شناسهٔ خبر: 71309693 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

بنگلادشی‌ها از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران گفتند

به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به همت رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش، همایش «انقلاب اسلامی ایران الهام بخش ملت‌های جهان» در موزه ملی این کشور در داکا برگزار شد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب (تنا)، منصور چاوشی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش گفت: زمانی که انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت، بسیاری حتی تصور نمی‌کردند که چنین انقلابی در ایران رخ دهد. جنبه‌هایی که در این انقلاب نقش ویژه‌ای داشته است، توکل به خداوند متعال و عشق و محبت به مردم است.

وی ادامه داد: موضوع دوم رهبری قوی امام خمینی(ره) بود. امام راحل توانست ذهن مردم ایران را برای تحول و انقلاب آماده کند. به همین دلیل بود که با وجود چنین شرایط نامطلوبی توانست این انقلاب را ایجاد کند که در تاریخ جهان سابقه ندارد.

چاوشی اذعان کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلاب هیچ گروه خاصی نبود، امام خمینی(ره) این انقلاب را با مردمی از اقشار مختلف انجام داد.

سفیر کشورمان تأکید کرد که ایران در زمینه‌های مختلف پیشرفت چشمگیری داشته است. این امر تنها به واسطه رهبری امام خمینی(ره) و به لطف خداوند متعال و تلاش برای مردم امکان پذیر شد. این روند توسعه در ایران الهام بخش ملت‌های جهان خواهد بود.

انقلاب اسلامی، ایران را به کشوری مقتدر تبدیل کرد

سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی کشومان در بنگلادش گفت: انقلاب اسلامی ایران با دو شعار اصلی و محوری «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» و «استقلال، آزادی ، جمهوری اسلامی» که در واقع صرفا شعار نبود بلکه جهت گیری و مسیر حرکت انقلاب را نشان می‌داد با رهبری یک روحانی و مرجع تقلید دینی از همان روزهای اول، توجه ملت‌های جهان را به خود جلب و بازتاب وسیع و گسترده‌ای در میان ملت‌های دنیا، خصوصا ملت‌های مسلمان پیدا کرد.

وی افزود: پیام الهام بخش این انقلاب برای ملت‌های دنیا در درجه اول این بود که یک انقلاب مردمی و اسلامی با رهبری مقتدرانه یک عالم دینی می‌تواند استبداد داخلی و استکبار جهانی را به شکست و عقب نشینی وادارد و بدون نیاز به دو ابرقدرت غرب و شرق مسلط بر دنیا، حکومتی بر پایه اصول و مبانی اسلامی و بر اساس اتکا به مردم تشکیل دهد.

میرمحمدی: اظهار داشت: الهام بخشی و تأثیرات جهانی انقلاب اسلامی ایران بر ملت‌های دنیا که با شنیده شدن پیام نو و تازه این انقلاب بر مبنای اسلام خواهی، عدالت طلبی و ظلم ستیزی جلوه و معنی پیدا کرد، در قدرت‌های سلطه گر جهانی ایجاد ترس و نگرانی کرد و از این جهت، آنها را برای مهار و سرنگونی این انقلاب اسلامی به دشمنی و مقابله با آن سوق داد.

وی تصریح کرد: امروز اگر مردم سراسر دنیا حتی ملت‌های اروپا و آمریکا در حمایت از مردم فلسطین و در مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی و سیاست‌های حاکمان کاخ سفید به خیابان‌ها سرازیر می‌شوند به برکت بیداری عمومی الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران است و اگر در بزرگداشت یاد و نام شهید سلیمانی صدها مراسم و برنامه در کشورهای مختلف دنیا برگزار می‌شود، به معنای این است که الهام بخشی و تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران عینیت و تحقق یافته است.

یوسف محبوب الاسلام ، رئیس دانشگاه جنوب شرق بنگلادش نیز گفت: انقلابی که در سال 1979 در ایران رخ داد، فقط یک دگرگونی سیاسی نبود، بلکه یک جنبش عمیق بود که ریشه در آرمان‌های عالی عدالت خواهی، عزت طلبی و مقاومت در برابر ظلم داشت. لذا این انقلاب از آن زمان به عنوان منبع الهام برای کشورهای سراسر جهان که به دنبال استقلال در حاکمیت، آزادی و تجدید حیات معنوی هستند، خدمت کرده است.

وی افزود: یکی از درس‌های مهم انقلاب اسلامی ایران، این است که در دنیای امروز باید برای حق تعیین سرنوشت و حاکمیت مبارزه کرد. بالاترین دادگاه‌های جهان هم هیچ قدرتی برای تضمین چنین حقوقی ندارند. انقلاب ایران در جهت بازپس گیری حقوق ملت بر منابع، اقتصاد، فرهنگ و آینده خود بود.

محمد ایوب بهویان دبیرکل باشگاه ملی خبرنگاران بنگلادش هم گفت: انقلاب به مردم جهان نشان داد که می‌توان با چشم پوشی از ابرقدرتی مانند آمریکا، کارهای زیادی را در دنیا انجام داد. ملت ایران ثابت کرده است که اسلام در مقابل هیچ قدرتی سر فرود نمی‌آورد. رکوع فقط باید در برابر خداوند باشد و این تعلیم اسلام است.

همچنین مولانا روح الامین از علمای اهل سنت بنگلادش و خطیب مسجد جامع ایسترن پلاس گفت: انقلاب اسلامی ایران افق جدیدی را به روی مسلمانان جهان و حتی کل بشریت، فارغ از مسلمان و غیر مسلمان گشود. موفقیت چهار و نیم دهه این انقلاب تاریخی الگویی برای همه ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواه جهان امروز است.

انتهای پیام/