شناسهٔ خبر: 71301835 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

ظرفیت دانشگاه های تراز شهر تمدن ساز قم

حوزه/ حضور بیش از هفتاد هزار دانشجو در شهر قم ظرفیت های جالب توجهی را پیش روی شهر کریمه اهل بیت(ع) قرار می دهد که در این زمینه تقسیم کار جدی میان ظرفیت ها و نیازهای استان باید لحاظ شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، شهر قم به عنوان یکی از مهمترین شهرها و جایگاه تمدن ساز و خاستگاه انقلاب اسلامی همیشه مورد توجه دلبستگان به میهن و انقلاب شکوهمند اسلامی است.

حضور گسترده مردم و شیفتگان خاندان آل الله در این شهر موجب رونق هرچه بیشتر این شهر گشته است که از جمله آنها می توان به تشکیل حوزه علمیه بزرگ قم که بزرگترین مرکز پرورش طلاب جهان تشیع و یکی از بزرگترین مراکز اسلامی جهان اشاره کرد.

در کنار حوزه علمیه قم، نهادهای علمی گسترده ای نیز در این شهر شکل گرفتند که از جمله آنها می توان به دانشگاه ها و مراکز علمی تحقیقاتی و آموزش عالی اشاره کرد.

در این شهر بیش از هفتاد هزار دانشجو از شهرها و کشورهای مختلف تحصیل می کنند که بخشی از دانشگاههای استان، دولتی و مابقی آزاد و غیر انتفاعی هستند.

حل مشکلات شهر عش آل محمد و رونق علمی و صنعتی این شهر نیازمند پویایی هرچه بیشتر مراکز صنعتی و علمی و تخصصی است که بتواند ضمن حل مشکلات جامعه اسلامی، جوانان را در مسیر یافتن مشاغلی که ضمن رفع نیازهای کشور و بی نیازی از بیگانگان، زمینه اشتغال و یافتن منبع درآمدی برای ایجاد بستر زیست مومنانه را فراهم آورد.

در همین راستا حمایت های حاکمیتی از مراکز علمی و فنی و تحقیقاتی در بخش های مختلف از مهمترین وظایف دولت به شمار می رو.

در همین راستا ظهر امروز مهندس اکبر بهنام جو در دیدار از دانشگاه شهاب دانش، با ظرفیت های این دانشگاه آشنا شد.

وی در این دیدار ضمن حمایت از طرح های توسعه ای این مرکز علمی بر حمایت قاطع از دانشگاه های پیشرو در عرصه های فنی استان تاکید کرد.

بهنام جو با ذکر این مطلب که حمایت های گوناگون از دولت ودانشگاه ها باید همراه با تعامل دو سویه باشد گفت: استان تمدن ساز قم نیازمند حضور متخصصانی است که بتوانند این شهر را در عرصه های مختلف برای ایفای نقش مهم خود در کشور به پویایی برسانند.

وی ضمن حمایت از این مرکز علمی در جهت اجرای طرح های توسعه ای و همچنین احداث نیروگاه های برق خورشیدی گفت: باید از همه ظرفیت های استان بخصوص ظرفیت علمی و دانشگاهی برای توسعه این استان مهم و اثرگذار استفاده کنیم.

گفتنی است دکتر محمد مهدی همایون پور رئیس دانشگاه شهاب دانش نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این دانشگاه از سال ۱۳۸۵ با رشته های مهندسی آغاز به کار کرده است، بیان کرد: این دانشگاه سال ۹۲ به عنوان موسسه آموزش عالی غیر دولتی انتخاب شد. در سال ۹۶ به دانشگاه ارتقا یافت و امروزه ۴۰۴۵ دانشجو در این مرکز فعالیت دارند.

وی افزود: این دانشگاه، اولین دانشگاهی بود که رشته هوش مصنوعی را در مقطع دکتری در قم راه اندازی کرد. پس از آن رشته های جدیدی از جمله روانشناسی و زیست فناوری و حقوق و... نیز در دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد.

رئیس دانشگاه شهاب دانش اظهار کرد: این دانشگاه اهمیت بسیاری برای کیفیت آموزشی قائل است و همان ابتدا نیز اعضای موسس این دانشگاه، همگی از نخبگان علمی کشور و از اساتید دانشگاه های امیرکبیر و شریف و.. بودند. امروز ۵۰ عضو هیئت علمی ثابت و ۱۵۰ عضو حق التدریسی در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

همایون پور عنوان کرد: مسأله دیگر اینکه هیئت امنای این دانشگاه تلاش کردند که به معنی واقعی غیر انتفاعی اداره شود. با توجه به کاهش دانشجویان در مراکز علمی کشور، خوشبختانه این مرکز همیشه آماری رو به رشد داشته است. تا کنون ۱۲ هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند. هم اکنون نیز ۶۷ رشته و گرایش در این دانشگاه تدریس می شود.

وی در ادامه گفت: تاسیس مرکز آموزش های آزاد، تاسیس مرکز استاندارد سازی، حضور و غیاب هوشمند دانشجویان و اساتید، تاسیس کارگروه اخلاق دانشگاه، برگزاری کرسی های آزاداندیشی، میزبانی کنفرانس ها و همایش های مختلف ملی، اقدام برای ایجاد نشریات علمی پژوهشی، عقد ۲۰ تفاهم نامه با مراکز مختلف از جمله نهاد علمی ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری، سایر دانشگاه و... از جمله اقدامات این مرکز علمی بوده است.

همایون پور اظهار کرد: از مهمترین برنامه های دانشگاه می توان به ایجاد مرکز نوآوری و کارآفرینی و ترغیب هسته های فناور از اساتید، شرکت های نوپا و دانش بنیان، اشاره کرد. برگزاری کلاس های آموزش های تکمیلی آزاد در جهت حرفه ای کردن کسب و کار و مهارت فارغ التحصیلان، برگزاری طرح کهاد (آموزش و پژوهش بین رشته ای، اخذ دروس از رشته دیگر علاوه بر رشته اصلی)، کار اجباری در صنعت، اخذ مدرک tmc و ایجاد مرکز مهارت آموزشی و مشاوره شغلی، تاکید بر مفید بودن کارآموزی و مشاوره شغلی و.. اشاره کرد.

وی با ذکر این مطلب که هم اکنون ۱۱۰ دانشجوی اتباع در این مرکز مشغول به تحصیل هستند، گفت: تاسیس مرکز مشاوره، توجه به امور درمانی دانشجویان و اساتید، ارایه کارگاه های مرتبط به سلامت، از دیگر فعالیت های این مرکز است.کسب افتخار در مسابقات علمی، رباتیک، برنامه نویسی، ملی مهارت، ورزشی و فرهنگی در سالهای اخیر نیز از مهمترین مولفه هایی است که دانشگاه شهاب دانش در سطح کشور با آن شناخته می شود.

ظرفیت دانشگاه های تراز شهر تمدن ساز قم

در ادامه نیز دکتر کزاری رئیس هیات امنای مرکز نیز در سخنانی اظهار کرد: نیت بسیار خیری پشت حضور فرهیختگان کشور برای ایجاد این مرکز علمی بوده است. این مرکز علمی کاملا با توان اصلی بخش خصوصی اداره می شود و هیچ اتکایی به دولت ندارد ولی در برخی از بخش ها چون برق و گاز نیازمند عنایت مدیران استان است.

وی افزود: چند سال پیش یک شرکت چینی پیام داد که حاضریم با مشارکت شما نیروگاه ۳۰ مگاواتی تاسیس کنیم که کارهایی در این زمینه انجام شد که در نهایت محقق نشد. با توجه به مساله ناترازی برق نیازمند این گونه پروژه هایی هستیم. با توجه به اینکه تلاش کردیم که با شکل دیگری این نیروگاه ها را ایجاد کنیم. در این زمینه امید داریم که بتوانیم با ظرفیت هایی که جذب شده است بتوانیم تا اندازه ۱۰ مگاوات سرمایه گذاری انجام دهیم.

رئیس هیات امنای مرکز اظهار کرد: اگر این مجوز اعطا شود می توانیم قطعا این پروژه را تا تابستان سال آینده در استان فعال کنیم.

وی گفت: یکی از رسالت های این دانشگاه آن است که دانشجویان را از همان ابتدای تحصیل برای دوران پس از اخذ مدرک آماده کند.دانشجویان در بدو ورود در تست های تخصصی و مشاوره ای شرکت می کنند و گروه هدف ما گروهی هستند که دقیقا می خواهند بر اساس استعدادهای خود در یک رشته تخصصی تحصیل کنند.

وی تصریح کرد: در این زمینه تلاش می کنیم که با ارایه مهارت های تخصصی به دانشجویان آنها را برای رسیدن به شغل یاری کنیم. مرکز نوآوری دانشگاه شهاب دانش نیز در همین زمینه فعالیت دارد.

کرازی بیان کرد: امروزه شرکت های تخصصی فناورانه ای در این مرکز و با هماهنگی پارک علم و فناوری کار می کنند.

انتهای پیام