شناسهٔ خبر: 71317930 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

هنر بدون مرز؛ پیوند موسیقیایی ایران، آذربایجان و ونزوئلا در استانبول

هنرمندانی از ایران، آذربایجان و ونزوئلا در استانبول با ترکیب سبک‌های موسیقیایی متفاوت، یک گروه مشترک تشکیل دادند.

صاحب‌خبر -

استانبول/ شاهین دمیر/ خبرگزاری آنادولو

استانبول میزبان یک گروه موسیقی جدید متشکل از هنرمندانی از ایران، جمهوری آذربایجان و ونزوئلا است. این گروه با ترکیب سازها و سبک‌های مختلف، اجرای موسیقایی متفاوتی را برای شنوندگان ارائه می‌کند.

مصطفی پوریوسف، نوازنده ایرانی کمانچه و گردآوردنده اصلی این گروه که 6 سال پیش به ترکیه مهاجرت کرده، درباره مسیر هنری خود گفت: با دو ساز و یک چمدان خالی به اینجا آمدم. همان سال در جشنواره فجر دو پروژه تئاتری داشتم، اما از شرایط ایران خسته شده بودم و تصمیم گرفتم در ترکیه بمانم. هنر برای من ابزاری برای بیان است، نه صرفاً اجرا روی صحنه.

او همچنین به پروژه موسیقیایی خود با نام «Music for Peace» (موسیقی برای صلح) اشاره کرد و افزود: این پروژه را در ایران نیز اجرا کردم. قطعات را طوری تنظیم کرده بودم که نوازندگانی از کشورهای مختلف بتوانند با دو روز تمرین، کنسرت را روی صحنه ببرند.

قمر آقازاده، نوازنده آذربایجانی کمانچه که در سال 2018 به ترکیه آمده و در کنسرواتوار دولتی دانشگاه استانبول تحصیل کرده است، در رابطه با اشتراکات کمانچه آذربایجانی و ایرانی گفت: کمانچه دو کشور شباهت زیادی به هم دارند، اما در تنظیم صدا تفاوت‌هایی وجود دارد. ما در کنسرتمان این دو ساز را به یک شیوه کوک کردیم تا صدای آن‌ها را با یک هدف مشترک هماهنگ کنیم.

سارا سوکی، خواننده ونزوئلایی-لبنانی که تجربه موسیقیایی خود را در استانبول توسعه داده است، اظهار داشت: در ونزوئلا بیشتر به‌تنهایی یا در کلوب‌های شبانه، موسیقی الکترونیک اجرا می‌کردم. از زمانی که به استانبول آمدم، با گروه‌های موسیقی به‌طور عمومی اجرا داشتم. آشنایی با مصطفی باعث شد برای اولین بار با کمانچه آشنا شوم.

او درباره خواندن به زبان عربی افزود: این دومین بار است که به عربی می‌خوانم و حتی به این زبان ترانه می‌نویسم. من موسیقی فولکلور ونزوئلا را با صداهای عربی ترکیب می‌کنم که مسیر جدیدی در آوازخوانی برای من محسوب می‌شود.

سوکی همچنین درباره پیشینه خانوادگی خود گفت: در دوران امپراتوری عثمانی، بسیاری از لبنانی‌ها و سوری‌ها به آمریکای جنوبی مهاجرت کردند. پدربزرگم یکی از این افراد بود که از عثمانی‌ها مهاجرت کرد و ما در ونزوئلا ساکن شدیم.