میراث آریا: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ دومین روز از برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته نیز به پایان رسید. در این گزارش به متن و حواشی تعدادی از سالن های موجود در نمایشگاه گردشگری پرداختیم.
سالن های گردشگری کدامند؟
نمایشگاه گردشگری امسال با شعار صلح اقوام ایرانی و وفاق ملی در ۱۳ سالن برپا شده است که هر سالن متعلق به یک نوع گردشگری است. سالن های ۷،۸،۹،۳۱A,۳۱B،۳۵، ۳۸،۳۸A، ۳۸B،۴۰، ،۴۱،۴۴/۱، ۴۴/۲ از جمله این سالن ها هستند که در هر کدام گردشگری های مذهبی، خوراک، کودک، سلامت و ... غرفه هایی مستقل دارند.
برای مثال سومین نمایشگاه کترینگ و صنایع غذایی در سالن ۹ برقرار است.
استقبال پرشور خانواده ها در تعطیلی مدارس
حتی سرما هم از حضور خانواده ها به همراه فرزندانشان کم نکرد و در تعطیلی روز چهارشنبه بسیاری از خانواده ها با فرزندانشان در این نمایشگاه حاضر شدند تا در کنار تفریح و سرگرمی، به آموزش کودکان در رابطه با سفر و جاذبه های گردشگری بپردازند.
حضور وزیر و دیدار با سفرا
سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در دو روز ابتدایی نمایشگاه گردشگری حاضر شد و با برخی سفرا دیدار کرد. تاجیکستان، اسپانیا، دبیر کل اکو، معاون گردشگری برزیل.
افتتاح نمایشگاه گردشگری توسط رئیس جمهوری
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری برای افتتاح نمایشگاه روز سه شنبه پا به نمایشگاه گردشگری گذاشت. در اولین روز از این نمایشگاه علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، سعید اوحدی سعید اوحدی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سید مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی و ... از جمله افرادی بودند که در روز دوم نمایشگاه در سالن های گردشگری حاضر شدند.
حضور اینفلوئنسرهای خارجی در نمایشگاه
یکی از نکات جالب توجه در هجدهمین نمایشگاه گردشگری امسال، حضور ۳۰ اینفلوئنسر از کشورهای ترکیه، ارمنستان و روسیه بود که برای تبلیغ و معرفی نقاط جذاب گردشگری ایران سفر کرده بودند.
اندیشکده پیشرفت گردشگری ایران
بخش مهمی از نمایشگاه گردشگری شامل حضور آژانس های مسافرتی است که یکی از آنها با شرایط جالبی اقدام به برپایی تورهای سیاحتی کرده است. این آزانس مسافرتی تورهای سالم و امن برگزار می کند به این شکل که در این تورها برخی خط قرمزها نیز رعایت شده است.
میز گردشگری ماجراجویانه
یکی از غرفه هایی که در سالن خلیج فارس دیده می شود، مربوط به گردشگری ماجراجویانه است. گردشگری که به کشف برخی نقاط ناشناخته در دل طبیعت رفته و مکان و زمان آن را مشخص می کند.
بومگردی کنگکهن مشهد
به گفته یکی از غرفه داران، استقبال مردم از نمایشگاه گردشگری و به تبع آن حضورشان در اقامتگاه های بومگردی در نوروز بسته به سطح تبلیغات دارد و تبلیغات خوب، تاثیر مستقیم بر میزان حضور گردشگران می گذارد.
دید و یاد
تیکی از غرفه هایی که جذابیت بصری اش شما را از چند متری به سمت خود جذب می کند، غرفه برند دید و یاد است. این برند تندیس نمادین اقوام مختلف ایرانی را می سازد. طبق توضیح صاحب این محصول، ۱۷ قوم شامل زن و مرد ترکمن، زن ابیانه کاشان، زن و مرد بلوچ، زن و مرد قشقایی استان فارس، زن و مرد گیلک، زن و مرد لر بختیاری، زن عرب خوزستان و زن و مرد بندر از جمله تندیس هایشان هستند که رنگ آمیزی آنها هنر صنایع دستی است.
** جامعه حرفه ای بومگردی های ایران
بخش مهمی از این نمایشگاه، معرفی غرفه های بومگردی باشد. باغ ریحان لاهیجان که روی میز ورودی آن جارو رشتی کوچکی قرار دارد یکی از این اقامتگاه ها را معرفی می کند.
گردشکری خوراک
آشلاین نام محصول دیگری است که به صورت اینترنتی به فروش می رسد و بالای ۱۰۰ محصول دارد، که یکی از آنها پای دیگ سادات نام دارد و خوراکی اصلی آن سمنو است. حال این سمنو بر اساس ذائقه هر فردی با طعم های متفاوتی عرضه می شود. پای دیگ سادات در فهرست میراث ناملموس قرار دارد.
چترهای قرمز اندونزی
غرفه انجمن صنفی دفاتر خدماتی در میانه سالن و خلیج فارس در طبقه بالا قرار دارد. در طبقه پایین این سالن، اندونزی و چند کشور دیگر حضور دارند. نماد اندونزی و چترهای قرمز رنگ و دروازه های بالی است.
انتهای پیام/