گزارش رسانههای داخلی و شبکههای اجتماعی حاکی از خاموشیهای گسترده در تهران است و مدارس، بانکها و ادارات شماری از استانها از جمله تهران نیز روز چهارشنبه تعطیل اعلام شده است.
وزارت نیرو علت خاموشیهای گسترده را «کمبود سوخت نیروگاهها» عنوان کرده و خواستار صرفهجویی مردم در مصرف انرژی شده است.
شرکت توانیر شامگاه سهشنبه ۲۳ بهمن با انتشار بیانیهای گفت که با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز خانگی و محدودیتهای ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز به نیروگاه ها، برق قطع شده و برای تامین برق مورد نیاز کشور، به «همکاری هموطنان» نیاز است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، دستکم ۱۴ استان کشور روز چهارشنبه تعطیل شده است. معاون استاندار تهران در گفتوگو با تلویزیون ایران گفت دستگاههای مختلف آموزشی و اداری در پایتخت برای «مدیریت مصرف انرژی» تعطیل میشوند.
از سوی دیگر برخی گزارشها حاکی از آن است که بر اثر قطع برق، علاوه بر دکلهای مخابراتی، چراغهای راهنمایی و رانندگی نیز از کار افتادند و برخی خیابانها دچار ترافیک شدید شدند.
اعمال خاموشیهای گسترده، حتی در پایتخت کشور به خاطر کسری سوخت در حالی است که آمارهای شرکت اطلاعات کالا، کپلر، که در اختیار رادیو فردا قرار گرفته، حاکی از صادرات گسترده سوخت از ایران است.
خبرگزاری ایسنا مینویسد خاموشیها در شرق و غرب تهران اعمال شده، اما پیگیری سایت «رویداد۲۴» حاکی است مناطق گستردهای از شرق، مرکز، جنوب و غرب تهران عصر روز سه شنبه تا ساعت ۲۰ در خاموشی فرو رفته است.
منصوری مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق تهران بزرگ به خبرنگار «رویداد۲۴» گفته است که دلیل قطع برق در مناطق مختلف پایتخت افت فشار گاز بوده، اما همزمان یک مقام دیگر شرکت توزیع برق که خواست نامش فاش نشود قطع برق به دلیل افت فشار گاز را مردود دانست.
دولت مسعود پزشکیان از ابتدای پاییز مدعی شد که ذخایر سوخت نیروگاهها کاهش یافته و اقدام به خاموشیهای گسترده در کشور کرد.
آمارهای کپلر نشان میدهد ایران در پاییز و زمستان امسال صادرات گاز مایع (الپیجی) را به شدت افزایش داده و تنها در ماه نوامبر (نیمه پاییز) و فقط برای یک ماه صادرات مازوت را کاهش داده و دوباره از ماه دسامبر به سطح قبلی رسانده است.
ایران در پاییز و اوایل زمستان امسال روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه (۲۶ هزار تن) گاز مایع و بیش از ۲۰۰ هزار بشکه صادرات مازوت داشته است.
آمارهای اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نیز حاکی از افزایش چشمگیر خرید گاز این کشور از ایران، خصوصا بعد از تابستان امسال است. ایران در ۱۱ ماه سال ۲۰۲۴ صادرات گاز به ترکیه را ۴۰ درصد افزایش داده و به ۶.۵ میلیارد متر مکعب رسانده است.
ایران صادرات گاز به عراق نیز دارد، اما هیچ یک از این کشورها آمار رسمی درباره حجم گاز تحویلی منتشر نمیکنند.