صاحبخبر - به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سید علاءالدین حیدری، معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری پاوه، در وبینار «نقش مذاهب اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی با شعار انقلاب اسلامی؛ وحدت اقوام و ادیان الهی، امید به آینده» اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران، نهضتی ضد استبدادی بود که به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، بر پایه دین اسلام و سیره پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت ایشان شکل گرفت.
وی افزود: این انقلاب صرفاً یک حرکت سیاسی نبود، بلکه یک نهضت اجتماعی عمیق و تحولآفرین بود که باعث تغییرات اساسی در لایههای مختلف جامعه شد. انقلاب اسلامی، ریشه در آرمانهای والای انسانی داشت و هدف آن رهایی جامعه از استبداد و ظلم بود.
حیدری با اشاره به انسجام اسلامی بهعنوان یکی از عوامل موفقیت انقلاب بیان کرد: «اهل سنت ایران، با شنیدن ندای آزادیخواهی و ظلمستیزی امام خمینی (ره)، به انقلاب پیوستند. علما و شخصیتهای برجسته اهل سنت، اندیشههای امام(ره) را پذیرفتند و ایشان را بهعنوان رهبر واحد نهضت شناختند.
وی همچنین نقش علمای شیعه در مناطق اهل سنتنشین را مهم دانست و گفت: این علما، با استقرار در مناطق محروم، زمینههای همدلی بیشتر میان شیعه و سنی را فراهم کردند. همنشینی و ارتباط این علما با مردم، پلی ارتباطی میان مناطق قومی و مذهبی با رهبری نهضت ایجاد کرد.
معاون فرمانداری پاوه، با اشاره به تأثیر حضور شخصیتهای وحدتمدار در مناطق اهل سنت، تصریح کرد: حضور مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان، یکی از نقاط عطف این مسیر بود. ارتباط علما و بزرگان اهل سنت با رهبران انقلاب، زمینهساز شکلگیری هستههای مبارزه در مناطق مختلف کشور شد.
وی ادامه داد: در تمام سالهای نهضت، ساواک و رژیم طاغوت فشارهای زیادی بر علمای اهل سنت وارد میکرد، اما این فشارها باعث شد که همدلی بیشتری میان شیعه و سنی شکل بگیرد. اهل سنت، نهتنها در مسیر مبارزه با رژیم پهلوی همراه انقلاب بودند، بلکه در زندانهای رژیم ستمشاهی نیز در کنار بزرگان انقلاب قرار داشتند.
حیدری با اشاره به دلایل همراهی گسترده اقوام و مذاهب با انقلاب اسلامی به ذکر آنان پرداخت وگفت:1-رهبری امتگرا؛ امام خمینی (ره) انقلاب را محدود به یک مذهب خاص نمیدانستند، بلکه نگاه ایشان جهانشمول و امتگرایانه بود. 2- وحدتمحوری امام (ره)؛ ایشان از ابتدای نهضت، وحدت را اولویت خود دانستند و همیشه علما را به پرهیز از تفرقه و توهین به اهل سنت توصیه میکردند. 3- ایجاد گفتمان مشترک؛ امام خمینی (ره) و بزرگان انقلاب، با تأکید بر مفاهیمی چون عدالت، آزادی و ظلمستیزی، همه اقشار جامعه را با خود همراه کردند.4 نقش مقام معظم رهبری؛ علاوه بر حضور ایشان در مناطق شرقی کشور، ترجمه و نشر آثار اندیشمندان اهل سنت، مانند سید قطب، توسط ایشان باعث شد که وحدت اسلامی تقویت شود.
معاون برنامهریزی فرمانداری پاوه در پایان تأکید کرد: همراهی اهل سنت با انقلاب اسلامی، تنها به دوران مبارزه محدود نشد، بلکه در استمرار و دفاع از انقلاب نیز نقش مؤثری داشتند. تقدیم بیش از 13 هزار شهید اهل سنت در راه انقلاب و دفاع مقدس، سندی پرافتخار در تاریخ ایران اسلامی است.
انتهای پیام/∎