شناسهٔ خبر: 71299827 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

ترامپ: فلسطینی‌ها بر اساس طرح غزه، حق بازگشت به این باریکه را ندارند

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور آمریکا از طرح خود برای اسکان مجدد فلسطینی‌های غزه با عنوان «توسعه املاک و مستغلات برای آینده» نام برد که بر اساس آن، فلسطینی‌های ساکن این باریکه حق بازگشت به غزه را نخواهند داشت.

دونالد ترامپ در گفت‌وگویی با فاکس‌ نیوز که روز دوشنبه ۲۲ بهمن بخش‌هایی از آن منتشر شد، خود را صاحب این طرح معرفی کرد و گفت که ممکن است «پنج یا شش مکان مختلف برای اسکان فلسطینی‌های خارج از غزه در نظر گرفته شود».

کشورهای عربی این پیشنهاد را رد کرده‌اند.

زمانی که مجری فاکس‌نیوز از دونالد ترامپ پرسید آیا فلسطینی‌ها حق بازگشت خواهند داشت او در پاسخ گفت: «نه، ندارند؛ چون مسکن بسیار بهتری خواهند داشت.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود:‌ من از یک مکان دائمی برای آن‌ها حرف می‌زنم، زیرا اگر قرار باشد آن‌ها به غزه بازگردند، ممکن است سال‌ها طول بکشد تا این منطقه دوباره قابل سکونت شود.

او در این گفت‌وگو بار دیگر بر اسکان فلسطینی‌ها در خارج از غزه، و انتقال آن‌ها به کشورهای مصر و اردن تأکید کرد.

آقای ترامپ گفت برای فلسطینی‌ها شهرک‌های امن ساخته خواهد شد، کمی دورتر از محلی که اکنون در آن قرار دارند و درگیری‌ها در آن جریان دارد.

او همچنین اعلام کرد که مسئول این پروژه خود اوست و تاکید کرد باید این طرح را به چشم پروژهٔ املاک برای آینده در نظر گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا در مورد سرزمین جدید گفت: «این، یک سرزمین زیبا خواهد بود و هزینهٔ زیادی هم نخواهد داشت».

در همین حال وزیر خارجه مصر در دیدار با همتای آمریکایی خود تاکید که کشورهای عربی طرح آقای ترامپ و جابه‌جایی فلسطینیان را رد می‌کنند.

بنابر بیانیه وزارت خارجه مصر، بدر عبدالعاطی که به واشینگتن سفر کرده است روز دوشنبه در دیدار با مارکو روبیو همچنین بر اهمیت تسریع در بازسازی غزه همزمان با سکونت فلسطینی‌ها در آنجا تاکید کرد.

او افزود که مصر مشتاق همکاری با دولت جدید آمریکا برای دستیابی به «صلح و ثبات فراگیر و عادلانه» در منطقه است.

طرح جنجالی دونالد ترامپ دربارهٔ غزه، برای نخستین بار در یک کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در روز ۱۶ بهمن مطرح شد و او گفت که پس از اسکان فلسطینی‌ها در مناطق دیگری به جز نوار غزه، آمریکا کنترل این منطقه را بر عهده می‌گیرد و آن را از نظر اقتصادی توسعه می‌دهد.

او در همان روز خواستار اسکان فلسطینی‌های غزه در کشورهای همسایه شده و این باریکه را «یک مخروبه» خوانده بود.

این پیشنهاد خشم فلسطینی‌ها را برانگیخت به سرعت از سوی بسیاری از کشورها از جمله برخی کشورهای متحد آمریکا در اروپا و خاورمیانه رد شد.

با این حال رئیس‌جمهور ایالات متحده، شامگاه ۲۱ بهمن با تاکید بر تعهدش به خرید و مالکیت نوار غزه توسط آمریکا، گفت به زودی با رهبران عربی دیدار می‌کند و انتظار دارد که آن‌ها با پذیرش فلسطینیان موافقت کنند.