شفقنا – شرکت آمازون دات کام (Amazon.com Inc.) به سرمایهگذاران هشدار داد که علیرغم برنامههایی که برای سرمایهگذاری حدود ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال جاری دارد، ممکن است با محدودیتهای ظرفیتی در بخش رایانش ابری خود مواجه شود.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، رایانش ابری (Cloud Computing) به ارائه خدمات محاسباتی مانند سرورها، ذخیرهسازی دادهها، پایگاههای داده، شبکه، نرمافزار، تحلیلهای داده و هوش مصنوعی از طریق اینترنت (یا “ابر”) اشاره دارد. به جای اینکه سازمانها یا افراد مجبور باشند سختافزار و نرمافزارهای خود را به صورت محلی نگهداری و مدیریت کنند، میتوانند از خدمات رایانش ابری استفاده کنند که توسط شرکتهایی مانند آمازون (AWS)، مایکروسافت (Azure) و گوگل (Google Cloud) ارائه میشود.
آمازون در حالی درباره محدودیت ظرفیت در رایانش ابری سخن گفته است که میگوید بیشتر مبلع سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری را در بخش مراکز داده، تراشههای داخلی و سایر تجهیزات لازم برای ارائه خدمات هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد.
اندی جسی، مدیرعامل آمازون، که مصمم است این شرکت را به یک سوپرمارکت هوش مصنوعی تبدیل کند، در حال سرمایهگذاری کلان برای حفظ برتری شرکت در خدمات رایانش ابری است. با این حال، او هشدار داد که رشد این بخش ممکن است «ناپایدار» باشد، چرا که چالشهایی در تأمین سختافزار و برق کافی وجود دارد.
جسی پس از انتشار نتایج سهماهه چهارم آماز در کنفرانسی اذعان داشت: اگر محدودیتهای ظرفیتی نبود، میتوانستیم رشد سریعتری داشته باشیم.
جسی گفت که ظرفیت برق و تأمین تراشهها — چه از طرف تأمینکنندگان خارجی و چه از واحد طراحی داخلی آمازون — توانایی سرویسهای وب آمازون (AWS) را برای راهاندازی مراکز داده جدید محدود کرده است. او افزود که این محدودیتها احتمالاً در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ کاهش خواهند یافت.
این نگرانیها مشابه اظهارات رقیب آمازون، مایکروسافت است، که هفته گذشته اعلام کرد رشد فروش خدمات ابری آن به دلیل کمبود مراکز داده برای پاسخگویی به تقاضای محصولات هوش مصنوعی، تحت تأثیر قرار گرفته است.
آمازون در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۴، ۲۶.۳ میلیارد دلار هزینه سرمایهای صرف کرد که بیشتر آن به سمت پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی اختصاص یافت. سهام آمازون در آغاز معاملات روز جمعه در نیویورک نزدیک به ۳ درصد کاهش یافت. پیش از این، سهام این شرکت در سال جاری ۸.۹ درصد افزایش یافته بود، پس از آن که در سال ۲۰۲۴ رشد ۴۴ درصدی را تجربه کرده بود.
این خبر را اینجا ببینید.