شناسهٔ خبر: 71364326 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

تیک‌تاک مجددا در گوگل‌پلی و اپ‌استور در آمریکا عرضه می‌شود

صاحب‌خبر -

شفقنا رسانه- تیک‌تاک، رسانه اجتماعی ویدئو، مجددا در آمریکا قابل دسترسی است و از طریق گوگل‌پلی و اپ‌استور می‌توان آن را خرید.

به گزارش شفقنا رسانه از سیتنا، بعد از آن که کنگره آمریکا ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد و جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا آن را امضا و تبدیل به قانون کرد، این رسانه محبوب اجتماعی چند هفته در آمریکا غایب بود. به مالکان چینی تیک‌تاک گفته شده بود نسخه آمریکایی آن را بفروشند.

قانونگذاران آمریکایی به شرکت‌های فناوری گفته‌ بودند که در صورت اجرایی شدن این ممنوعیت، آماده حذف تیک‌تاک از اپ‌استورهای خود باشند.

بازگشت این رسانه اجتماعی بعد از مداخله مستقیم دونالد ترامپ صورت می‌گیرد. به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک ۷۵ روز فرصت داده شده که فعالیت آن را با قانون تطبیق دهد.

دونالد ترامپ با امضای یک دستور اجرایی به تیک‌تاک دو ماه و نیم وقت داده که اگر فروخته نمی‌شود قانون مصوب کنگره را رعایت کند.

شبکه بلومبرگ که اولین رسانه‌‌ای بود که خبر برگشت تیک‌تاک را منتشر کرد، می‌گوید تصمیم ازسرگیری فعالیت تیک‌تاک بعد از آن است که دولت دونالد ترامپ به اپل و گوگل تضمین داده که مسئول دانلود محتوای تیک‌تاک نیستند و ممنوعیت آن فعلا عملی نخواهد شد.

بیش از ۱۷۰ میلیون آمریکایی از تیک‌تاک استفاده می‌کنند و قانون‌گذاران آمریکایی نگرانند که دولت چین این رسانه اجتماعی را به عنوان ابزاری برای جاسوسی به کار بگیرد و برای مقاصد سیاسی آن را دستکاری کند.

دولت چین و تیک‌تاک مکررا این اتهامات را رد کرده‌اند و بایت‌دنس تاکید دارد که دولت چین در آن مداخله‌ای ندارد. چین همچنین درخواست فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک را رد کرده است.

تیک‌تاک گفته است که این شرکت کاملا مستقل است و «داده‌های کاربران را در اختیار دولت چین قرار نداده است و در صورت درخواست هم چنین نخواهد کرد.»

منتقدان اغلب تیک‌تاک را متهم می‌کنند که حجم عظیمی از داده‌ها را جمع‌آوری می‌کند اما تیک‌ تاک پیشتر گفته بود که میزان جمع‌آوری داده‌های این اپلیکیشن توسط این شرکت «همسو با شیوه‌های رایج در این صنعت است.»

منتقدان تیک‌تاک این مشکل را مطرح کرده‌اند که این شرکت متعلق به بایت‌دانس، یک غول فناوری مستقر در پکن است که تنها اپ بزرگ غیرآمریکایی است.

به عنوان مثال، فیسبوک، اینستاگرام، اسنپ‌چت و یوتیوب، همگی مقادیر مشابهی از داده‌ها را جمع آوری می‌کنند، اما همگی شرکت‌هایی هستند که در ایالات متحده تاسیس شده‌اند.

نگرانی‌های امنیتی در مورد تیک‌تاک از سال‌ها قبل ادامه دارد.

مقامات، سیاستمداران و کارشناسان امور امنیتی در بسیاری از کشورهای غربی از نصب این اپلیکیشن متعلق به یک شرکت چینی روی تلفن‌های کاری خود منع شده‌اند.