شناسهٔ خبر: 71282949 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

دولت شهید رئیسی مشکلات را با اتکا به ظرفیت داخلی حل کرد

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم، سپهر خلجی، گفت: همانطور که دهه ۹۰، یک تجربه تلخ برای ملت ایران بود و به ما نشان داد که مذاکره با آمریکا راه‌حل مشکلات ما نیست، در عین حال، تجربه موفق سه سال شهید رئیسی نیز ثابت کرد که با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، می‌توان مشکلات کشور را حل کرد.

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش فرمودند: «از مذاکره‌ی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل: تجربه. ما در دهه‌ی ۹۰ نشستیم حدود دو سال با آمریکا مذاکره کردیم ــ البتّه آمریکا تنها نبود؛ چند کشور دیگر هم بودند، لکن محور آمریکا بود، عمدتاً آمریکا بود ــ دولت آن روز ما نشست مذاکره کرد، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه‌کار کردند، یک معاهده‌ای هم تشکیل شد؛ در این معاهده، طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل، امّا همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند؛ همین شخصی که حالا الان سر کار است، این معاهده را پاره کرد؛ گفت پاره میکنم و کرد؛ عمل نکردند.»
 
به همین منظور، برای بررسی ابعاد بیانات رهبر انقلاب و تحلیل رویکرد دولت‌های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم در خصوص مذاکرات، گفت‌وگویی با سپهر خلجی انجام داده‌ایم که در ادامه آمده است.
 
وی در ابتدا گفت: در ارتباط با بحث مذاکره با آمریکا، جریانی از تقریباً پنج یا شش ماه پیش به صورت جدی آغاز شد که تلاش کرد از موضوع مذاکره یک انگاره‌سازی کند. هدف این بود که برداشت‌ها بدین شکل باشد که مذاکره می‌تواند مبنایی برای گشایش اقتصادی در کشور باشد؛ این دقیقاً تکرار همان اتفاقی بود که در دهه ۹۰ در دولت یازدهم و دوازدهم آقای روحانی رخ داد و توسط همان افرادی که امروز در حوزه مذاکره با آمریکا فعال هستند، انجام شد.
 
خلجی تصریح کرد: به رغم آنکه رهبر انقلاب بارها و بارها در طول همان دوران تأکید کردند که این جریان مذاکرات نتیجه نخواهد داشت و ایشان به نوعی نسبت به این ماجرا بدبین بودند، اما اجازه دادند که این مذاکرات انجام شود تا کشور و مردم به یک تجربه برسند. در نهایت، این مذاکرات به شکست انجامید.
 
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم ادامه داد: حتی در همان دوره دهه ۹۰، که مذاکرات انجام شد و بر مبنای آن امضاهایی هم صورت گرفت، دولت اوباما که طرف مذاکره‌مان بود، هم‌زمان چند تحریم جدید علیه جمهوری اسلامی اضافه کرد. یعنی حتی طرف‌هایی که با آنها مذاکره کرده بودیم، پایبند به توافقات خود نبودند؛ بعد از آن، دولت ترامپ آغاز به کار کرد و اساساً قرارداد برجام را پاره کرده و از آن خارج شد. سپس مسیر اعمال تحریم‌ها ادامه پیدا کرد و در نهایت، سردار عزیزمان، حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید و ترامپ به عنوان قاتل شهید سلیمانی شناخته شد.
وی با بیان اینکه این دهه یک تجربه بزرگ برای ملت ایران بود، خاطرنشان کرد: حتی در پایان دولت آقای روحانی، در آخرین دیدار دولت ایشان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آقا فرمودند که «آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند.»

خلجی تاکید کرد: آن زمان، شرایط به‌گونه‌ای بود که این جریان انگاره‌سازی از مذاکره به‌شدت شکل گرفته بود. یک جریان نفوذی در کشور فعال بود که نگاهش به خارج و خط سازش و تسلیم را دنبال می‌کرد. این دقیقا همان روندی است که امروز نیز در کشور شاهد آن هستیم و در چند ماه گذشته این انگاره مذاکره تقویت شده است. 
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی مطرح کرد: برای اینکه این تصوّر تقویت شود، در حوزه مسائل اقتصادی کشور، بحران‌های مصنوعی و دست‌ساز ایجاد شد؛ از جمله رها شدن وضعیت اقتصادی، افزایش قیمت ارز، خاموشی‌های بی‌سابقه، به هم خوردن تعادل بازار، و شاخص‌های منفی اقتصادی که تا پیش از این، مشابه آن را نداشتیم؛ حتی همین امروز خبری خواندم که اکنون ما در حوزه سیب‌زمینی نیز با مشکل مواجه شده‌ایم. این مسئله تا جایی رسیده که سران قوا نیز درباره آن جلسه گرفتند و به آن پرداختند.
 
وی عنوان کرد: این وضعیت نشان می‌دهد که جریانی دوباره فعال شده است تا شرایط اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار داده و فشار اقتصادی را بر مردم بیشتر کند تا این انگاره در ذهن مردم جا بیفتد که ما راهی جز مذاکره نداریم.
 
رئیس سابق شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به منویات روز جمعه رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار با صراحت و شفافیت تمام، با مبانی قرآنی و تجربیات به‌دست‌آمده از دوران گذشته، به‌ویژه تجربه دهه ۹۰، به روشنی مواضع درستی را در قبال مذاکره با آمریکا اعلام کردند؛ دلیلش هم این بود که ترامپ در برنامه 100 روز خود چهار محور اصلی را دنبال می‌کند و در هر چهار محور، اعمال فشار حداکثری با تمرکز بر فشار اقتصادی برای ایجاد نارضایتی در مردم قرار دارد. 
 
خلجی گفت: یعنی شما را در شرایطی به مذاکره فرا می‌خوانند که یک شمشیری بالای سرتان نگه‌داشته‌اند و این دیگر مذاکره نیست، بلکه اجبار است. در چنین شرایطی، هیچ ملت شرافتمند و هوشمندی حاضر نمی‌شود با یک چنین رژیمی مذاکره کند؛ چون دیگر مذاکره بی‌معنا می‌شود و تبدیل به فشار و اجبار برای تسلیم می‌شود.
 
وی اذعان داشت: در این چند روز اخیر، بسیاری درباره این مبحث استدلال و تحلیل کردند و حتی رسانه‌های خارجی نیز به همین موضوع پرداختند که این اتفاقی که در حال وقوع است، دیگر مذاکره محسوب نمی‌شود، بلکه به نوعی فشار برای تسلیم است؛ به لطف خداوند این خط شکسته شد و مسیر آن متوقف گردید. امید است که مسئولین، با دقت به محتوای فرمایشات حضرت آقا و دستورالعمل‌های ایشان، در همان مسیر گام بردارند و همچنین امیدواریم که با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و پشتیبانی مردم، بتوانند گام های اساسی بردارند.
 
وی با بیان اینکه این موضوع را به‌طور کامل در دولت کوتاه‌مدت شهید رئیسی شاهد بودیم، بیان کرد: ایشان از همان روز اول در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید «آیا حاضرید با ترامپ دیدار کنید» قاطعانه فرمودند «خیر» و بر همین اساس نیز دولت را تجهیز و سازماندهی کردند.
 
خلجی یادآور شد: در طول سه سال گذشته، بدون اینکه مسائل کشور وابسته به مذاکره شود و بدون اینکه برای حل مشکلات مردم بهانه‌تراشی صورت گیرد و گفته شود که ما اختیار نداریم و اگر مذاکره نشود نمی‌توانیم مشکلات مردم را حل کنیم، اتفاقات بسیار خوبی در جهت رفع مشکلات کشور افتاده است. 
 
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه سند روشن این موضوع گزارش بانک جهانی است که حدود هشت ماه پیش منتشر شد، تشریح کرد: در آن گزارش اذعان شد که تمامی شاخص‌های اقتصادی در دوره محدود شهید رئیسی اصلاح شده است؛ تورم به‌طور نسبی کاهش یافته، نقدینگی مهار شده و وضعیت شاخص‌های رشد در حوزه تولید افزایش یافته است و اقدامات مؤثری در حوزه‌های اقتصادی انجام شده است.
 
وی ادامه داد: همانطور که دهه ۹۰، یک تجربه تلخ برای ملت ایران بود و به ما نشان داد که مذاکره با آمریکا راه‌حل مشکلات ما نیست، در عین حال، تجربه موفق سه سال شهید رئیسی نیز ثابت کرد که با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، می‌توان مشکلات کشور را حل کرد و نیازی به فشارهای خارجی و مذاکره با قدرت‌های مستکبر بزرگ نیست؛ حضرت آقا نیز در بیاناتی که در 5 تیرماه داشتند، فرمودند که بنده این باور را داشتم که اگر دولت سیزدهم ادامه پیدا می‌کرد بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شد.
 
وی در پایان تاکید کرد: ما این تجربه مثبت را در مقابل یک تجربه شکست‌خورده دهه نود در طول ۸ سال داریم که با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و نگاه به قدرت درونی ملت ایران از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ در دوره شهید رئیسی شکل گرفت، که نشان داد راه‌حل مشکلات کشور فقط از این مسیر می‌گذرد.