شناسهٔ خبر: 71329927 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

کمال خرازی: آینده حکمرانی نه تنها دیجیتالی، بلکه باید عادلانه و مولد باشد؛ الگوهای جدیدی برای مدیریت عمومی پدیدار می‌شود

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: ما می‌توانیم از هوش مصنوعی برای ایجاد جوامعی عادلانه، فراگیر و انعطاف پذیر استفاده کنیم. آینده حکمرانی نه تنها باید دیجیتالی، بلکه می‌بایست عادلانه، دلسوزانه و مولد باشد.

صاحب‌خبر -
کمال خرازی: آینده حکمرانی نه تنها دیجیتالی، بلکه باید عادلانه و مولد باشد؛ الگوهای جدیدی برای مدیریت عمومی پدیدار می‌شود
کد خبر: 699280
|
۱۴۰۳/۱۱/۲۴ ۱۱:۵۷:۱۶

«سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سخنرانی خود در دوازدهمین اجلاس جهانی دولت‌ها (World Governments Summit ۲۰۲۵) به موضوعات کلیدی پیرامون تحول حکمرانی در عصر هوش مصنوعی و عدالت اجتماعی پرداخت و گفت: «هوش مصنوعی باید همچون وسیله‌ای برای توسعه عدالت، توانمندسازی افراد جامعه و برقراری رفاه مشترک عمل کند. ما می‌توانیم از این فناوری برای ایجاد جوامعی عادلانه، فراگیر و انعطاف پذیر استفاده کنیم. آینده حکمرانی نه تنها باید دیجیتالی، بلکه می‌بایست عادلانه، دلسوزانه و مولد باشد.»

به گزارش ایسنا؛ خرازی تأکید کرد: « هوش مصنوعی (AI) تنها برای خودکارسازی وظایف اجرایی یا صنایع نیست، بلکه شناخت انسان را تقویت و تعریف جدیدی از حکمرانی را ایجاب می‌کند. بدین ترتیب، در چند دهه آینده شاهد ترکیب هوش انسان با قابلیت‌های هوش مصنوعی خواهیم بود و الگوهای جدیدی برای حکمرانی و مدیریت عمومی پدیدار خواهد گشت.»

خرازی به نقش هوش مصنوعی در پیش‌بینی بحران‌ها و مدیریت بهتر منابع پرداخت و گفت: «حکمرانی پیش‌بینی‌کننده، دولت‌ها را از ساختارهای واکنشی به نهادی پویا و پیشگیرانه تبدیل می‌کند و می‌تواند بحران‌ها را قبل از وقوع آنها شناسایی و مدیریت کند.»

وی همچنین به چالش‌های مربوط به شکاف دیجیتال و نابرابری اشاره کرد و اظهار داشت: «هوش مصنوعی فرصتی انحصاری برای پر کردن شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی است. این فناوری می‌تواند دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی، آموزشی و مالی را تضمین کند.»

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخشی از سخنان خود به اهمیت هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی زیرساخت‌های هوشمند و بهبود کیفیت آموزش اشاره و تأکید کرد: «هوش مصنوعی می‌تواند تفاوت‌های میان نظام‌های آموزشی شهری و روستایی را کاهش دهد و از طریق یادگیری فردی، فرصت‌های برابر برای همه فراهم کند.»

خرازی در بخش دیگری از سخنان خود بر نیاز به چارچوب‌های اخلاقی برای جلوگیری از سوءاستفاده از هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: «سازمان ملل متحد باید شوراهای تخصصی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد کند تا نظارت بر رعایت استانداردهای اخلاقی در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی تضمین شود.»

اجلاس جهانی دولت‌ها ۲۰۲۵ با موضوع «شکل‌دهی به دولت‌های آینده» در دوبی برگزار می‌شود و رهبران، سیاست‌گذاران و صاحب‌نظران از سراسر جهان را گرد هم می‌آورد. این اجلاس به عنوان یکی از برجسته‌ترین سکوهای بین‌المللی در حوزه حکمرانی، با هدف تبادل ایده‌ها و راهکارها برای ساخت دولت‌های آینده، از ۲۳ تا ۲۵ بهمن در دوبی برگزار می‌شود.