حجتالاسلام مختاری، امام جمعه موقت بیرجند، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، با اشاره به جایگاه برجسته حوزههای علمیه در انقلاب اسلامی، اظهار داشت: نقش این حوزهها در انقلاب، نقشی اساسی و راهبردی بود. مردم با اعتماد به روحانیت و بهویژه حضرت امام خمینی(ره)، به صحنه آمدند و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند. این حرکت عظیم، حاصل هدایت مرجعیت دینی و شعلهور شدن آتش زیر خاکستر استبداد و استکبار بود.
شاخصههای رهبری امام خمینی(ره)
وی در ادامه به مهمترین ویژگیهای رهبری امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) یک اسلامشناس واقعی، حقشناس و حقطلب بود که با شناخت عمیق از اسلام، مسیر هدایت جامعه را ترسیم کرد.
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه امام راحل برای رضای خدا و خدمت به مردم، نه برای قدرت یا مطامع دنیوی، قیام کرد، گفت: استکبارستیزی و مبارزه با ظلم از ویژگیهای برجسته امام بود که با روحیه باطلستیزی در برابر استکبار جهانی و استعمارگران ایستاد، شجاعت امام نیز از ایمان عمیق او سرچشمه میگرفت و همین شجاعت، عامل شکلگیری یک حرکت انفجاری در برابر ظلم و استبداد شد.
تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلابها
حجتالاسلام مختاری، تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلابهای جهان را در ماهیت توحیدی و حقمداری آن دانست و بیان کرد: بسیاری از انقلابهای تاریخ، مادی و دنیوی بودهاند، اما انقلاب اسلامی بر اساس توحید شکل گرفت، امام خمینی(ره) برای رضای خدا و جاریساختن توحید در جامعه، این حرکت بزرگ را آغاز کرد، انقلاب اسلامی، ادامهدهنده راه پیامبران و پرتوی از انقلاب نبوی است که در کمتر انقلاب دیگری دیده میشود.
این استاد حوزه علمیه، احیای دین در جامعه را از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و ابراز کرد: انقلاب اسلامی، دینی را که در حال استحاله در فرهنگ مادی بود، دوباره زنده کرد، همچنین حاکمیت دین در جامعه که آرزوی دیرینه پیامبران و ائمه(ع) بود، توسط امام خمینی(ره) محقق شد و این مسئله، یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب میشود.
چگونگی حفظ و تقویت آرمانهای انقلاب
وی راه حفظ و تقویت انقلاب را همان عواملی دانست که باعث ایجاد آن شد و اظهار کرد: سه عنصر اساسی در شکلگیری انقلاب اسلامی نقش داشتند که باید برای حفظ آن نیز تقویت شوند: فرهنگ اسلامی، رهبری الهی و ولایت فقیه، و حضور و حمایت مردم، تا زمانی که این سه عنصر فعال و هماهنگ باشند، انقلاب اسلامی پایدار خواهد ماند.
حجتالاسلام مختاری، حوزههای علمیه را تأمینکننده سوخت حرکت انقلابی دانست و بیان کرد: اگر مردم، موتور محرک انقلاب باشند، حوزههای علمیه سوخت این موتور را تأمین میکنند، این کار از طریق غنیسازی فرهنگی و تربیت ولی فقیه انجام میشود.
وی همچنین به نقش مردم در انقلاب اشاره کرد و گفت: مردم، عنصر اصلی پیروزی و استمرار انقلاب هستند. بدون مردم، انقلاب نه ایجاد میشد و نه استمرار مییافت، اما مردم نیز بدون فرهنگ اسلامی و هدایت حوزههای علمیه، مسیر مشخصی نخواهند داشت.
وی با اشاره به تلاش برخی جریانها برای تحریف انقلاب، اظهار کرد: دو گروه در مسیر تحریف انقلاب اسلامی قرار دارند: برخی که غربزده شده و پوچی فرهنگ مادی را درک نکردهاند، و برخی که خسته یا ترسیدهاند و میخواهند انقلاب را به یک نظام عادی و سازشپذیر تبدیل کنند. آنان تلاش دارند بعد استکبارستیزی و توحیدی انقلاب را حذف کنند تا آن را به یک انقلاب مادی و بیخاصیت بدل سازند.
حجتالاسلام مختاری در خصوص راه مقابله با این جریانها تصریح کرد: تبیین صحیح فرهنگ اسلامی و ولایت فقیه برای مردم، ایجاد انگیزه برای حمایت از ولایت فقیه و بصیرتافزایی در جامعه برای جلوگیری از انحراف انقلاب، از راهکارهای اساسی مقابله با این جریانهاست.
اهمیت راهپیمایی بیست و دوم بهمن
امام جمعه موقت بیرجند، حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را نماد حمایت از انقلاب دانست و تأکید کرد: حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، پاسخی قاطع به دشمنان و نشانهای از پایبندی آنان به ارزشهای انقلاب است. مستکبران جهانی با دیدن این حضور، ناامید شده و نقشههایشان نقش بر آب میشود. از سوی دیگر، این راهپیمایی، پیام امید و پایداری را به جبهه مقاومت منتقل میکند و نشان میدهد که روح استکبارستیزی در ایران زنده است.
حجتالاسلام مختاری با بیان اینکه انقلاب اسلامی، حاصل ایمان، فداکاری و بصیرت مردم و هدایت حوزههای علمیه و ولایت فقیه بود، حفظ و تقویت این انقلاب را نیز در گرو پایبندی به این اصول عنوان کرد و افزود: راهپیمایی ۲۲ بهمن، فرصتی برای تجدید بیعت با آرمانهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و نشان دادن اقتدار ملت ایران در برابر استکبار جهانی است.
انتهای پیام. /