به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محمدحسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) در آیین رونمایی از نرمافزار مجموعه آثار حضرت آیتالله صافی گلپایگانی(ره) که عصر چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، به بیان خاطرهای از این شخصیت بزرگ پرداخت و اظهار کرد: آیتالله صافی گلپایگانی اهتمام ویژهای به احادیث و روایات داشتند و همواره در پی ترویج معارف اسلامی بودند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی کامپیوتری نور با اشاره به نسخه دیجیتال آثار آیتالله صافی گلپایگانی، آن را فرصتی مغتنم دانست و افزود: این توفیق بزرگی برای مجموعه محسوب میشود که توانستهایم برای ۲۰۰ شخصیت برجسته و مؤسسات پژوهشی نرمافزارهایی تولید کنیم که غالب آنها به مراجع عظام تقلید اختصاص دارد که این آثار به عنوان منبعی غنی برای پژوهشگران و علاقهمندان به علوم اسلامی به شمار میآیند.
وی تأکید کرد: آثاری که تولید میشود، اگر در قالب دیجیتال عرضه نشوند، دانشی محبوس به شمار میآیند، هرچند که در بازار موجود باشند و در واقع دیجیتالسازی آثار به ما این امکان را میدهد که به راحتی به دانش و اطلاعات دسترسی پیدا کنیم و آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی کامپیوتری نور گفت: نسخه قبلی این آثار شامل حدود ۹۰ جلد کتاب بود و اکنون با ۱۴۰ جلد کتاب جدید تولید شده است و امیدواریم در مراحل بعدی به تعداد آثار موجود بیفزاییم و این روند را ادامه دهیم.
وی افزود: جامعه به سوی هوش مصنوعی با شتاب پیش میرود و یکی از مهمترین پایههای محتوا با هوش مصنوعی، اطلاعات است و امروز در حوزه علمیه، بینظیرترین بانک اطلاعاتی علوم اسلامی را داریم که میتواند به عنوان منبعی معتبر برای پژوهشگران و دانشجویان عمل کند.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی خاطرنشان کرد: به زودی سامانه و سازمان آموزش و پژوهش در حوزه علمیه تحت تأثیر ابزارهای هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت و نیاز به فرهنگسازی و آمادهسازی نظام برای فضای جدید احساس میشود.
وی اظهار کرد: این تغییرات میتواند به ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش در حوزه علمیه کمک شایانی کند و ما را به سمت آیندهای روشنتر هدایت کند.
۳۱۳/۱۷