شناسهٔ خبر: 71338800 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

چشم‌نوازی فرش دوروی ترکمن دویدوخ در رویداد گردشگری تهران

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی از جلوه‌گری فرش دورو ابریشم دویدوخ در نخستین روز از نمایشگاه گردشگری تهران خبر دادو گفت: یکی از مه‌مترین آثار هنری مردم ترکمن ایران فرش دوروی ترکمن دویدوخ است که در بین دوست‌داران فرش دستباف داری، ارزش و جذابیت بسیار بالایی دارد.

صاحب‌خبر -

علی مستوفیان در گفت‌وگو با میراث آریا در این باره بیان کرد: این فرش دست‌بافت برخلاف سایر  دست‌بافت‌های داری، دو طرف آن بافته می‌شود که الیاف استفاده شده برای بافت این قالی از ابریشم طبیعی است و به دلیل این دو ویژگی اصلی، این قالی از ارزش بالایی برخوردار است تا جایی که حتی این فرش به ثبت جهانی نیز رسیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: چند سالی است که یکی از بخش‌های غرفه خراسان شمالی در نمایشگاه گردشگری برپایی غرفه فرش دوروی ترکمن از خطه رازو جرگلان است که مخاطبان را با این هنر اصیل خراسان شمالی بیش از پیش آشنا می‌کند.

مستوفیان افزود: در روستای دویدوخ حدود ۵۰۰ خانوار، و در حدود دو هزار و ۶۰۰ نفر جمعیت وجود دارد که هر خانواده حداقل دارای یک دار قالی است. این ۵۰۰ خوانوار به نوعی همگی یک کارگاه خانگی برای بافت فرش به‌شمار می‌رود که طبق بررسی‌های انجام شده سالانه تقریباً دو هزار متر مربع فرش می‌بافند که در حدود ۸۰ درصد آنها فرش‌های ابریشم دورو است.

او تصریح کرد: در روستای دویدوخ که مردم آن ترکمن می باشند، امرار معاش بسیاری از مردم با بافت همین فرش های دورو ابریشم می باشد و جالبتر اینکه این فرش ها آنقدر از محبوبیت و کیفیت بالایی برخوردار می باشد که تمام بافته های آن در طول سال در بسیاری از موارد پیش خرید می شود و حتی بسیاری از  گردشگران خارجی که به ایران می آیند و در استان خراسان شمالی حضور پیدا می کنند برای بازدید از نحوه بافت و خرید این فرشها سری هم به روستای دویدوخ می زنند.

در ادامه گفتگو صاحب جمال رحیمی بانوی هنرمند فرش دوروی ابریشم از روستای دویدوخ ادامه داد: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی امسال نیز همچون دوسال گذشته با حمایت و پشتیبانی ویژه مقدمات حضور پررنگ این رشته صنایع‌دستی را فراهم کرده و این می‌تواند آغازی باشد بر نمایش بیش از پیش هنر اصیل خطه رازوجرگلان.

این بانوی هنرمند تاکید کرد: زمانی که مدیران ارزش هنر و کار هنرمند را بدانند هنرمندان با انگیزه بیشتر و کیفیت والاتر به تولید اثر خواهند پرداخت‌ و نیز حضور هنرمندان صنایع‌دستی در  چنین نمایشگاه‌ها  می‌تواند موجب آشنایی مردم با هنر اصیل و تنحوه تولید آن شودرا نوعی برندینگ و تبلیغات دانست و گفت: تنها با این گونه نمایش هاست که مردم می توانند با هنر اصیل و نحوه تولید آن آشنا شده و ترغیب به تولید و خرید این گونه هنرها شوند.

رحیمی افزود: چنین نمایشگاه‌هایی عرصه را برای به ظهور رسیدن آثار هنرمندان و صنعتگران فراهم می‌ساز  و به شخصه از نقطه نظرات بازدیدکنندگان و راهنمایی آن‌ها برای ارتقا کیفیت تولیدات بهره می‌برم.

او با اشاره به اینکه روستای دویدوخ پایلوت فرش دوروی ترکمن است و مقدمات ثبت این هنر اصیل در فهرست جهانی یونسکو فراهم شده است، گفت: نیاز است که با ایجاد زیرساخت های لازم چون احداث بازارچه دائمی محصولات در شهرستان رازو جرگلان با وجود این تعداد هنرمند و هنر فاخر در این روستا، موجب رونق اقتصادی در این خطه شود.

انتهای پیام/