شناسهٔ خبر: 71296402 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

انقلاب خورشیدی در ترشیز بردسکن/آغاز نصب پنل در باغات

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: در یک سال اخیر نصب پنل‌های خورشیدی در برخی باغ‌های منطقه ترشیز شروع شد و انتظار می‌رود انقلاب خورشیدی در مزارع و باغ‌های این منطقه به شکل مناسب محقق شود و در سال‌های آتی، شاهد مشکل بی‌برقی در تابستان نباشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بردسکن، مهدی مسروری در دیدار با مدیرعامل بانک کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: از سال گذشته که بخشنامه وزیر نیرو برای پنل‌های خورشیدی آمد 32 حلقه چاه به شبکه متصل و از فهرست خاموشی‌ها حذف شدند.

وی با بیان اینکه خاموش نشدن چاه موتورها موجب افزایش کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود، افزود: روستای عظیم‌آباد شهرستان بردسکن اولین روستا در کشور بود که به صورت تجمیعی کار شد و تمامی چاه‌ موتورهای آنان مجهز به پنل خورشیدی شدند.

مسروری گفت: برای 310 حلقه چاه دیگر که باقی مانده‌اند طرح تجمیعی را آغاز کردیم و تاکنون پیمان سه مگاوات منعقد شده و طی چند روز آینده عملیات اجرایی شروع می‌شود.

وی اظهار کرد: بر اساس مجوزی که از سوی مدیریت برق استان و شهرستان داده شده اگر بخش کشاورزی شهرستان 14 مگاوات را تأمین کند از شمول خاموشی حذف خواهند شد که با پیگیری‌های صورت گرفته حدود 60 تا 70 چاه به شبکه سه مگاوات وصل خواهند شد.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن بیان کرد: 50 درصد هزینه را اکنون و 50 درصد دیگر را آبان یا آذر سال آینده پرداخت خواهند کرد، همچنین باقی چاه‌ها در صورت تمایل می‌توانند همراه شوند.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: گرچه کشاورزان تولید کننده برق نیستند و نباید دغدغه تأمین برق داشته باشند، اما برای رفع ناترازی و جلوگیری از خسارت و کمک به دولت پای کار آمدند.

وی افزود: اگر پنل‌های خورشیدی در این شهرستان نصب نشود و خاموشی‌ها ادامه یابد همانند سال اول حدود 4 هزار میلیارد تومان به حوزه باغی خسارت وارد می‌شود، البته سال قبل هرچند افزایش گرما و کاهش بارندگی را داشتیم اما چون برخی پنل‌ها را نصب کردند میزان خسارت به 3 هزار میلیارد تومان رسید.

مسروری در ادامه از سوختن 25 پمپ چاه موتور امسال به دلیل قطع برق خبر داد و گفت: متأسفانه خسارت‌های بسیاری داریم که می‌طلبد همه متولیان کمک کنند و در کنار کشاورزان قرار گیرند تا رفع ناترازی را داشته باشیم و از خسارت‌های بیشتر جلوگیری کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی بردسکن با بیان اینکه تاکنون در سطح 700 هکتار آبیاری زیرسطحی اجرا شده است، افزود: برای آبیاری زیرسطحی در روستای قوژدآباد با همکاری بنیاد برکت 19 پرونده برای 30 هکتار بالغ‌بر 3 میلیارد تومان تسهیلات داده شده است و امیدواریم در حوزه بهره‌وری آب هم شاهد شکوفایی باشیم.

وی گفت: طی یک سال اخیر نصب پنل‌های خورشیدی در برخی باغ‌های منطقه ترشیز شروع شد و انتظار می‌رود انقلاب خورشیدی در مزارع و باغ‌های این منطقه، به شکل مناسب محقق شود و در سال‌های آتی، این مشکل در تابستان را شاهد نباشیم.

مسروری عنوان کرد: می‌طلبد برای رفع مشکلات پیش روی کشاورزان دولت نسبت به در اختیار گذاشتن تسهیلات ارزان قیمت اقدام کند و این تضمین را به کشاورزان بدهد که در صورت نصب پنل‌های خورشیدی از لیست خاموشی‌ها حذف خواهند شد تا رغبت بیشتری نسبت به انجام این طرح در بین کشاورزان ایجاد شود.

اعطای تسهیلات به کشاورزان جهت نصب پنل خورشیدی

مدیر شعب بانک کشاورزی خراسان رضوی گفت: طبق هماهنگی هایی که با استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و شرکت برق خراسان رضوی شده است ان‌شاءالله از ابتدای سال آینده تسهیلات ارزان قیمت جهت نصب پنل خورشیدی به کشاورزان اعطا خواهد شد.

حسین نفتی با تاکید بر حرکت به سوی ایجاد انرژی پاک و سبز افزود: بانک کشاورزی به تولیدکنندگان کشاورزی اختصاص داشته و وظیفه تامین مالی فعالان این بخش را برعهده دارد.

وی اظهار کرد: حمایت از کشاورزان و دامداران رسالتی است که برعهده ماست و باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم زیرا تامین امنیت غذایی جامعه در گرو این اتفاق است.

انتهای پیام/282