شناسهٔ خبر: 71280341 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

چالش شورا با بودجه شهرداری تبریز آغاز شد

لایحه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلام‌رضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در دویست‌وچهل‌وسومین جلسهٔ علنی شورا در عمارت تاریخی ساعت، ضمن گرامی‌داشت ایام‌‌الله دههٔ فجر، اظهار کرد: 22 بهمن، سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب و روز طلوع و ظهور بزرگترین انقلاب تاریخ ما پس از اسلام؛ روز نجات ملت ایران؛ روز شکوفایی استعدادهای ملت ایران و روز نتیجه‌گیری از زحمات، رنج‌ها و مصائبی است که این ملت در طول سال‌های مبارزه و نهضت متحمل شده بود.

وی تاکید کرد: به فضل الهی، باحضور گسترده و پرشور در راهنمایی یوم‌الله 22 بهمن و با دفاع از انقلاب، وفاداری خود را به معمارکبیر انقلاب نشان خواهیم داد و با رهبر معظم انقلاب امام خامنه‌ای بیعت خواهیم کرد و یاد و نام امام‌ و شهدایی که برای تداوم و استمرار و حفظ دستاوردها جان خود را بر طبق اخلاص گذاشتند، گرامی خواهیم گذاشت.

رییس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک میلاد با سرسعادت حضرت علی اکبر و روز جوان، گفت: حضرت علی اکبر شبیه‌ترین افراد به پیامبر اکرم (ص) بود و  از جهت خلق‌وخو و رفتار، بهترین الگو برای جوانان است و امیدواریم توفیق ره‌روی این حضرت را داشته‌ باشیم.

احمدی همچنین با تبریک کسب رتبه برتر توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: به‌مناسبت هفته پژوهش از فعالیت‌های علمی و پژوهشی شوراهای شهر تجلیل به عمل آمد و مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز به عنوان مرکز برتر انتخاب شد و کتاب نقشه‌ اجتماعی‌ مسائل تبریز کتاب برتر شناخته شد.

گزارش شهرداری تبریز درخصوص درآمدهای پایدار ارائه شود

لایحه برنامه و بودجه سال 1404 شهرداری تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره‌ به افزایش 14 درصدی درآمدهای پایدار در سال 1404، گفت: نیاز است تا گزارشی درخصوص درصد افزایش درآمدهای پایدار شهرداری تبریز ارائه شود.

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز درخصوص بررسی لایحه برنامه و بودجه سال 1404 شهرداری تبریز، گفت: تغییرات بسیاری باید در این لایحه ایجاد شود و تا پایان بهمن ماه تحویل داده‌ شود.

وی ادامه داد: اولویت‌های مردم در بودجه 1404 دیده نمی‌شود؛ مردم به مسئلهٔ حمل‌ونقل عمومی تأکید کرده‌اند؛ این مسئله کجا رعایت شده است؟

محمدحسن اسوتچی، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر نیز در این جلسه اظهار کرد: مسئولیت بودجه چه در بحث درآمد و چه در بحث هزینه برعهده اعضای شورا است.

وی با اشاره به نامه خود در شهریور 1403خطاب به شهردار تبریز گفت: نامه‌ای درخصوص بدهی به پیمانکاران عمرانی نوشته شد و تاکنون پاسخی داده نشده است. پیمانکار می‌گوید تامین مالی نمی‌شود و شهرداری از تحقق 100 درصدی بودجه سخن می‌گوید. حال یا با تهاتر یا منابع مالی و یا منابع غیرمالی باید تکلیف مشخص شود.

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این بودجه چه نوع بودجه‌ای است که مسائل جزئی را که آبروی شهرداری و شورا را می‌برد، در نظر نمی‌گیرد.

اسوتچی با انتقاد از وضعیت پرسنل شهرداری گفت: پرسنل ایستگاه‌های مترو و کارکنان ایستگاه‌های اتوبوس با مشکلاتی در پرداخت هدایای مناسبتی و دیگر مزایا دارند که باید رسیدگی شود.

وی تصریح کرد: به لایحه بودجه رای نخواهم داد. کارکنانی هم که در پی حق و حقوق خود بودند بدانند مشکلات حل نشده است و اگر کسی هم‌ اعتراض کند، با مواجهه حراست روبه‌رو خواهد شد.

شورا و حق تغییر در اولویت بودجه

در ادامه پرویز هادی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در پاسخ به علی راستی، گفت: ما به‌عنوان اعضای شورای اسلامی شهر تبریز می‌توانیم تغییراتی در اولویت‌های بودجه ایجاد کنیم همانطور که در سال‌های گذشته پروژه‌های ورزشی را بیشتر موردتوجه قرار داده‌ایم.

روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه روند بررسی بودجه درست نیست، گفت: وضعیت 9 ماهه هزینه و درآمد شهرداری هنوز بررسی نشده است.

وی ادامه داد: کلیات منابع و مصارف باید توضیح داده شود و رأی‌گیری منطقی صورت بگیرد. اولویت‌های بودجه در نظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه شهرداری تبریز برنامه چشم‌انداز 5 ساله را ارائه کرده است، گفت: این برنامه باید بررسی می‌شد و تأثیرات آن در بودجه مسخص می‌شد چرا‌که ارتباط مستقیم با بودجه دارد و هیئت رییسه باید این برنامه به کمیسیون‌ها و صحن شورا ارجاع می‌داد.

وی اظهار کرد: مجمع شهرداران کشورهای آسیایی در سال 2025، تبریز و آنتالیا را پایتخت محیط زیست کشورهای آسیاسی معرفی کرده است. تبریز با وجود مسئله مازوت‌سوزی پایتخت محیط زیست کشورهای آسیاسی شده است و ضرورت دارد در این باره کنفرانس‌ها و سمنیارهایی برای معرفی تبریز در نظر گرفته شود و اولویت آب و هوای تبریز باید در بودجه لحاظ شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: پایین آمدن بودجه جاری حایز اهمیت است که در همین خصوص باید گفت بودجه عمرانی شهر افزایش یافته است اما مسئله مهم این است که باید حق و حقوق کارکنان در نتیجه کاهش هزینه‌های جاری، به‌موقع و تمام و کمال پرداخت شود.

برگی با اشاره به مطالبات برخی کارکنان‌، گفت: تاکنون حق و حقوق مربیان پرداخت نشده و باید در بودجه جاری مدنظر باشد؛ نیر‌وهای خدماتی مشکلات معیشتی دارند و باید به تحقق مطالبات این عزیزان توجه جدی شود.

در مسئله بودجه باید نگاه واقع‌گرایانه حاکم باشد

روح‌الله دهقان‌نژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه در مسئله بودجه باید نگاه واقع‌گرایانه حاکم باشد، گفت: مسائلی از قبیل خط بی‌آرتی دوم، مسیرگشایی، بازارچه محلی و پارکینگ‌های مکانیزه باید اولویت شهرداری بود.

وی با اشاره‌به این‌که مسیرگشایی موردتأکید اعضای شورا بود، گفت: اولویت‌های کمیسیون شهرسازی نیز به شهرداری مکاتبه شده است.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در 28 فروردین 1401 یک مصوبه داشتیم که مقرر کرده بود خزانه متمرکز بر مسیرگشایی باشد و ستاد توسعهٔ معابر شهری تشکیل شود و گزارش‌های مستمر ادواری ارائه شود.

دهقان‌نژاد گفت: شهرداری باید گزارش خود را در این خصوص ارائه کند و وضعیت اقدامات انجام شده بررسی شود.

60 میلیون تفاوت در پرداختی کارکنان شهرداری تبریز

محمدحسن اسوتچی، با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی تبریز در تهران، گفت: در دریافتی کارکنان کف و سقف حدود 60 میلیون تفاوت دارد؛ ما نمی‌گوییم کارگر و مدیر یکی باشد اما باید اصول رعایت شود. درخصوص اضافه‌کاری نفراتی هستند که 170 ساعت اضافه‌کار بهشان باید بدهند پرداخت نشده است‌. امیدواریم فرهنگ پرداخت حقوق کارکنان شهرداری با فرهنگ تبریز مطابقت داده شود.شهردار ادعا کرد در دادگستری 9 میلیون تومان حقوق با خدمات می‌دهند؛ اگر 9 میلیون بدهند آنجا عدلیه نیست، ظلمیه است.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تاکنون جلسه رسمی تعطیل نشده مگر اینکه به حد نصاب نرسیده باشد.

وی در پاسخ به حجت‌الاسلام برگی درخصوص اعلام برنامه پنج‌ساله به کمیسیون‌ها و صحن شورا توسط هیئت‌رئیسه گفت: برنامه پنج ساله به کمیسیون‌ها ابلاغ شده است.

در ادامه، احد صادقی تأکید کرد که مطالبات و بدهی‌ها باید در پیوست بودجه بیاید.

اسماعیل چمنی در این جلسه اظهار کرد: بنده با هبه مخالف نیستم اما اینکه درخصوص کسری پارکینگ و وجود ترافیک صحبت می‌کنیم، این موضوع همواره برای همه مشکل ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه‌ی اصلی اعضای محترم شورا نظارت بر حجم درآمد شهرداری است، ادامه داد: در تعیین بودجه باید به معیشت و وضعیت اقتصادی مردم  توجه شود، شهر مقداری گران اداره می‌شود، این همه دست ما نیست.

وی افزود: مدیران شهرداری و مجموعه‌ی شورا باید کمک کنند تا جذب درامد را از مردم به سمت بخش خصوصی معطوف کنیم، برای مثال برای سال آتی به بحث ترافیک توجه کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه 71 درصد هزینه‌ حمل و نقل را در بحث بودجه افزایش داده‌ایم، عنوان کرد: حتی اگر جداول با ایراداتی هم همراه باشد، افزایش بودجه‌ی حمل و نقل زیاد بوده که در این زمینه دقت مورد نیاز انجام نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه چراما نمی‌توانیم از وجود وام‌ها بهره‌مند شویم، اظهار کرد: باید از وام‌های بانکی برای اجرای پروژه‌ها استفاده کنیم چرا که درصد وام‌ها کمتر از میزان تورم موجود در جامعه است.

چمنی خاطرنشان کرد: توجه جدی شهرداری در بودجه سال 1404 باید به بحث جذب سرمایه گذار معطوف شود، توجه به مقوله‌‌ی فرهنگ در تمام ارگان‌ها ضروری است.

وی اضافه کرد: کمیسیون‌های تخصصی بودجه‌ی سال آینده را بررسی کرده و نتایج نهایی را در صحن علنی شورا ارائه دهند.

بودجه باید پیوست پژوهی و مطالعاتی داشته باشد

سیدکاظم زعفرانچی‌لر با اشاره به اینکه برای بودجه پهنه‌‌ای ارائه داده شود، اضافه کرد: برای مثال مرکز پژوهش‌های شورا بیشتر باید مسائل کلان شهر معطوف شود اما مرکز پژوهش‌های شهرداری باید تمامی مسائل را در نظر بگیرد.

وی با اشاره به اینکه خروجی این پژوهشگاه‌ها باید مسئله‌‌ی بودجه را تغذیه کند، گفت: پژوهش‌ها باید بند به بند بودجه را تحلیل کنند، تصمیم گیری برای 40 همت پول مستلزم مبنای آماری و تحقیقی است.

زعفرانچی‌لر با اشاره به اینکه بودجه باید پیوست پژوهی و مطالعاتی داشته باشد، توضیح داد: باید تحلیلی برای بودجه وجود داشته باشد، بند به بند بودجه قابل بررسی است.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری معاونت اداری مالی دارد اما معاونت مالی اقتصادی ندارد، و دیدگاه به مسائل بیشتر مالی بوده و دیدگاه اقتصادی بسیار ضعیف است.

علیرضا نوای باغبان با تاکید بر اینکه بحث بودجه‌ی سالانه از وظایف مسلم شورا است، اضافه کرد: بررسی، تصویب و اجرای بودجه‌ی سال آتی نیاز به دقت زیادی دارد‌، شورا تا پایان بهمن ماه وقت دارد که بودجه را  بررسی کرده و به فرمانداری ابلاغ کند.

 وی ادامه داد: اگر شورا دفترچه بودجه را با تاخیر ابلاغ کند، شهرداری می‌تواند این تاخیر را به استانداری ابلاغ کند.

وی توضیح داد: امسال متاسفانه شورای شهر قبل از تدوین برنامه‌ بودجه‌ سیاست‌های خود را به شهرداری ابلاغ نکرده است، برنامه‌‌ی هفتم حدود 30 قانون ناظر بر فعالیت شهرداری دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه بودجه شامل دو بخش درآمد و هزینه است، افزود: جا دارد که شورا در خصوص افزایش یا کاهش هزینه و درآمد تحلیل انجام داده و از شهرداری سوال کند. هزینه‌ها نیز شامل دو بخش جاری و عمرانی است، حدود 25 درصد هزینه‌های ما بصورت جاری است.

نوای باغبان با تاکید بر اینکه شهرداری موظف است بدهی‌های خود به اشخاص حقیقی و حقوقی به شورا ارائه کند تا در بخش هزینه‌ی بودجه‌ی سال بعد مشخص شود، اضافه کرد: شهرداری تبریز از نظر پرداخت بدهی‌های وام و اوراق خوش حق‌وحساب‌ترین شهرداری کشور است.

حجت الاسلام برگی با تاکید بر اینکه اگر رضایتمندی در شهرداری نباشد، فساد بیداد خواهد کرد، بیان کرد: برای این‌ موضوع باید چاره‌ای اندیشیده شود، درصد تحقق بودجه‌ی سازمان‌ها مراکز و ادارات آمده و شفاف شود.

وی ادامه داد: اوضاع پیاده روها بسیار بد بوده و مسیرگشایی‌ها از سال گذشته باقی مانده و قدم مثبتی برای موزه‌ انقلاب برداشته نشده است، وضعیت مهرانه رود اسفناک است که باید برای ساماندهی آن اقداماتی انجام گیرد.

وی با تاکید بر اینکه گلزار شهدای مارالان نیز مورد عنایت قرار گیرد، اضافه کرد: جهت ساماندهی بازارچه‌های محلی که برخی مواقع قیمت آن‌ها بسیار بالا است ورود شود.

سیاست‌های بودجه‌ای باید قبل از تدوین بودجه مشخص می‌شد

علی راستی با بیان اینکه سیاست‌های بودجه‌ای باید قبل از تدوین بودجه مشخص می‌شد، اضافه کرد: اینکه چرا این موضوع انجام نگرفته برای بنده جای سوال است، اولویت‌ها را در نظر بگیریم، بهترین شاخص نظرسنجی برای تعیین اولویت‌ها شورا است.

وی بیان کرد: مسائلی چون خدمات شهری، پسماند، فرهنگی، ورزشی و مهم‌تر از همه افزایش حقوق کارگران در اولویت هستند، اینکه همه را به یک چشم ببینیم، اینکه بین کارگران فرق گذاشته شود، درست نیست.

راستی توضیح داد: از زحمات شهرداری نیز متشکریم این‌همه اقدامات شایسته‌ی شهری که انجام گرفته و تبریز مطرح است زیرسایه‌ی خدمات شهرداری است.

بجانی ضمن تبریک ایام یوم الله 22 بهمن ماه و تشکر از شهرداری تبریز جهت تدوین لایحه‌ی بودجه‌ی سال آینده اظهار کرد: همگی دست به دست هم داده و این موضوعات را پیگیری کنیم، مراجعات مردمی ما بسیار بوده و خواهشمندم تا این‌ موضوعات را بیشتر در نظر گیریم.

وی ادامه داد: مسیرگشایی‌ها که شروع شده تکمیل شوند چراکه مردم سردرگم هستند، از اصلی‌ترین مشکلات و دغدغه‌های شهری بحث حمل و نقل است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه موضوع مهم دیگر مناسب‌سازی معابر، پیاده‌روها و پل‌های عابر برای معلولین و سالمندان است، اضافه کرد: آن‌گونه که باید مورد توجه قرار گیرد، نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه بحث بازارچه‌های محلی در نظر گرفته شود و پروژه‌های عمرانی که این دوره به خوبی پیگیری می‌شد، بیشتر مورد توجه قرار گیرد، افزود: نیروی انسانی هر مجموعه ارزشمندترین سرمایه‌ی آن مجموعه است، بحث کارگران قراردادی و تامین نیرو این است که کارکنان رسمی هنگام بازنشستگی سکه دریافت می‌کنند اما مابقی کارکنان نه، این موضوعات در نظر گرفته شوند.

احد صادقی نیز در ادامه تاکید کرد: به غیر از تهران بین تمامی شهرها بطور یکسان اجازه‌‌ی توزیع اوراق داده شده است، نظر اعضا مبنی براین است که فرصتی ایجاد شود که اوراق بهادار بین مردم انتشار داده شود و مردم تصمیم گیری کنند 20 درصد از اوراق را خریداری کنند یا خیر!

تجویز انتشار اوراق مشارکت به مبلغ 25 هزار و 500 میلیارد ریال برای قطار شهری تبریز

اعضای شورای اسلامی‌ شهر تبریز، با تجویز انتشار اوراق مشارکت به مبلغ 25 هزار و 500 میلیارد ریال برای قطار شهری در سال 1404 موافقت کردند.

علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه باید عملکرد اوراق در مترو بیان شود، گفت: خط 2 مترو باید طی 5 سال تمام می‌شد اما 15 ساله تمام می‌شود.

وی تأکید کرد: خرید اوراق به نفع پروژه است و با تامین مالی به نفع شهرداری و شهر تصمیم می‌گیریم.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: شهرداری تبریز در بازپرداخت وام و اوراق تنها شهرداری است که از نظر بانک مرکزی که خوش حق و حساب است.

اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اعضای شورا در این خصوص باید شرایطی را لحاظ کنند که شهرداری به مشکل نیفتد.

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: اوراقی که‌ بین شهرها منتشر شده است، به‌جز تهران، بین بقیه شهرها یکسان است.

وی ادامه داد: جمعیت مشهد و اصفهان قابل مقایسه با تبریز نیست و افزایش میزان توزیع اوراق به نفع تبریز است.

همچنین در این جلسه، لایحه اصلاحی شهرداری تبریز پیرو لایحه مبنی بر تجویز مساعدت مالی و اهدا در قالب کاهش 20 درصدی مبنای محاسبه عوارض به آقای محمد حشمتی (پدر شهید والامقام) و تقسیط مابقی مبلغ تصویب شد.

حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی‌شهر تبریز در این خصوص، گفت: در لایحه، 4 کسری پارکینگ ذکر شده است؛ اما باید گفت ماده 100 چگونه ابقا داده است؟ کسری پارکینگ یک معضل در شهر است.

غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: سؤال سرکار خانم غفوری سوال به‌جایی است و باید این مسئله رعایت شود.

وی همچنین تأکید کرد: حضور شهردار یا معاونان شهردار در جلسه ضرورت دارد.

انتهای پیام/