شناسهٔ خبر: 71333481 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اخبار فلزات، طلا و ارز

خروج ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق‌های بیت‌کوین و اتریوم/ طلای جهانی کاهشی شد

صندوق‌های قابل معامله در بورس اتریوم و بیت‌کوین، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار خروج سرمایه ثبت کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) بیت‌کوین و اتریوم، با خروج سرمایه‌گذاران شاهد تغییرات قابل توجهی بودند و بر اساس گزارش منتشر شده پلتفرم تحلیل داده‌های مالی و اقتصادی «سوسو ولیو» (SoSoValue)، صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین، خروجی خالص ۱۸۶.۲۸ میلیون دلاری ثبت کردند و صندوق‌های اتریوم، شاهد خروج ۲۲.۴۶ میلیون دلار از بازار بودند که به شدت با جریان‌های ورودی قوی هفته قبل در تضاد است و به تغییر در تمایل سرمایه‌گذاران یا سودگیری احتمالی اشاره دارد.

صندوق قابل معامله در بورس فیدلیتی (FBTC)، با برداشت ۱۳۶.۰۹ میلیون دلار و صندوق گری‌اسکیل (GBTC) با ۴۶.۲۶ میلیون دلار، در خروج سرمایه، صدرنشین بودند. سایر صندوق‌های بیت‌کوین، از جمله اینویسکو (BTCO)، فرانکلین (EZBC) و ونک (HODL) نیز به ترتیب، با خروج سرمایه به میزان ۳۴.۰۳ میلیون دلار، ۱۹.۷۵ میلیون دلار و ۵.۵۱ میلیون دلار روبرو شدند. در یک نکته مثبت‌تر، صندوق قابل معامله در بورس بلک‌راک (IBIT)، ۵۵.۳۶ میلیون دلار سرمایه جذب کرد.

در میان صندوق‌های قابل معامله در بورس اتریوم، صندوق گری اسکیل (ETHE)، تنها صندوقی بود که خروجی گزارش کرد و روز سه شنبه را با ۲۲.۴۶ میلیون دلار منفی به پایان رساند. سایر صندوق‌های اتریوم هیچ ورودی یا خروجی در روز سه شنبه، ثبت نکردند.

با وجود این خروجی‌ها، بازار گسترده‌تر ارزهای دیجیتال فعال باقی مانده است. از ۱۰ فوریه، بیت‌کوین تقریبا ۹۸ هزار و ۱۰۰ دلار معامله می‌شود که نشان‌دهنده افزایش اندکی نسبت به قیمت نهایی روز قبل این رمزارز است، در حالی که قیمت اتریوم، حدود ۲۷۰۱ دلار است.

خروجی‌ها هنوز روند قطعی را نشان نمی‌دهند، اما اگر ادامه پیدا کنند، می‌توانند نشان‌دهنده تغییر در احساسات گسترده‌تر بازار باشند. این در حالی است که سرمایه‌گذاران بیت‌کوین با نرخ‌هایی که از زمان سقوط صرافی اف تی ایکس (FTX) در سال ۲۰۲۲ مشاهده نشده است، وجوه خود را از مبادلات خارج می‌کنند.

بیش از ۴۷هزار بیت‌کوین در پنجم فوریه (۱۷ بهمن)، از صرافی‌ها خارج شدند که کاهش سه درصدی در عرضه بیت‌کوین در صرافی‌هاست. از لحاظ تاریخی، چنین جریان‌های عمده‌ای، اغلب آغازی برای افزایش قیمت قابل‌توجه در بازار بیت‌کوین بوده‌اند.

پایگاه خبری اینوست گزارش کرد، در بحبوحه این تحرکات بازار، شاخص‌های اقتصادی مانند انتظارات تورمی و بیانیه‌های سیاست پولی، مانند آنچه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو بیان می‌کند، برای تاثیر احتمالی بر قیمت بیت‌کوین، به دقت بررسی می‌شوند.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر، ۳.۱۴ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل، ۳.۰۲ درصد کمتر شده است. در حال حاضر، ۶۰.۴۲ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال، در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۲۷ درصد افزایش روزانه نشان می‌دهد.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۱.۲۵ میلیارد دلار است که ۴.۰۸ درصد افزایش داشته است. ارزش حجم کل در امور مالی غیر متمرکز، در حال حاضر، ۸.۸۹ میلیارد دلار است که ۸.۷۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار، اکنون ۹۳.۸۷ میلیارد دلار است که ۹۲.۷۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

***

طلای جهانی کاهشی شد

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری که رکورد ۲۹۴۲ دلار و ۷۰ سنت را روز سه شنبه ثبت کرده بود، در معاملات روز جاری، ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۲۸۹۵ دلار و ۲۳ سنت رسید. بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، با ۰.۳ درصد کاهش، به ۲۹۴۴ دلار و ۴۰ سنت رسید.

بیت کوین و اتریوم,خروج ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق‌های بیت‌کوین و اتریوم

مکزیک، کانادا و اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه، تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای اعمال تعرفه بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم در ماه آینده و تشدید نگرانی از جنگ تجاری را محکوم کردند.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، اظهار کرد که اقتصاد در وضعیت خوبی است و فدرال رزرو برای کاهش بیشتر نرخ بهره عجله ندارد، اما در صورت کاهش تورم یا تضعیف بازار کار، آماده انجام این کار است. 

طلا به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته می‌شود، اما نرخ‌های بهره بالاتر، جذابیت این دارایی بدون بازده را کاهش می‌دهد.

طبق گزارش رویترز، سرمایه گذاران اکنون منتظر اطلاعات شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا در روز جاری و اطلاعات شاخص قیمت تولیدکننده در روز پنجشنبه هستند. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نیز قرار است امروز، در برابر کنگره توضیحاتی را ارائه کند.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد کاهش، به ۳۱.۷۸ دلار رسید، در حالی که هر اونس پلاتین، ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۹۸۴ دلار و ۵۰ سنت رسید و هر اونس پالادیوم با ۰.۳ درصد افزایش، به ۹۷۸ دلار و ۷۷ سنت رسید.