شناسهٔ خبر: 71288549 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

انقلاب اسلامی ایران امروز در قلب اروپا و آمریکا نفوذ کرده است

قائم مقام حزب مؤتلفه گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز در قلب کشورهای منطقه نفوذ کرده است و نه تنها در منطقه بلکه شعار امروز ملت ایران در قلب آمریکا، اروپا و بسیاری از نقاط جهان نفوذ کرده است.

صاحب‌خبر -

حمیدرضا ترقی قائم‌مقام حزب مؤتلفه در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با دستاوردهای سیاسی انقلاب اسلامی در طول بیش از چهار دهه گذشته اظهار کرد: ارزیابی دستاوردهای انقلاب اسلامی نیازمند شناخت وضعیت کشورمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است به این معنا که باید ببینیم در چه وضعیتی بودیم و حالا در چه شرایطی هستیم.

وی توسعه مردم سالاری در کشور را به واسطه نقشی که آنها در انتخاب مسئولین نظام ایفا می‌کنند، یکی از شاخص‌های سیاسی حوزه حکمرانی دانست و افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم به طور مستقیم از مسیر انتخابات نظر خود را در انتخاب مسئولین اعمال می‌کنند. اداره کشورها بر اساس دموکراسی به این صورت است که مردم می‌توانند نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر خود را انتخاب کنند.

قائم مقام حزب مؤتلفه نظام سیاسی ایران پیش از انقلاب ۵۷ را که مبتنی بر نظام سلطنتی بود فاقد مؤلفه حق انتخاب مردم در انتخاب رئیس کشور خواند و گفت: در نظام سلطنتی مردم نمی‌توانستند خودشان رئیس کشور را انتخاب کنند و در مدیریت کشور حق انتخابی نداشتند و این سیستم اداره کشور به شکل موروثی پیش می‌رفت به این شکلی که از پهلوی اول به پهلوی دوم منتقل شده بود و مردم هیچ نقشی در این انتخاب نداشتند.

ترقی تغییر نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی را عامل ایفای نقش مردم در تعیین سرنوشت خود خواند و عنوان کرد: جمهوری اسلامی باعث شد نقش مردم در اداره کشور افزایش چشمگیری پیدا کند و رهبری نظام به صورت غیر مستقیم از طریق نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری انتخاب می‌شود. همچنین رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شود و کابینه دولت با رأی غیر مستقیم مردم و از طریق نمایندگان مجلسی که مردم به آنها رأی داده‌اند، رأی اعتماد گرفته و تأیید می‌شوند.

روستایان در دوره شاهنشاهی حتی متوجه نمی‌شدند که به چه کسی رأی داده‌اند

قائم‌مقام حزب مؤتلفه همچنین اظهار کرد: نمایندگان مجلس مستقیم با رأی مردم انتخاب می‌شوند و همینطور شوراهای شهر با رأی مردم برگزیده می‌شوند و این‌ها نشان دهنده افزایش نقش مردم در اداره کشور هست که نفس این انتخابات نیز تفاوت قابل ملاحظه‌ای با دوران شاهنشاهی دارد. در رژیم گذشته رأی دادن به نامزدها برای مجلس شورای اسلامی به شکل قبیله‌ای و به شیوه خان بازی پیش می‌رفت شناسنامه‌های مردم را از یک روستا جمع‌آوری کرده و به آن فردی که درباریان به آن نظر داشتند در شهر رأی مردم را به نام آن فرد ثبت کرده و در صندوق‌ها می‌ریختند.

ترقی در همین رابطه افزود: روستایان در دوره شاهنشاهی حتی متوجه نمی‌شدند که به چه کسی رأی داده‌اند و رأی دادند؛ مردم بر دستورات حاکمیتی رژیم بود. مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آزادانه افراد مورد نظر خود را انتخاب کرده و به آنها رأی می‌دهند و کسی نمی‌تواند فشاری به مردم وارد کند که به چه کسی رأی بدهند. همان افرادی که مردم به آنها رأی داده‌اند از داخل صندوق‌ها خارج می‌شود این واقعیت عینی است که برای اولین بار در طول قرن‌های گذشته مردم به طور مستقیم در سرنوشت خودشان دخیل شده‌اند.

قائم مقام حزب مؤتلفه درآمدهای نفتی کشورمان را که در رژیم شاهنشاهی اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی درآمدهای نفتی در کشورمان صرف توسعه زیرساخت‌ها می‌شود در حالی که در رژیم گذشته روزانه شش و نیم میلیون بشکه نفت فروش می‌رفت و در آن زمان قیمت ۳۶ دلار ارزش داشت و درآمد بسیار هنگفتی نصیب کشور می‌شد، اما این درآمد به جیب آمریکا، انگلیس و به چپاول عوامل رژیم گذشته می‌رفت و تقریباً هیچ هزینه‌ای برای زیرساخت‌های کشور انجام نمی‌شد.

وی ادامه داد: دست درازی غربی‌ها به درآمدهای نفتی ایران در دوران حکومت پهلوی در حالی بود که کشور ما به راه‌آهن، پتروشیمی و جاده نیاز داشتیم همچنین به کارخانه‌های متعدد زیربنایی، توسعه بهداشت نیاز داشتیم.

ترقی اظهار کرد: در کل ما هفت سد در کشورمان داشتیم که عمدتاً توسط خارجی‌ها ساخته شده بود و یک راه آهن صرفاً در دوره آلمان‌ها آن هم برای آنکه ترانزیت نیروهای نظامی و ارتش آنها سامان پیدا کند در شرایط اختلاف میان آلمان‌ها و روس‌ها، احداث شده بود پس از آن هیچ بهبودی در وضعیت زیرساخت‌های کشورمان ناشی از درآمدهای نفتی نداشتیم.

وی یادآور شد: امروز درآمد نفت علی‌رغم آنکه میزان استخراج نفت نیمی از استخراج دوره شاه است و نیمی از آن نیز به مصرف داخل می‌رسد از محل فروش مابقی آن اعتبار بسیاری از زیرساخت‌های توسعه تأمین می‌شود، بیش از ۷۰۰ سد در کشور احداث شده است همینطور کارخانه‌های متعدد پتروشیمی در کشورمان احداث شده که فرآورده‌های نفتی را به چندین برابر با ارزش افزوده تبدیل می‌کند.

ایران به برکت انقلاب در معادلات منطقه نقش ایفای می‌کند

قائم مقام حزب مؤتلفه در بخشی از سخنانش عنوان کرد: علاوه بر آنکه درآمدهای نفتی در طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی صرف توسعه زیرساخت‌های متعدد و متنوع کشور شده است هم اکنون بخش اعظم آن به صندوق ذخیره ارزی واریز می‌شود تا در مواقع حساس برای نیازهای ضروری کشور، استفاده شود.

ترقی ایران را ژاندارم آمریکا در منطقه در دوران رژیم پهلوی خواند و ادامه داد: در آن زمان کشورمان منافع آمریکا و صهیونیست‌ها را تأمین می‌کرد. به طور مثال اگر کمونیست‌ها علیه دولت عمان قیام می‌کردند، ارتش ایران باید برای حمایت از دولتی که در آن دوره در یوغ آمریکا بود، وارد عمل می‌شد.

وی در همین رابطه ادامه داد: باید یادآور شوم که حدود ۴۰ هزار آمریکایی در ارتش مستقر بودند و منافع آمریکا را در منطقه حفظ می‌کردند و امروز به نظام حامی همه مظلومان و مستضعفین جهان تبدیل شده است. حالا کشور مستقلی هستیم که زیر سلطه آمریکا، روسیه و یا دیگر کشورها نیست و توانسته استقلال خود را حفظ کند.

قائم مقام حزب مؤتلفه ایفای نقش ایران در معادلات منطقه را دستاوردهای انقلاب اسلامی برشمرد و ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور پیشرو و آینده‌نگر در مصالح ملی در منطقه مطرح است. اینکه ما را به راحتی در بریکس و شانگهای می‌پذیرند همینطور موقعیت ایران در اکو و دیگر بین‌المللی حکایت جایگاه کشورمان مسائل سیاسی و اقتصادی جهان دارد.

بسیاری از سران کشورهای دنیا به جایگاه و موقعیت رهبر انقلاب ما غبطه می‌خورند

ترقی همچنین عنوان کرد: جایگاه ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی پدید آمده و در هیچ زمانی ملت ایران و کشور ایران در عرصه بین‌المللی چنین موقعیت و جایگاهی نداشته، موقعیت به جز آن مواقعی است که در تاریخ حاکمان کشورمان با زور اسلحه کشور گشایی می‌کردند.

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز در قلب کشورهای منطقه نفوذ کرده است و نه تنها در منطقه بلکه شعار امروز ملت ایران در قلب آمریکا، اروپا و بسیاری از نقاط جهان توسط مردمی داده می‌شود که تفکر، آگاهی، بصیرت و حمایت حمایت از مظلومان را از ایران آموختند.

قائم مقام حزب مؤتلفه رهبری در نظام جمهوری اسلامی را از دیگر تفاوت‌های موقعیت سیاسی کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دوران پیش از آن برشمرد و افزود: وقتی نگاه می‌کنیم که شاه چه فرد هرزه‌ای بوده است و خواهر او مسئول اصلی قاچاق مواد مخدر به کشور بوده، این اعتراف خودشان است، رضا شاه از مستضعفان دزدی می‌کرد و تمام زمین‌های خوب کشور را به نام خود ثبت کرده بود.

ترقی ادامه داد: در زمان شاه و زمین‌هایی از کشورمان به نام بهائیان و صهیونیست‌ها ثبت شده بود، ثروت ملی کشور را میان عوامل دربار تقسیم کرده بودند. فساد درباره شاه را مقایسه کنیم با زندگی رهبرمان که با پایین‌ترین سطح زندگی مردم منطبق است و از اقتدار و معنویت همچنین کاریزمایی برخوردار هستند که بسیاری از سران کشورهای دنیا به جایگاه و موقعیت رهبر انقلاب ما غبطه می‌خورند.