مجلس سنای ایالات متحده روز چهارشنبه ۲۴ بهمن تولسی گابارد، گزینه مورد نظر دونالد ترامپ برای مدیریت سازمان اطلاعات ملی آمریکا، را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاریها، خانم گابارد با ۵۲ رای موافق در برابر ۴۸ مخالف به مدیریت این سازمان برگزیده شد. در این حال، سناتور جمهوریخواه میچ مککانل از ایالت کنتاکی به او رای مخالف داد.
جان تون، رهبر اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا، در سخنرانی روز دوشنبه ۲۲ بهمن خود با دفاع از نامزدی تولسی گابارد، به خدمت نظامی او اشاره کرده و گفته بود: «خوشحالم که خانم گابارد قصد دارد بر شناسایی و حذف موارد اضافی و ناکارآمدی تمرکز کند تا سازمان اطلاعات ملی را به همان چیزی که در ابتدا طراحی شده بود، بازگرداند.»
در این ارتباط، برایان مست، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در بیانیهای تأیید صلاحیت تولسی گابارد را «یک پیروزی برای آمریکا» دانست و ضمن «وطنپرست» خواندن او گفت که خانم گابارد به اولویت دادن به آمریکا و دستور کار دونالد ترامپ باور دارد و میتواند مدیر شایستهای برای سازمان اطلاعات ملی باشد.
تولسی گابارد ۴۳ ساله، که هشت سال نماینده هاوایی در کنگره آمریکا بود، متعهد شده است که در راستای تلاش دولت دونالد ترامپ برای کاهش بوروکراسی و هزینههای دولتی گام بردارد.
در این میان، میچ مککانل، رهبر پیشین اکثریت سنا، که به خانم گابارد رای منفی داده بود، پس از رأیگیری در بیانیهای گفت که سپردن جامعه اطلاعاتی به کسی که به توصیف او «در پذیرش تهدیدهای روسیه، چین و درز اطلاعاتی از سوی افرادی مانند اسنودن مشکل دارد، یک ریسک غیرضروری است.»
پیش از رایگیری در مجلس سنا، سناتور چاک شومر، رهبر دموکراتهای سنا، به قانونگذاران گفته بود: «نمیتوانیم با خیال راحت، محرمانهترین اسرار خود را به کسی که پروپاگاندای روسیه را تکرار میکند و به تئوریهای توطئه باور دارد، اعتماد کنیم.»
او همچنین مدعی شد که اکثر جمهوریخواهان مخفیانه با او همنظر هستند و «اگر رأیگیری مخفی داشتیم، گابارد ممکن بود ۱۰ رأی بیاورد.»
این در شرایطی بود که سناتور تام کاتن، رئیس جمهوریخواه کمیته اطلاعات سنا، در جلسه تأیید صلاحیت گابارد در اواخر ماه گذشته گفته بود: «نامزدی خانم گابارد نسبت به اکثر نامزدهایی که در برابر این کمیته قرار گرفتهاند، جلب توجه بیشتری کرده است.»
در طول جلسه، تولسی گابارد بارها توسط سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات در مورد ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی، و نیز طرحش برای عفو او، مورد سئوال قرار گرفت.
اسنودن پس از افشای اطلاعاتی درباره عملیات شنود گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا، از ایالات متحده به روسیه گریخت. او به خاطر انتشار غیرقانونی این اطلاعات و به خطر انداختن امنیت ملی آمریکا تحت تعقیب مقامات ایالات متحده قرار گرفت.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، در مهر سال ۱۴۰۱ به این پیمانکار سابق سازمان آژانس امنیت ملی آمریکا تابعیت روسیه را داد.
خانم گابارد تأکید کرد که در صورت تأیید صلاحیت، تلاش خواهد کرد تا از هرگونه درز اطلاعاتی از این نوع جلوگیری کند.
تولسی گابارد روز ۱۱ بهمن تصمیم دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوریاش برای کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در ١٣ دی ١٣٩٨ را «درست» توصیف کرده بود.
خانم گابارد که در جلسه استماع مجلس سنا برای تایید نامزدیاش شرکت کرده بود، در پاسخ به پرسش کریستیان جیلی براند، سناتور دموکرات از نیویورک، در مورد انتقاد پیشین خود از کشتن سلیمانی و «غیرقانونی» خواندن آن گفته بود: «در آن زمان، به همه اطلاعات مربوط به حمله دسترسی نداشتم و نگرانیام از این بابت بود که این اقدام موجب تشدید تنشها شود.»
وی افزوده بود: «پس از آن تنشی به وجود نیامد و سیاستهای او [ترامپ] در قبال [جمهوری اسلامی] ایران برای امنیت ملی خودمان بسیار موثر واقع شد.»
تولسی گابارد در پاسخ به پرسش سوزان کالینز، سناتور جمهوریخواه از ایالت مین، مبنی بر اینکه آیا تاکنون آگاهانه با هیچ یک از اعضا، رهبران، یا وابستگان حزبالله دیدار کرده است، گفته بود: «خیر، و این یک اتهام مضحک است.»
او همچنین در این جلسه گفته بود خود او هزینه سفر ژانویه ۲۰۱۷ به سوریه و لبنان را پرداخت کرده بود.
خانم گابارد اشاره کرده بود که در دیداری که در دی ۱۳۹۵ با بشار اسد داشت، درباره اقدامات رژیم او، استفاده از جنگافزارهای شیمیایی، و «تاکتیکهای بیرحمانه مورد استفاده آن رژیم علیه مردم سوریه» پرسشهای «دشواری» از اسد کرد.
∎