شناسهٔ خبر: 71358599 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

نامه دموکرات‌ها به ترامپ/تصرف غزه غیرقانونی است

۱۴۳ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامهی به دونالد ترامپ به او گفتند که طرح تصرف غزه و بیرون راندن مردم آن را هرگز اجرایی نکند.

صاحب‌خبر -

اکثریت دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از رئیس‌جمهور دونالد ترامپ خواستند که از پیشنهاد خود برای «تصرف» غزه توسط آمریکا صرف‌نظر کند و این طرح را غیرقانونی و غیراخلاقی دانستند.

در نامه‌ای که به امضای 143 نماینده دموکرات رسیده، قانون‌گذاران هشدار داده‌اند که چنین اقدامی ناقض کنوانسیون ژنو خواهد بود، جان نیروهای آمریکایی را به خطر خواهد انداخت و به اعتبار جهانی آمریکا آسیب خواهد رساند.

آن‌ها در این نامه نوشته‌اند: «اظهارات شما همچنین می‌تواند فرصت همکاری ایالات متحده با شرکای عرب خود را که تعهدشان به صلح جامع منطقه‌ای بر اساس بازسازی غزه و مسیر حل دو دولتی را مجدداً تأیید کرده‌اند، به خطر بیندازد».

نمایندگان دموکرات از ترامپ خواسته‌اند که با اسرائیل و شرکای بین‌المللی آمریکا برای حفظ آتش‌بس و تضمین آزادی گروگان‌ها همکاری کند و تأکید کرده‌اند که تلاش جهانی برای بازسازی غزه و بهبود شرایط زندگی ساکنان آن ضروری است.

آن‌ها در ادامه افزوده‌اند: «به‌جای دنبال کردن مسیری غیرقانونی و غیراخلاقی که پیشنهاد داده‌اید، از شما می‌خواهیم با اسرائیل و همچنین شرکای منطقه‌ای و جهانی همکاری کنید تا توافق آتش‌بس حفظ شود و تمامی گروگان‌ها آزاد شوند. ما می‌توانیم به‌طور مشترک یک طرح واقع‌بینانه، با حمایت و تأمین مالی بین‌المللی تدوین کنیم که غزه را در سریع‌ترین زمان ممکن به مکانی قابل زندگی برای ساکنان فعلی‌اش تبدیل کند.»

پیش از این نیز بسیاری از تحلیل‌گران آمریکایی، طرح ترامپ در خصوص غزه را به شدت علیه منافع آمریکا قلمداد کرده و آن را ضربه‌ای به جایگاه بین‌المللی این کشور دانسته‌اند.

دو روز پیش نیز توماس فریدمن، نویسنده  یهودی و برجسته آمریکایی، نوشت که طرح ترامپ برای تسلط بر غزه، به شدت «خطرناک» و «احمقانه» است و در وهله او به ضرر خود آمریکا است.

تسنیم