شناسهٔ خبر: 71287328 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

کسی که زندگی خود را خرج بندگی خدا کند دل و زندگی او آباد است

حوزه / حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: اگر عمر صرف کار شد باعث آباد شدن زندگی می شود و در غیر این صورت مفت از دست رفته و خدا نکند که عمر انسان صرف معصیت شود.  

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از زاهدان، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی نماینده ولی فقیه سیستان بلوچستان در اختتامیه هشتمین جشنواره علامه‌حلی‌(ره) استان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام پیروزی انقلاب اسلامی بیان داشت: ما باید از افراط و تفریط پرهیز کنیم و اگر مطرح می کنند که عدالت به تنهایی موجب امنیت می شود و دیگر نیازی به سلاح نیست حرف اشتباهی است چرا که همه افراد تن‌ به قانون و مقررات نمی دهند و گاهی برای برخورد نیاز به قوه قهریه هم وجود دارد و البته از سوی دیگر بدون عدالت هم‌ امنیتی تحقق پیدا نخواهد کرد.

وی افزود: اگر فساد و بی عدالتی رواج پیدا کند طبق سخن امام علی(ع) در نهج البلاغه خطاب به مالک اشتر مردم شورش کرده و امنیت از بین خواهد رفت لذا به هر دو ابزار سلاح و عدالت در کنار هم نیاز داریم و طبق آیه شریفه «أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» باید با کفار و شخصی که تن به ‌قانون و حق نمی دهد برخورد صورت گیرد و در میان دوستان هم باید اقامه عدل کرد که متاسفانه گاهی در کشور به این مسئله توجه نمی شود و مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود مطرح می کردند که در بحث شعارِ عدالت پیشرفتی مطلوبی که باید داشته باشیم نداریم و فردای قیامت مشخص می شود که هر یک ما در این دنیا چه کرده ایم.

وی با قدردانی از دست اندر کاران و همه کسانی که با ارسال آثار در جشنواره علامه حلی شرکت کرده اند عنوان کرد: امیدواریم رتبه استان سیستان و بلوچستان در جشنواره ملی علامه حلی رشد روز افزون داشته باشد و اگردر این مسیر کاستی هایی ‌وجوددارد باید به تدریج به دنبال حل آن باشیم.
امام‌جمعه زاهدان به قرائت و شرح فرازی از مناجات شعبانیه پرداخت و اذعان داشت: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اعْمُرْ قَلْبِی بِطَاعَتِکَ وَ لاَ تُخْزِنِی بِمَعْصِیَتِکَ وَ ارْزُقْنِی مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ بِمَا وَسَّعْتَ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ» در این قسمت از دعا پس از تقاضای درود بر پیامبر اکرم (ص) بیان می شود که خداوندا دلم را با طاعت و بندگی خود آباد کن و مفهوم مخالف این است که اگر دل اهل طاعت نباشد مرده است و در جمله بعد مطرح می کند که نه تنها مرده بلکه خوار و ذلیل هم می شود و این یعنی اگر انسان توانست زندگی خود را خرج بندگی خدا کند دل و زندگی او آباد است و شخص توانسته از لحظه لحظه زندگی خود به بهترین شکل استفاده کند و اما اگر در مسیر غیر از بندگی بماند در مسیر معصیت و نافرمانی است که خواری و ذلت را به دنبال دارد و ادامه می دهد که خدایا امکاناتی در اختیار من گذاشته ای که به دیگران نداده ای و به من توفیق بده تا این آسایش را با دیگران تقسیم کنم تا مساوات داشته باشم از این جهت که آن چه به من عطا کرده ای از فضل توست و این امکانات همچون‌امتحانی برای من و برای دیگران است.

وی خاطرنشان کرد: نکته ای که وجود دارد این است که این رزق و روزی صرفا جنبه مادی ندارد و جنبه‌های علمی نیز می تواند جز رزق و روزی باشد و مثلا یک نفر استعداد خوبی در حوزه درسی دارد که از فضل خداوند به او عطا شده است و باید آن را با دیگران شریک شود.

امام جمعه زاهدان، بیان کرد: این رزق و روزی می تواند در سایر مسائل هدایتی، معنوی، اخلاقی و پژوهشی هم حاکم باشد برای مثال ‌شما اگر این فهم‌ و ‌شعور اجتماعی دارید باید احساس مسئولیت کنید و آن را با دیگران تقسیم و به آن ها آموزش بدهید و استادی که برای تربیت و رشد فکری طلبه خود وقت‌می‌گذارد باز مصداق همین موضوع است و ‌باید علم، فهم و بصیرت خود را با دیگران تقسیم کند.

وی اذعان کرد: به نظر بنده اگر جشنواره ای برگزار می شود و گزارشی ارائه می‌گردد هم استاد و هم طلبه باید از همه وقت خود استفاده کنند چرا که اگر عمر صرف کار شد باعث آباد شدن زندگی می شود و در غیر این صورت مفت از دست رفته و خدا نکند که عمر انسان صرف معصیت شود.

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از جمله ویژگی های حضرت امام خمینی (ره) نظم و استفاده دقیق از وقتشان بود و ایشان هنگامی که سر سفره غذا می نشستند تا زمانی که همسرشان نمی آمد دست به غذا نمی‌زدند و در همان حین قرآن تلاوت می کردند و همین زمان کوتاه را هم از دست نمی دادند و اگر این طاعت و بندگی نباشد دل می میرد وسرمایه عمر از دست می‌رود و بعد ایشان توانست در جهان معاصر نقش بزرگی ایفا کند.

وی گفت: هر چقدر زمان بگذاریم به همان میزان پیشرفت می کنیم و ‌خداوند در حضرت امام خمینی (ره) که معصوم هم نبود به میزانی ظرفیت قرار داده بود که با استفاده از عمرش چنین شخصیتی را به وجود آورد و در حال حاضر نیز مقام معظم رهبری از جمله چنین شخصیت هایی هستند.

انتهای پیام. /