به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری حوزه، در مصاحبه با نیویورک پست، رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، تأیید کرد که با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین صحبت کرده است؛ این نخستین گفتوگوی مستقیم میان پوتین و یک رئیسجمهور آمریکا از اوایل سال ۲۰۲۲ است.
ترامپ که وعده داده است جنگ اوکراین را پایان دهد، اما هنوز علناً جزئیاتی درباره چگونگی این کار ارائه نکرده است، هفته گذشته این جنگ را "یک حمام خون" توصیف کرد و گفت تیم او "برخی گفتوگوهای بسیار خوبی" داشته است.
وقتی از ترامپ پرسیده شد که چندبار با پوتین صحبت کرده است؛ گفت: بهتر است چیزی نگویم.
سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف، به خبرگزاری دولتی تاس گفت: "ارتباطات بسیار متنوعی در حال شکلگیری است." پسکوف در پاسخ به سوال تاس درباره گزارش نیویورک پست گفت: "این ارتباطات از طریق کانالهای مختلف انجام میشود. ممکن است من شخصاً چیزی ندانم یا از چیزی بیخبر باشم. بنابراین، در این مورد نمیتوانم نه تأیید و نه تکذیب کنم.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی از نظر روسیه مکانهای احتمالی برای برگزاری این نشست هستند.
پوتین در ۱۴ ژوئن شرایط اولیه خود برای پایان فوری جنگ را اعلام کرد: اوکراین باید از بلندپروازیهای خود برای عضویت در ناتو صرفنظر کند و نیروهایش را از تمام مناطق چهارگانه اوکراینی که روسیه مدعی آنهاست و بیشتر تحت کنترل خود دارد، خارج کند.
کرملین بارها نسبت به گمانهزنیها درباره تماسهای تیم ترامپ برای توافق صلح ابراز احتیاط کرده است. لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بینالملل پارلمان روسیه، روز پنجشنبه به نقل از خبرگزاری دولتی ریانووستی گفت که آمادهسازیها برای چنین نشستی در «مرحله پیشرفته» قرار دارد و ممکن است در فوریه یا مارس برگزار شود.
ترامپ به نیویورک پست گفت که "همیشه رابطه خوبی با پوتین داشته است" و یک برنامه مشخص برای پایان دادن به جنگ دارد، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
ترامپ همچنین با لحنی خصمانه به واشنگتن پست دربارۀ رابطه با تهران گفت: من میخواهم یک توافق غیرهستهای با ایران انجام شود و این را به بمباران شدید ترجیح میدهم.
رئیسجمهور آمریکا که در سال ۲۰۱۸ بهطور یکطرفه از برجام خارج شده بود و بدعهدی واشنگتن را ثابت کرد، در پاسخ به سوال اینکه در ازای این توافق چه چیزی به ایران پیشنهاد خواهد داد، نمیتوانم این را بگویم؛ من آنها را بمباران نمیکنم.
صحبتهای تهدیدآمیز ترامپ درحالی مطرح میشود که حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی، در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکره با آمریکا، با اشاره به تجربۀ بدعهدی غرب، فرمودند: «مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. این را باید ما درست بفهمیم؛ اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل؟ تجربه!»