شفقنا-ماتانیاهو انگلمن، بازرس دولتی اسرائیل، امروز سهشنبه از بحرانهای جدی بهداشتی و روانی در اسرائیل پس از حوادث 7 اکتبر 2023 خبر داد.
به گزراش شفقنا به نقل از الجزیره، این گزارش نشان میدهد که 38 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی انجام شده توسط اداره کنترل از علائم اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی یا اضطراب تا درجه متوسط تا شدید رنج می برند که نشان می دهد حدود 3 میلیون بزرگسال اسرائیلی از جمله 580000 نفر از علائم شدید رنج می برند.
در این گزارش توضیح داده شده است که مشکل اصلی تنها در تعداد بالای افراد مبتلا نیست، بلکه در ناتوانی سیستم بهداشتی اسرائیل در ارائه درمان های لازم است.
900000 نفر گزارش کردهاند که این علائم را تجربه کردهاند که هنوز به دنبال درمان نبودهاند، این امر عمدتاً به دلیل زمان طولانی انتظار برای گرفتن وقت درمان روانشناختی بوده که تا 6.5 ماه طول میکشد.
این تاخیر به این معنی است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است با بدتر شدن، افزایش خطرات درازمدت سلامتی و اجتماعی مواجه شوند.
مشکلات سیستم بهداشت و سلامت
گزارش بازرس دولتی به شدت از سیستم بهداشتی اسرائیل انتقاد کرد و اشاره کرد که دولت نتوانسته است با بحرانهای روانی به شیوهای مناسب مقابله کند. با وجود نیاز فوری، تنها 11 درصد از افرادی که از شهرکهای حاشیه غزه خارج شدند، در شش ماه پس از جنگ از هر نوع مراقبت بهداشت روانی برخوردار شدند.
کودکان نیز در میان گروههایی بودند که بیشترین آسیب را دیدند، با این گزارش، 10500 کودک از سدیروت خارج شدهاند، اما تنها 4 درصد از آنها تحت مراقبتهای روانی قرار گرفتند، با و جود آنکه 39 درصد از والدین، سطح بالایی از اضطراب را در فرزندان خود گزارش کردهاند.
بازماندگان جشنواره نوا نیز اکثر آنها از اختلالات روانی شدید رنج می بردند، اما تنها 24 درصد از کسانی که نیاز به درمان داشتند، آن را دریافت و تکمیل کردند، که نشان دهنده شکاف بزرگ در سیستم مراقبت از سلامت روان اسرائیل است.
این گزارش به شدت از وزارت بهداشت اسرائیل و صندوق های بیمه سلامت انتقاد کرد و خاطرنشان کرد که آنها به طور فعال با بازماندگان ارتباط برقرار نکرده و تلاش کافی برای تعیین مکان یا شرایط روانی آنها انجام ندادهاند.
این گزارش همچنین نشان داد که این وزارتخانه علیرغم وجود سناریوی تخلیه گسترده از پیش آمادگی لازم برای مقابله با بحرانهای روانی به این بزرگی را نداشته و قرار بود برای آن آماده شود.
پیامدهای اقتصادی
بحران سلامت روان نه تنها بر افراد آسیب دیده و خانواده های آنها تأثیر می گذارد، بلکه اقتصاد اسرائیل را نیز تهدید می کند.
این بحران میتواند با افزایش فشار بر حقوق بازنشستگی و سیستمهای اجتماعی بیمه ملی، هزینههای اقتصادی قابل توجهی را بر اسرائیل تحمیل کند و مداخله فوری دولت را برای کاهش اثرات منفی بر جامعه و اقتصاد ضروری کند.
در پایان این گزارش، ناظر دولتی از دولت اسرائیل خواسته است تا برای مقابله با بحران روانی ناشی از حوادث هفتم اکتبر و عملیات «شمشیرهای آهنین»، یک برنامه جامع و بلندمدت اتخاذ کند. وی همچنین بر تامین بودجه کافی برای بهبود خدمات سلامت روان و کاهش دوره انتظار تاکید کرد.
در این گزارش تاکید شده است که «اسرائیل وظیفه اخلاقی برای مراقبت از بیماران روانی، به ویژه قربانیان خصومت، و کمک به آنها برای بازگشت به زندگی روزمره» دارد.
این خبر را در الجزیره ببینید.