شناسهٔ خبر: 71345566 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

کشورهای اروپایی پس از گفت‌و‌گوی تلفنی ترامپ-پوتین: باید بخشی از مذاکرات صلح اوکراین باشیم

صاحب‌خبر -

شفقنا – کشورهای اروپایی، از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان، اعلام کرده‌اند که باید در هرگونه مذاکرات آینده درباره سرنوشت اوکراین حضور داشته باشند و تأکید کرده‌اند که تنها یک توافق عادلانه با تضمین‌های امنیتی می‌تواند صلح پایدار را تضمین کند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از گاردین، هفت کشور اروپایی و کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای مشترک پس از نشست وزرای امور خارجه در پاریس گفتند: هدف مشترک ما باید این باشد که اوکراین را در موقعیتی قوی قرار دهیم. کی‌یف و اروپا باید بخشی از هرگونه مذاکرات باشند.

این بیانیه افزود: باید تضمین‌های امنیتی قوی به اوکراین ارائه شود. صلح عادلانه و پایدار در اوکراین شرط لازم برای امنیت قوی فراآتلانتیک است.

این بیانیه همچنین اشاره کرد که کشورهای اروپایی مشتاق هستند تا با آمریکا درباره راه‌های پیش‌رو بحث و تبادل نظر کنند.

این نشست پس از آن برگزار شد که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرد با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، گفت‌وگوی تلفنی داشته و هر دو رهبر آماده‌اند تا بلافاصله مذاکرات برای پایان جنگ در اوکراین را آغاز کنند.

این تحولات سریع، اروپا را نگران کرده است، زیرا به نظر می‌رسد پوتین و ترامپ در حال مذاکره درباره آینده امنیت این قاره بدون حضور رهبران اروپایی هستند. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، قرار است روز پنجشنبه پس از دیدار با گروه تماس وزیران دفاع اوکراین در بروکسل، با ده‌ها وزیر ناتو در بروکسل دیدار کند.

ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در نشست وزیران فرانسه، بریتانیا، آلمان، لهستان، ایتالیا، اسپانیا، اوکراین و کمیسیون اروپا در روز چهارشنبه گفت: بدون مشارکت اروپایی‌ها، صلح عادلانه و پایدار در اوکراین وجود نخواهد داشت.

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، و خوزه مانوئل آلبارس بوئنو، وزیر امور خارجه اسپانیا، هر دو در این نشست تأکید کردند که هیچ تصمیمی درباره اوکراین نمی‌تواند «بدون اوکراین» گرفته شود و از کشورهای اتحادیه اروپا خواستند تا در این مورد وحدت نشان دهند.

آلبارس بوئنو افزود: ما برای اوکراین صلح می‌خواهیم، اما می‌خواهیم که یک جنگ ناعادلانه با یک صلح عادلانه به پایان برسد.

از سوی دیگر، رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، گفت که «همکاری ادامه‌دار با آمریکا» موضوع بحث در این نشست بود و افزود: هیچ تضمین بهتری برای امنیت قاره ما جز همکاری نزدیک فراآتلانتیک وجود ندارد.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به این سوال که آیا کشورهای اروپایی در مذاکرات صلح مشارکت خواهند داشت، گفت: در حال حاضر هیچ کشور اروپایی در این موضوع دخیل نیست.

نشست پاریس که هفته‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود، با هدف ترسیم استراتژی دفاعی این بلوک، بحث درباره چگونگی تقویت اوکراین، برنامه‌ریزی برای مذاکرات صلح آینده و بحث درباره چگونگی مذاکره با دولت آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ، برگزار شد.

اما زمانی که رئیس پنتاگون صریح‌ترین رویکرد دولت ترامپ را درباره جنگ حدوداً سه ساله اوکراین و روسیه در دیدار با حامیان بین‌المللی اوکراین در بروکسل ارائه کرد، وضعیت تغییر کرد.

او گفت که بازگشت به مرزهای اوکراین قبل از سال ۲۰۱۴ غیرواقع‌بینانه است و آمریکا عضویت کی‌یف در ناتو را بخشی از راه‌حل جنگ نمی‌داند و تاکید کرد که «تعقیب این هدف واهی تنها جنگ را طولانی‌تر و رنج بیشتری ایجاد خواهد کرد.»

پس از اظهارات هگست، تماسی بین ترامپ و پوتین برقرار شد که پس از آن ترامپ گفت تیم‌های آنها توافق کرده‌اند که بلافاصله مذاکرات را آغاز کنند. دیپلمات‌ها گفتند که کشورهای اروپایی از قبل از این تماس مطلع نشده بودند و از صراحت موضع هگست متعجب گشته‌اند.

هگست پس از رد عضویت اوکراین در ناتو، گفت که صلح باید توسط «نیروهای توانمند اروپایی و غیراروپایی» تضمین شود و تأکید کرد این نیروها از آمریکا نخواهند بود.

او افزود که نیروی بریتانیایی یا اروپایی مستقر در اوکراین تحت پوشش مأموریت ناتو یا تضمین ماده ۵ این اتحادیه نخواهند بود.

جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا، گفت که لندن درخواست هگست را درباره «پا پیش‌گذاشتن کشورهای اروپایی» شنیده است.

او گفت: «ما این کار را انجام می‌دهیم و خواهیم داد.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اوایل این هفته به گاردین گفت که اروپا بدون مشارکت آمریکا قادر به ارائه تضمین‌های امنیتی محکم به کی‌یف نیست. او گفت: «تضمین‌های امنیتی بدون آمریکا واقعی نیستند.»

وی افزود که یک نیروی بازدارنده چندملیتی مستقر در اوکراین پس از آتش‌بس باید بین ۱۰۰٬۰۰۰ تا ۱۵۰٬۰۰۰ نفر باشد، اگرچه این تعداد بسیار کمتر از ۶۰۰٬۰۰۰ نیروی روسیه در اوکراین است.

یک دیپلمات ارشد اروپایی به گاردین گفت: اروپا در حال حاضر نمی‌تواند چنین نیرویی را فراهم کند. اما ما نمی‌توانیم آمریکا را مجبور به اعزام نیرو کنیم. بنابراین باید این را بپذیریم و ببینیم که چه کاری می‌توانیم انجام دهیم.

یک دیپلمات ارشد دیگر موضع آمریکا را که توسط هگست ترسیم شده بود، تسلیم زودهنگام نامید و این پرسش را مطرح کرد که چه چیزی برای مذاکره باقی مانده است. این شخص همچنین گفت که آمادگی اوکراین برای ارائه امتیازات، روسیه را تشویق می‌کند تا در مذاکرات آینده خواسته‌های بیشتری مطرح کند.

این خبر را در گاردین ببینید.