروی عظیمی لازم باشد، سراغ بی‌ـ‌۲ می‌روند. این هواپیمای جنگی نخستین بار در جنگ سال ۱۹۹۹ علیه صربستان به کار گرفته شد. فقط ۲۱ فروند بی‌ـ۲ ساخته شد و نیروی هوایی آمریکا همچنان ۱۹ فروند از آن‌ها را در پایگاه هوایی وایتمن در ایالت میزوری در اختیار دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بی‌ـ‌۲ یک بال پرنده بدون بدنه مستقیم است؛ در اصل یک محفظه بمب غول‌پیکر است که به یک بال ۵۲ متری متصل شده است و در عقب دارای لبه‌ای دندانه‌دار است. چهار موتور بی‌ـ‌۲ دیده نمی‌شوند و داخل آن جاساز شده‌اند. بال‌هایش هیچ زایده‌ای ندارد و در حالت مخفی جنگی، آنتن‌ها و چراغ‌های ناوبری جمع می‌شوند.

شکل بال پرنده بی‌‌-‌۲، سطوح قوس‌دار و پوشش‌های جذب‌کننده رادار همگی طوری طراحی شده‌اند که رادارهای کنترل آتش پدافند هوایی دشمن را فریب دهند. در حالی که سطوح فلزی صاف مقدار زیادی از انرژی رادارهای اسکن‌کننده دشمن را منعکس می‌کنند، بی‌‌ـ‌۲ این امواج را جذب، پراکنده و در جهت‌های مختلف منحرف می‌کند. 

بمب‌افکن‌های بی‌ـ‌۲ می‌توانند به‌مدت دو روز بی‌وقفه پرواز کنند. بی‌ـ‌۲ قادر است از آمریکا بلند شود، ماموریت‌‌‌‌های بمباران در خاورمیانه را انجام دهد، و با کمک تانکرهای سوخت‌رسان هوایی که بیش از ۱۰۰۰ گالن سوخت در دقیقه انتقال می‌دهند، به خانه بازگردد.

فقط بی‌ـ‌۲ قادر به حمل بمب ۳۰ هزار پوندی (۱۴ هزار کیلویی) جی‌بی‌یو‌ـ‌۵۷ (GBU-57) است. این بمب ترکیبی از مواد منفجره پیشرفته پیشران است که انرژی بالا دارند و در عین حال به ضربه حساسیت کمتری نشان می‌دهند؛ ویژگی‌هایی که برای نابودسازی اهداف سخت و مدفون در اعماق زمین ضروری است.

گرنت می‌نویسد برای از بین بردن خط تولید احتمالی سلاح هسته‌ای جمهوری اسلامی، به مهمات سنگین، دقیق و با زمان‌بندی حساب‌شده نیاز است تا از طریق نفوذ به خاک و بتن، تاسیسات را ویران و به گودالی عمیق تبدیل کند. بی‌تردید گزینه‌های هدف‌گیری از پیش طراحی شده‌اند و اطلاعات و تاکتیک‌ها به‌طور منظم ارزیابی و به‌ٰروز‌رسانی می‌شوند. هر بی‌ـ‌۲ به چند نقطه هدف اختصاص داده می‌شود تا ضربه‌ای ویرانگر وارد شود.

در واقع، یکی از دلایل استفاده از بی‌ـ‌۲ در حمله به انبارهای تسلیحاتی زیرزمینی در یمن در ماه اکتبر ارسال پیام به جمهوری اسلامی بود.

گرنت در ادامه می‌افزاید جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ با حمله موشکی به اسرائیل، سناریو شلیک سلاح هسته‌ای را تمرین کرد. در صورتی که موشک‌های بالستیک دارای کلاهک هسته‌ای باشند، میزان خطر به‌مراتب بیشتر خواهد بود.

در بهترین حالت، کلاهک را می‌توان در خارج از جو، در مرحله میانی پرواز، منهدم کرد تا پیش از انفجار به تکه‌های ریز تبدیل شود. در بدترین حالت، یک انفجار الکترومغناطیسی سیستم الکترونیکی، شبکه برق، ارتباطات و دیگر زیرساخت‌های حیاتی را در منطقه‌ای وسیع را از کار خواهد انداخت.

گرنت در پایان می‌نویسد به همین دلیل بمب‌افکن رادارگریز بی‌-‌۲ آماده است تا اطمینان حاصل کند که چنین اتفاقی هرگز رخ ندهد.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.