شناسهٔ خبر: 71283195 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

گاردین: ابتلای بیش از ۱۱۰۰ نفر در سال به شایع‌ترین نوع سرطان ریه در اثر آلودگی هوا در بریتانیا

صاحب‌خبر -

شفقنا – گاردین در گزارشی فاش کرد که بیش از ۱۱۰۰ نفر در سال در بریتانیا به شایع‌ترین نوع سرطان ریه در اثر آلودگی هوا مبتلا می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، بر اساس تحلیل آژانس سرطان سازمان جهانی بهداشت، قرار گرفتن در معرض هوای سمی در سال ۲۰۲۲ به ابتلای ۵۱۵ مرد و ۵۹۰ زن در بریتانیا به آدنوکارسینوما منجر شده است – که اکنون شایع‌ترین زیرگروه از چهار نوع اصلی سرطان ریه است.

همچنین نرخ موارد آدنوکارسینوما در بریتانیا که با آلودگی ذرات معلق در هوا مرتبط است، بالاتر از ایالات متحده آمریکا و کانادا و چهار برابر فنلاند بود که کمترین نرخ را در شمال اروپا داشته است.

این اولین بار است که چنین ارقامی توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) جمع‌آوری شده است.

متخصصان سلامت، خیریه‌های مربوط به بیماران سرطان و فعالان محیط زیست گفتند که یافته‌هایی که در بریتانیا به دست آمده «ویرانگر» است و باید به عنوان «زنگ خطر» برای وزرا عمل کند.

پائولا چادویک، مدیر اجرایی بنیاد سرطان ریه روی کسل، گفت: این داده‌ها به همان اندازه که مهم هستند، تکان‌دهنده نیز می‌باشند. ما همیشه می‌دانستیم که آلودگی هوا خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد، اما اکنون می‌توانیم ببینیم که تأثیر آن چقدر شدید است. این شواهد باید منجر به اقدامی عملی شود.

چادویک گفت که وزیران باید برای کاهش آلودگی هوا اقدام کنند و دست روی دست گذاشتن تنها باعث می‌شود زندگی‌های بیشتری توسط سرطان ریه نابود شوند.

اندرو هینز، استاد تغییرات محیطی و سلامت عمومی در دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، گفت که این داده‌ها بر «ضرورت» اقدام دولت برای «رسیدگی به تأثیرات مداوم آلودگی هوا بر سلامت با عزمی قوی‌تر» تأکید می‌کند.

دکتر هلن کروکر، دستیار مدیر تحقیقات و سیاست در صندوق جهانی تحقیقات سرطان، نیز تاکید کرد که تعداد موارد سرطان ناشی از هوای سمی «فقط با تلاش هماهنگ دولت برای کاهش آلودگی هوا قابل حل است.»

او گفت: ما قبلاً می‌دانستیم که آلودگی یک عامل خطر برای سرطان ریه است، اما این ارقام نشان می‌دهند که علل محیطی چقدر می‌توانند در بررسی خطر سرطان مهم باشند.

سرطان ریه عامل اصلی بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. در سال ۲۰۲۲، حدود ۲.۵ میلیون نفر مبتلا به این بیماری تشخیص داده شدند. اما الگوهای بروز بر اساس زیرگروه‌ها در دهه‌های اخیر به شدت تغییر کرده است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، از بین چهار زیرگروه اصلی سرطان ریه – آدنوکارسینوما، کارسینوم سلول سنگ‌فرشی، کارسینوم سلول کوچک و کارسینوم سلول بزرگ – آدنوکارسینوما به زیرگروه غالب در بین مردان و زنان تبدیل شده است.

آدنوکارسینوما در سال ۲۰۲۲، ۴۵.۶٪ از موارد جهانی سرطان ریه در مردان و ۵۹.۷٪ از موارد جهانی سرطان ریه در زنان را تشکیل می‌داد. این ارقام به ترتیب در سال ۲۰۲۰، ۳۹٪ و ۵۷.۱٪ بود.

آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان اعلام کرده که آدنوکارسینوما تا ۷۰٪ از موارد سرطان ریه در افراد غیرسیگاری را تشکیل می‌دهد.

بر اساس مطالعه این مرکز تحقیقاتی که در مجلهٔ پزشکی تنفسی لنست منتشر شده است، حدود ۲۰۰۰۰۰ مورد آدنوکارسینوما در سال ۲۰۲۲ به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بوده است.

بیشترین بار آدنوکارسینوما ناشی از آلودگی هوا در شرق آسیا مشاهده شد. نرخ بروز در چین در سال ۲۰۲۲، ۶.۱۵ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ مرد و ۴.۲۵ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ زن بود.

نرخ آدنوکارسینوما ناشی از هوای سمی در بریتانیا بسیار کمتر از چین (۰.۶۶ و ۰.۷) بود اما همچنان بالاتر از ایالات متحده آمریکا (۰.۴۹ و ۰.۵۳) و کانادا (۰.۳۸ و ۰.۴۱) بود. نرخ بریتانیا چهار برابر فنلاند (۰.۱۶ و ۰.۱۲) بود.

لوسی کلارک، مدیر اطلاعات سرطان در تحقیقات سرطان بریتانیا، گفت: در حالی که دخانیات همچنان بزرگ‌ترین عامل سرطان ریه در بریتانیاست، این بیماری می‌تواند هر کسی از جمله افرادی که هرگز سیگار نکشیده‌اند را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

«این مطالعه بزرگ نشان می‌دهد که آلودگی هوا سالانه باعث صدها هزار مورد سرطان ریه در سراسر جهان می‌شود و بالاترین نرخ‌ها در شرق آسیاست. داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که نرخ موارد سرطان ریه مرتبط با آلودگی هوا در بریتانیا کمی بالاتر از ایالات متحده آمریکا و کاناداست.»

وی افزود: برای کمک به مردم برای داشتن زندگی‌های طولانی‌تر و سالم‌تر، دولت بریتانیا باید اقدامات بیشتری برای کاهش سطح آلودگی هوا انجام دهد و به مقابله با مضرات دخانیات ادامه دهد.

سارا اسلیت، مدیر اجرایی آسم + ریه بریتانیا، گفت که ارقام آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان به «شواهد فزاینده» که نشانگر «تأثیر ویرانگر آلودگی هوا بر سلامت ماست»، می‌افزاید.

«متأسفانه، دیدن بریتانیا در رتبه‌های بالای این جدول‌های ناراحت‌کننده مربوط به آدنوکارسینومای ناشی از آلودگی هوا، تعجب‌آور نیست.»

او ادامه داد: با این حال، دولت هنوز اقدام قاطعی انجام نمی‌دهد؛ حتی همین هفته گذشته، به جای تعیین اهداف سخت‌گیرانه‌تر برای محافظت از مردم در برابر مضرات آلودگی هوا، اجازه ساخت باند اضافی در هیترو را داد – که بدون شک آلودگی هوا را افزایش می‌دهد.

اسلیت گفت که بدون اهداف قوی‌تر برای کاهش آلودگی هوا، بریتانیا در خطر ایجاد «نسل دیگری که در هوای سمی نفس می‌کشد» قرار دارد.

لیوی السمور، مدیر کمپین ائتلاف هوای سالم، گفت که این یافته‌ها باید «تلنگری” برای وزرا باشد و خواستار «اقدام هماهنگ دولت» برای پاک‌سازی هوا در سراسر بریتانیا شد.

دولت گفته که مصمم است هوای بریتانیا را پاک‌سازی کند تا برای همه قابل تنفس باشد.

یک سخنگو افزود: به همین دلیل است که ما در حال توسعه یک استراتژی جامع و بلندپروازانه برای هوای پاک هستیم و یک بررسی سریع از برنامه بهبود محیط زیست را آغاز کرده‌ایم تا مطمئن شویم که برای دستیابی به اهداف الزام‌آور قانونی در بهبود کیفیت هوا مناسب است.

این خبر را در گاردین ببینید.