بهگزارش میراثآریا، احسان درستکار در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران روز پنجشنبه ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۳ گفت: در خراسان جنوبی بعد از تشکیل دبیرخانه ملی پرندهنگری، کارگروه استانی آن شکل گرفته و خراسان جنوبی جزء استانهای پیش تاز است.
راهنمای طبیعتگردی و کارشناس آموزش و اکوتوریسم خراسان جنوبی افزود: «کتاب پرندگان خراسان جنوبی» با همکاری کارشناسان استان به چاپ رسیده و در کنار تابلوهایی از پرندگانی مانند زاغ بور، باقرقره، هما... در نمایشگاه معرفی شد و امید است بتوانیم برای معرفی قابلیتهای پرندهنگری استان میزبان کارشناسان و فعالان این صنعت در خراسان جنوبی باشیم.
او ادامه داد: با توجه به تنوع زیستی خراسان جنوبی، استان زیستگاه پرندگان نادری به ویژه گونه نادر زاغ بور، پرندگان شکاری هوبره و... است و به واسطه وجود تالابی مانند کجی نمکزار میزبان پرندگان آب زی و کنار آب زیری در پاییز و بهار است.
درستکار پرندهنگری را جزء پر طرفدارترین شاخههای اکوتوریسم خواند که محبوبیت و جایگاه ویژهای دارد و به دلیل ویژگیهایی مانند در درسترس بودن، آواز، تغدیه، آشیانسازی و... برای مخاطبان جذاب است. خیلی از پرندهنگران در داخل و خارج کشور با ثبت رکوردهای تازهای و حرفهای این کار را دنبال میکنند.
راهنمای طبیعتگردی و کارشناس آموزش و اکوتوریسم خراسان جنوبی با اشاره به شناسایی بیَش از ده هزار گونه تنوع پرنده در جهان و ۵۵۰ گونه در ایران افزود: در خراسان جنوبی هم حدود ۲۹۰ گونه پرنده شناسایی شده است. با توجه به اقلیم ایران و سه منطقه ویژه زیست محیطی باعث شده تنوع زیستی بخصوص در گونههای پرندگان بالا باشد به ویژه گونههای کویری، بیابانی و گونههای چکاوک کابلی و شاخک دار و... تنوع زیادی دارد.
او گفت: پرندهنگری را باید از در خانه و باغهای خود شروع کرد و به بقیه نقاط کشور گسترش داد.
انتهای پیام/