سفر ۲ روزه رییس سازمان بهزیستی به کهگیلویه وبویراحمد برای جامعه هدف و کارکنان بهزیستی این استان ۱۲ دستاورد داشت که افتتاح ۶۰ واحد مسکونی مددجویان ، راه اندازی مرکز اوتیسم ، راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی، کانون حمایت از سالمندان و پرداخت کمک هزینه به معلولان از جمله این دستاوردها بوده است.
سید جواد حسینی که روزهای بیستم و بیست و یکم بهمن ماه به یاسوج سفر کرده خبرهای خوبی در حوزه زیرساخت های خدمات رسانی و کمک های معیشتی برای جامعه هدف بهزیستی،معلولان و کارکنان این نهاد خدمات رسان داشت.
رییس سازمان بهزیستی روز یکشنبه در نشست با کارکنان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در این سفر سازمان بهزیستی متعهد به انجام ۱۲ خدمت جدید برای جامعه هدف خود در استان شده و تلاش می کند این موضوعات عملیاتی شود.
سید جواد حسینی ایجاد تعاونی های اشتغال در همه شهرستان های کهگیلویه وبویراحمد برای ایجاد فرصت های شغلی را یکی از مهمترین مصوبات سفر خود به این استان دانست.
وی با اشاره به اینکه این تعاونی ها در زمینه تولید برق با انرژی خورشیدی ایجاد می شود تاکید کرد: با توجه به اینکه دولت تولیدات پنل های خورشیدی را خریداری می کند سرمایه گذاری در این حوزه به اشتغال پایدار منجر می شود.
رییس سازمان بهزیستی تاکید کرد:در قالب این تعاونی ها بیش از یکهزار و ۸۰۰ نفر اشتغال در کهگیلویه وبویراحمد ایجاد می شود.
وی راه اندازی مرکز خاص برای نگهداری بیماران اوتیسم را از دیگر مصوبات این سفر ذکر کرد و افزود: با راه اندازی این مرکز امکان نگهداری بیماران اوتیسم در مدت زمان تا حداکثر سه روز فراهم می شود.
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به میزان آسیب های اجتماعی در کهگیلویه وبویراحمد افزود: ایجاد ۲ پایگاه اورژانس اجتماعی از دیگر تصمیم های این سفر بود که امید داریم در کمترین زمان ممکن عملیاتی شود.
۱۲ دستاورد سفر رییس سازمان بهزیستی به کهگیلویه وبویراحمد
حسینی همچنین از پرداخت ۵۰ میلیون ریال کمک هزینه به کارکنان بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد و ۳۰ میلیون ریال به معلولان استان در رزوهای آینده خبر داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: به زودی پایگاه خدمت رسانی به سالمندان در شهر یاسوج با هدف ارائه خدماتی مانند استراحت، تغذیه، نشاط، نظام ارجاع و بیماری های سالمندان براساس استاندارد های ملی راه اندازی می شود.
وی با یادآوری اینکه براساس برنامه ریزی صورت گرفته با خیران نیکوکار قرار است چهار هزار فقره به معلولان سراسر کشور اهدا شود تاکید کرد:معلولان پشت نوبت جهیزیه در کهگیلویه وبویراحمد هم از مزایای این امر بهره مند می شوند.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه وبویراحمد هم در این نشست از پرداخت بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به مددجویان این استان خبر داد.
اسماعیل دامیار با یادآوری اینکه ۸۰ در صد از تسهیلات پیش بینی شده به مددجویان کهگیلویه وبویراحمد در سال جاری تحقق یافته خاطرنشان کرد: این وام ها از محل اعتبارات تبصره های ۱۸ و ۱۰۰ به مددجویان استان پرداخت شده است.
اقلام سبد معیشتی تغییر کرد
رئیس کمیته مزد گفت: هفته گذشته مبانی جدید برای محاسبه سبد معیشتی از سوی وزارت بهداشت برای محاسبه ارائه شده که در سبد جدید، گرمها و کالریها تغییر کرده است.
به گزارش خبرآنلاین،بر اساس معمول ماههای پایانی سال، فردا دوشنبه باید کمیته مزد برای تعیین سبد معیشتی تشکیل جلسه میداد؛ تعطیلی این روز جلسه کمیته مزد را به ۲۹ بهمن موکول کرد.
مهر در خبری نوشت:محسن باقری، رئیس کمیته مزد درباره دستور جلسه این کمیته در ۲۹ بهمن، گفت: هفته گذشته مبانی جدید برای محاسبه سبد معیشتی از سوی وزارت بهداشت برای محاسبه ارائه شده است که در سبد جدید، گرمها و کالریها تغییر کرده و برخی افزایش و بعضی هم کاهشی بوده است.
وی با اشاره به نرخ تورم دی ماه از سوی مرکز آمار ایران، افزود: نرخ تورم این ماه ۳۲ درصد اعلام شد و سبد معیشتی بر اساس رقم جدید در حال محاسبه است.
این نماینده جامعه کارگری با بیان اینکه قیمت کالاهای اساسی روزانه در حال تغییر است، اظهار کرد: فشار این تغییر روی جامعه کارگری و حداقل بگیران با جمعیت حدود ۷ میلیون نفری و به ویژه بازنشستگان با جامعه ۴ میلیون نفری است که توان مضاعف برای کار مجدد و تأمین هزینههای زندگی را ندارند.
وی ادامه داد: بر اساس هزینههای زندگی برای هر خانوار کارگری نمیتواند سبد معیشتی کمتر از ۳۰ میلیون تومان باشد.
رئیس کمیته مزد عنوان کرد: بعد خانوار روستایی در ایران ۳.۶ و شهری ۳.۲ است که میانگین آن ۳.۳ بوده و پیشنهاد ما بر اساس این عدد، تعیین سبد معیشتی با توجه به قدرت خرید دهک هفتم است که باید برای جامعه کارگری لحاظ شود.
۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان، بازمانده از تحصیل هستند
دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: در شرایط امروز ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند و حدود ۲۱ درصد از این کودکان سوءتغذیه دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در یادداشتی در کانال تلگرامی خود با عنوان کودکان کار و طرحهای شکستخورده» با اشاره به افتتاح پردیس توانمندسازی و دومین مجتمع تخصصی شوق زندگی ویژه کودکان کار و خیابان در بوستان بعثت نوشت: همواره بر این باور هستم که وقتی میخواهیم جامعهای را نسبت به انسانی بودن و اخلاقی بودن آن جامعه بسنجیم باید میزان توجه به سالمندان، فرصتهای نابرابر و کودکان را در نظر بگیریم.
در این یادداشت آمده است:
در شرایط امروز که ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند و حدود ۲۱ درصد از این کودکان سوءتغذیه دارند، باید به این نکته که توجه به کودکان توجه به آینده کشور است، تأمل بیشتری داشته باشیم و بخاطر داشته باشیم این کودکان، چندین دهه زندگی خواهند کرد و تبدیل به کنشگران مثبت و یا منفی خواهند شد.
مطالعات نشان میدهد افرادی که در کودکی دچار سو تغذیه بودند، در سنین بالای ۵۰ سال دچار انواع بیماریهای واگیر و غیر واگیر میشوند و صد در صد این افراد در دهکهای ۱ تا ۳ جامعه قرار دارند.
مطالعات نشان میدهد که بسیاری از مشکلات کنونی، ناشی از تداخلها و مسئولیت ناپذیری دستگاهها است. از دهه ۷۰ تا سال ۱۳۹۹ بیش از ۳۰ طرح با عنوان ساماندهی، سازماندهی یا طرحهای مداخلهای داشتیم که شکست خورده بودند.
واکاویها نشان میدهد که یکی از دلایل این شکستها، ناشی از عدم هماهنگی و حتی خنثیسازی عملکرد میان دستگاهها و به عبارتی آزار ساختارها بوده است و از علل دیگر نیز میتوان به فراموشی بروکراتیک و نگاههای مقطعی اشاره کرد.
علت مهم دیگر در شکست طرحها، سیاستگذاریهایی است که نه به علت توجه دارند و نه به گونهشناسی کودکان کار.
کودکان کار به سه دسته قابل تقسیم هستند:
۱- کودکان اجیر شده، باندی و سازمان یافته.
۲- کودک کار معیشتی که ناشی از فقر خانوادهها و شوکهای وارد شده که این نوع کودکان معمولاً در کنار تحصیل، به کار هم میپردازند.
۳- کودکان فعال در کسب و کارهای خانوادگی
به طوری که در ادبیات جهانی بین دو مفهوم Child work و child labour تفاوت وجود دارد.
معمولاً سیاستگذاران بدون توجه به این دستهبندی، صرفاً بر دسته اول متمرکز هستند. اتخاذ سیاستهای صحیح برای کودکان، امری مهم و اجتنابناپذیر است. دسته اول کودکان کار و خیابان، که کودکان اجیر شده هستند و بدترین نوع آن گروههای باندی و سازمان یافته است، نیاز به مداخله و مقابله انتظامی و قضائی دارند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که بخشی از کودکان کار و خیابان مربوط به وضعیت معیشتی خانوادههای آنها است و خانوادههایی هستند که دچار فقر شدهاند؛ بنابراین باید تور ایمنی به منظور حمایت از خانواده فراهم شود تا کودکان را هم در برگیرد.