شفقنا – بر اساس گزارش شبکه خبری آلمان (RND)، نزدیک به یک پنجم متقاضیان رد شده برای پناهندگی در آلمان در نیمه دوم سال گذشته، شهروند اوکراین بودند. این گزارش با استناد به پاسخ دولت فدرال به استعلام حزب چپ آلمان تهیه شده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، گفته میشود که پناهجویان اوکراینیها نزدیک به ۲۰ درصد از متقاضیانی را تشکیل میدهند که توسط دولت فدرال آلمان رد شدهاند. اوکراینیها پس از سوریها قرار دارند که ۲۰.۶ درصد از متقاضیان رد شده را شامل میشوند. درخواست شمار زیادی از مهاجران افغانستانی و ترکیهای نیز رد شده است، اما این شبکه آمار دقیقی از این موارد ارائه نکرده است.
شبکه خبری آلمان خاطرنشان کرد که در حال حاضر اوکراینیها نیازی به درخواست پناهندگی برای دریافت سرپناه در آلمان یا سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا ندارند، اما با این وجود ورود به این کشور به طور خودکار مجاز نیست.
این رسانه خبری به نقل از دولت فدرال افزود که به اوکراینیهایی که سالها در خارج از کشور زندگی کردهاند و در معرض خطرات مرگبار ناشی از جنگ در کشور خود نیستند، پناهندگی اعطا نمیشود.
بر اساس تخمینهای دولت که توسط شبکه خبری آلمان نقل شده است، تعداد ورودهای غیرقانونی از ۱۲۷,۵۴۹ مورد در سال ۲۰۲۳ به ۸۳,۵۷۲ مورد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است. در همین حال، سهم افرادی که بدون مجوز ورود اقدام به درخواست پناهندگی کردهاند، به طور قابل توجهی از ۴۴.۷ درصد به ۲۳ درصد کاهش یافته است.
آلمان از زمان تشدید درگیری بین مسکو و کییف در فوریه ۲۰۲۲، به مقصد اصلی پناهندگان اوکراینی در اتحادیه اروپا تبدیل شده است. بر اساس دادههای یوروستات، این کشور تا پایان نوامبر ۲۰۲۴ تقریباً ۱,۱۵۳,۰۰۰ نفر از آوارگان را پذیرفته است که ۲۷.۲ درصد از کل آمار اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد. پس از آلمان، لهستان و جمهوری چک در ردههای بعدی برای پذیرش اوکراینیها قرار دارند.
در همین حال، آمار رسمی اوایل سال ۲۰۲۳ نشان میدهد که روسیه بیش از ۵.۳ میلیون اوکراینی را پذیرفته است.
علاوه بر این، آلمان در بحبوحه بحرانهای جاری در خاورمیانه و آفریقا، به پذیرش مهاجران از سایر کشورها ادامه داده است. بر اساس آمار ارائه شده در پاسخ به درخواست حزب چپ در سپتامبر، تعداد کل پناهندگان با انواع مختلف مجوز اقامت در آلمان تا پایان ژوئن ۲۰۲۴ به حدود ۳.۴۸ میلیون نفر رسیده است.
این رقم در مقایسه با دادههای ارائه شده در پایان سال ۲۰۲۳، افزایشی حدود ۶۰,۰۰۰ نفری را نشان میدهد.
در همین حال، این کشور با افزایش چشمگیر تعداد جرایم خشونتآمیز مواجه شده است که در آن غیرآلمانیها سهم نامتناسبی دارند. در آمار جرایم سال ۲۰۲۳ که توسط وزارت کشور ارائه شده است، آنها ۳۴.۴ درصد از کل جرایم (به استثنای تخلفات مرتبط با مهاجرت) را تشکیل میدهند که افزایش قابل توجهی نسبت به سال قبل نشان میدهد.
هفته گذشته، بوندستاگ آلمان به منظور تشدید کنترلهای مرزی، طرحی را تصویب کرد که خواستار افزایش بازرسیها در مرزهای زمینی در پی نگرانیهای فزاینده در مورد مهاجرت و امنیت است. این اقدام پس از حمله مرگبار با چاقو در بایرن صورت گرفت که در آن یک افغانستانی که درخواست پناهندگیاش رد شده بود، دو نفر از جمله یک کودک دو ساله را به قتل رساند و چندین نفر دیگر را مجروح کرد.
بر اساس نتایج نظرسنجی اخیر ایپسوس، بیش از یک سوم آلمانیها مهاجرت را به عنوان دلیل اصلی نگرانیهای شخصی خود میدانند.
این خبر را اینجا ببینید.