شناسهٔ خبر: 71357459 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

طرح کنگره آمریکا برای واداشتن سه کشور اروپایی به اعمال مکانیسم ماشه علیه ایران

صاحب‌خبر -

شماری از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با ارائه طرح‌هایی خواستار پیروی سه کشور اروپایی طرف برجام از سیاست فشار حداکثری علیه ایران و همچنین فعال کردن مکانیسم ماشه و بازگردان تمام تحریم‌ها علیه تهران شده‌اند.

سناتور پیت ریکس ارائه‌دهنده این طرح به سنا و کلودیا تِنی طراح آن در مجلس نمایندگان آمریکا هستند.

پیت ریکتس روز پنجشنبه ۲۵ بهمن بازگرداندن تمام تحریم‌ها علیه ایران (مکانیسم ماشه) را امری کلیدی در موفقیت سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ خواند و گفت که طرح او پیامی قدرتمند به متحدان اروپایی ایالات متحده می‌دهد.

این سناتور جمهوریخواه در پیامی ویدئویی، از ایران به عنوان «کشور اصلی حامی تروریسم» یاد کرد که دست یابی‌اش به سلاح هسته‌ای تهدیدی برای امنیت آمریکا و متحدانش خواهد بود.

او با تاکید بر اینکه دونالد ترامپ در ماه اول ریاست جمهوری خود اقدامات قاطعی برای مقابله با شرارت‌های ایران انجام داد گفت که سه کشور فرانسه، بریتانیا و آلمان باید به سرعت دست به کار شوند و پیش از ماه اکتبر که فرصت چنین اقدامی از دست خواهد رفت، ساز و کار ماشه را «برای محدود کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و دیگر شرارت‌های ایران» فعال سازند.

این طرح از سوی پیت ریکتس و با حمایت ۱۳ سناتور دیگر به مجلس سنای ایالات متحده ارائه شده است.

کلودیا تِنی هم با اشاره به اینکه در حال ارائه این طرح به مجلس نمایندگان است تصریح کرد که این طرح حاوی این پیام روشن به سه کشور اروپایی است که اکنون «زمان پا پیش گذاشتن» است.

مکانیسم ماشه اشاره به فرایندی است که منجر بازگشت فوری و خودکار تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران می‌شود و تا زمان انقضای برجام (اکتبر امسال معادل شهریور سال آینده) اعتبار دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، چندین بار در هفته‌های اخیر گفته است که ترجیح می‌دهد ناچار به استفاده از سیاست فشار حداکثری علیه ایران نشود و با ایران به یک توافق هسته‌ای قابل راستی‌آزمایی دست یابد.

او در تازه‌ترین سخنان خود که در مصاحبه فاکس‌نیوز بیان کرد، با اشاره به اینکه مقام‌های ایران «نگران و وحشت‌زده» شده و مایل به مذاکره هستند گفت که ترجیح می‌دهد به جای حمله نظامی، با ایران به توافق هسته‌ای بهتری برسد.