شناسهٔ خبر: 71308122 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

«خرامان» و «آوای تبری» در نخستین روز جشنواره چهلم موسیقی فجر

تهران- ایرنا- نخستین روز چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر میزبان ۱۶ اجرای هنرمندان و گروه‌های موسیقی همچون ارکستر ملی ایران، «خرامان»، «مکتب صبا»، «شب بوشهر» و «آوای تبری» در ۹ سالن پایتخت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر سه‌شنبه- ۲۳ بهمن ماه- ساعت ۱۵ با تجلیل از حسن ریاحی آهنگساز و چهره ماندگار موسیقی و مدیر اسبق مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما و آهنگساز سرود ملی ایران و حمید شاهنگیان آهنگساز و تنظیم‌کننده و آهنگساز اثر ماندگار «خمینی ای امام» در هنرستان موسیقی پسران افتتاح می‌شود.

این جشنواره با حضور ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند در تهران و ۲۱ استان برگزار می‌شود و در تهران میزبان هنرمندانی از کشورهای ترکیه، هند، هلند، اسپانیا، تونس و ارمنستان است.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در تهران با بیش از ۱۱۰ اجرا در بخش‌های مختلف از جمله ارکسترال، ردیف دستگاهی، موسیقی نواحی و اقوام، موسیقی بین‌الملل و موسیقی بانوان و موسیقی کودک و نوجوان در ۱۰ سالن؛ تالارهای وحدت، رودکی، اندیشه حوزه هنری، فرهنگسراهای نیاوران، ارسباران، بهمن، برج آزادی، سالن میلاد نمایشگاه، رُزمال و سالن وزارت کشور برگزار می‌شود.

نخستین روز این جشنواره- سه‌شنبه- ۲۳ بهمن ماه- میزبان ۱۶ اجرای هنرمندان و گروه‌های موسیقی در گونه‌های ارکسترال، ردیف دستگاهی، بانوان، کودک و نوجوان، نواحی، ارکسترال نواحی و پاپ (مردم‌وار) در ۹ سالن است.

در گونه موسیقی ارکسترال، ارکستر ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان ساعت ۱۸:۳۰ با اجرای آثار اساتید فقید ابوالحسن صبا، فریدون شهبازیان، امین الله رشیدی، حسین دهلوی و تک‌نوازی ویولن امیر نظری سالاری و ارکستر سمفونیک صدا و سیما به رهبری حسین شریفی ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت به روی صحنه می‌روند.

«خرامان» و «آوای تبری» در نخستین روز جشنواره چهلم فجر

در گونه موسیقی ردیف دستگاهی قرار بود میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتور ساعت ۱۸:۳۰ در قالب «شب میلاد کیایی» در تالار رودکی به صحنه برود که این اجرا به دلیل آسیب‌دیدگی دست این هنرمند بر اثر خوردن زمین در برف لغو شد. به دنبال لغو این برنامه، عاشیق احد ملکی از تبریز قطعاتی از موسیقی عاشیقی را در همان ساعت اجرا می‌کند.

همچنین ساعت ۲۱:۳۰ «خرامان» با دونوازی تار و تنبک فاطمه فریدی زاده و آزاده کاویانی در گونه موسیقی ردیف دستگاهی در تالار رودکی به روی صحنه می‌رود. آلبوم موسیقی «خرامان» نیز امسال با آهنگسازی و نوازندگی تار فاطمه فریدی‌زاده و نوازندگی تنبک آزاده کاویانی منتشر شده است. قطعه‌های این آلبوم در مایه یا مدهای چهارگاه، بیداد، همایون و نوا شکل گرفتند و مدگردی‌ها و ارتباط این قطعات، توسط بخش‌های تکنوازی با متر آزاد صورت گرفته‌ است که تحت عنوان «گذار» نامیده شده‌اند.

تالار اندیشه حوزه هنری نیز میزبان دو اجرا در گونه موسیقی ردیف دستگاهی است؛ گروه‌های موسیقی «توتیا» با خوانندگی صادق شیخ‌زاده و نوازندگی مسعود زاهدی‌پور (تار)، علی درویش نوری (عود)، پویان توکلی (تنبک) و ساعت ۱۸:۳۰ و «مکتب صبا» به سرپرستی و نوازندگی تار طینوش بهرامی و خوانندگی علیرضا محمدی ساعت ۲۱:۳۰ در این تالار به روی صحنه می‌روند.

فرهنگسرای نیاوران نیز در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر میزبان اجراهای بخش بانوان است، در نخستین روز این جشنواره، کنسرت گروه‌های «دیار خراسان» به سرپرستی الهام پاکروان ساعت ۱۶ و گروه «نوشه» به سرپرستی نیوشا بریمانی ساعت ۱۹ در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شوند.

در بخش کودک و نوجوان جشنواره موسیقی فجر، هنرجویان هنرستان موسیقی پسران تهران سه‌شنبه- ۲۳ بهمن ماه- سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران آثاری را اجرا خواهند کرد.

«خرامان» و «آوای تبری» در نخستین روز جشنواره چهلم فجر

برج آزادی در حوزه موسیقی نواحی ساعت ۱۸:۳۰ میزبان «شب بوشهر» با حضور هنرمندان؛ عبدالرسول غریبی (نیمه‌خوان)، امید سیما (خیام‌خوانی)، مهدی لطفی، ماندنی صفاری، مرتضی لطفی، مجید پاکدل، هوشنگ علی شرفی و علی ستوده و ساعت ۲۱:۳۰ میزبان «شب کردستان» با حضور هنرمندان؛ فرهاد نادری (سیاچمانه)، کوردوان بوستان (گروه کوردوان)، منصور مرادی (دف‌نوازی) است.

در حوزه ارکسترال موسیقی نواحی نیز گروه «آوای تبری» به سرپرستی سیدجلال محمدی با اجرای موسیقی مازندرانی ساعت ۲۰ در فرهنگسرای بهمن به روی صحنه می‌رود.

سالن‌های میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران و رُزمال در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به موسیقی پاپ (مردم‌وار) اختصاص دارد؛ در نخستین شب این جشنواره، کنسرت‌های ناصر زینلی ساعت ۱۹ و میثم ابراهیمی ساعت ۲۲ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی و علی یاسینی سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن رُزمال برگزار می‌شوند.

علاقه‌مندان برای خرید بلیت‌ اجراهای چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر می‌توانند اینجا مراجعه کنند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی تا ۲۹ بهمن برگزار می‌شود.