شناسهٔ خبر: 71358342 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

حس و حال خانوارهای دارای فرزند چندقلو/شیرین‌ و لذت‌بخش‌+فیلم

به منظور حمایت از خانواده‌های دارای چند قلو و تشویق سایر خانواده‌ها به فرزندآوری، طی مراسمی در رشت در آستانه نیمه شعبان، از خانواده‌های دارای چند قلو، با حضور مسئولین تجلیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، حفظ جمعیت جوان یکی از مهم‌ترین منابع ثروت ملی هر کشور و در حقیقت یک امتیاز ملی است با این حال مرور شاخص‌های متعدد در حوزه جمعیت و فرزندآوری نشان می‌دهد کاهش فرزندآوری به یک الگوی غالب در کشور تبدیل شده است و عبور از این چالش بزرگ مستلزم حمایت و تلاش جدی مسئولین در جهت رفع مشکلات مسکن، اشتغال و معیشت خانواده‌ها و امیدآفرینی رسانه‌ها است.

متاسفانه پایین‌‌ترین نرخ‌ رشد جمعیت متعلق به استان گیلان است و این استان در حال حاضر پیرترین استان کشور شناخته می‌‌شود و آمار و ارقام ارائه شده توسط مسئولین استان نشان می‌دهد که خطه شمال کشور به‌ویژه گیلان طی چند دهه اخیر با شتابی حیرت‌آور به سمت سیاهچاله جمعیتی و انقراض قوم گیلک پیش می‌رود و بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجهات ویژه است.

این روزها کمتر خانه‌‌‌ای را می‌توان یافت که صدای خنده کودکان در آن بلند باشد و گیلانِ زیبا نیز سال‌هاست که از این مصیبت دلش خون است چراکه اکثر خانواده‌ها تک فرزند یا دو فرزند هستند و اگر چند قلویی هم در کار باشد، اغلب دو قلو یا سه قلو هستند و البته خبر تولد چندقلوها هم در این خطه به حدی اهمیت دارد که سریع تیتر یک تمام رسانه‌های ملی و استانی می‌شود.

به منظور حمایت از خانواده‌های دارای چند قلو و تشویق سایر خانواده‌ها به فرزندآوری، طی مراسمی در رشت در آستانه نیمه شعبان، از خانواده‌های دارای چند قلو، با حضور مسئولین تجلیل شد و بعضی پدران و مادرانِ حاضر در این مراسم نیز روبروی دوربین تسنیم از مهم‌ترین مسائلی که با آن روبه‌رو هستند گفتند.

یکی از بانوان گیلانی که مادر 2 فرشته زمینی بود از مهر مادری و تجربه‌ چندفرزندی می‌گوید و می‌افزاید: سابقه بارداری دوقلو در بین فامیل و بستگان ما بود اما هرگز فکر نمی‌کردم خودم هم صاحب 2 قلو شوم و بعد از اینکه متوجه شدم دو قلو باردار هستم خیلی خوشحال شدم.

وی مادر شدن را از شیرین‌ترین و لذت‌بخش‌ترین تجربیات می‌داند و می‌گوید: تجربه به من ثابت کرده که تک‌فرزندها وابستگی زیادی به مادر و پدر دارند و مدام از والدین کمک می‌خواهند یا از مادر درخواست می‌کنند که با او بازی کند اما دوقلوها همبازی هم هستند و باری از دوش مادر بر می‌دارند؛ دوقلوها در تحصیل و انجام تکالیف‌شان رقابت شیرینی دارند و اگر بیمار شوند نگران یکدیگر می‌شوند و حواسشان بهم هست.

این مادر گیلانی با بیان اینکه سختی‌ها و مشکلات اقتصادی برای همه وجود دارد و همه از این‌بابت در رنج هستند گفت: برخی تصور‌ می‌کنند مشکلات‌شان با تولد فرزند زیادتر می‌شود اما واقعاً این‌گونه نیست؛ رفته رفته خودشان متوجه رزق و روزی و برکتی که فرزند با خودش آورده می‌شوند و از ته قلبم این حس خوب و تجربه شیرین را برای تمام بانوان سرزمینم آرزو می‌کنم.

یکی از بانوان دهه هفتادی حاضر در مراسم که مادر 3 فرشته زمینی بود نیز در گفت‌وگو با تسنیم گفت: من عاشق 3 قلوها بودم و خداوند هم 3 فرشته بهم داد و اکنون از وجود بچها و جنب‌و جوش آن‌ها خیلی خوشحالم و معتقدم شیرینی وجودشان، سختی‌ها و چالش‌های اقتصادی را به حاشیه برده است.

پدر این خانواده هم در عین حال که خدا را بابت وجود این فرشته‌ها شکر می‌گوید، از مسئولین درخواست کرد که حمایت و توجه ویژه‌ای به خانواده‌های دارای چند قلو داشته باشند و ادامه داد: ما مستأجر و با مشکلات جدی در زمینه مسکن مواجه هستیم؛ اخیراً هرجا که دنبال سرپناهی برای فرزندانم می‌گشتم دست رد بر سینه‌ام می‌زدند و به‌خاطر 3 بچه، خانه در اختیارم نمی‌گذارند.

یک دیگر از پدران حاضر در مراسم که دارای 4 فرزند بود نیز از مشکل مسکن می‌گوید و می‌افزاید: من هم مستاجر هستم و امیدوارم مسئولین برای رفع مشکلات مسکن خانواده‌ها همت و تلاش ویژه‌ای داشته باشند؛ با وجود تمام مشکلات اما وقتی از سرکار به خانه برمی‌گردم، با دیدن فرزندانم خستگی از تنم بیرون می‌رود و شلوغی خانه برایم لذت‌بخش است.

*تک‌فرزندی بلای جان جمعیت گیلان

«‌هادی حق‌شناس» استاندار گیلان نیز در این مراسم با اشاره به وجود اقوام مختلف از جمله تالش، گیلک و گالش در گیلان گفت: نرخ رشد جمعیت در استان هشت صدم درصد است و این نرخ یعنی اقوام گیلانی در معرض نابودی هستند اما اگر هر خانوار گیلانی حداقل دو فرزند داشته باشد این اقوام حفظ خواهد شد ولی در غیر این صورت، جمعیت با کاهش مواجه شده و در خطر نابودی قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس آمار، در 10 ماه گذشته حدود 14 هزار و 300 نفر در گیلان متولد شده‌اند و 16 هزار نفر از دنیا رفتند که این مهم نشان‌دهنده کاهش زاد و ولد در این استان است.

*خانه بی‌فرزند بی‌فروغ است

آیت‌الله «‌رسول فلاحتی» نماینده ولی‌فقیه در گیلان نیز در این مراسم با قدردانی از پدران زحمتکش چندقلوها، گفت: خانه بی‌فرزند، خانه‌ای بی‌فروغ است و صدای شور و نشاط کودکان در خانه، برکت و زیبایی زندگی است.

وی با اشاره به آیات قرآن درباره فرزندآوری، تصریح‌ کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید قبل از اینکه به انسان روزی دهد، روزی فرزندانش را در نظر گرفته است.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان با اشاره به اهمیت نام نیکو نهادن بر فرزند افزود: نام نیکو، بهترین هدیه‌ای است که هر نوزاد در روزهای اوّل زندگی از پدر و مادر خود دریافت می‌کند زیرا نام نیک هدیه‌ای ماندگاری است که همیشه با اوست و از او جدا نمی‌شود و همواره در شخصّیت فردی و اجتماعی‌اش مؤثر است.

آیت‌الله فلاحتی همچنین پیرامون رعایت حفظ و مراقبت از سلامت جسم و روان کودکان، به والدین تاکید کرد و گفت: سلامت جسم و به ویژه روان کودک و نوجوان پایه‌ای برای رشد بسیاری از مهارت‌های او در زندگی است و در نقطه مقابل، بی‌توجهی به سلامت روان کودک و نوجوان از جانب والدین می‌تواند بسیار آسیب‌زا و مخاطره برانگیز باشد.

در پایان این مراسم از چندین خانواده دارای فرزندان چند قلو تجلیل به عمل آمد.

.

انتهای پیام/