عباس فتحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، در خصوص علت اجباری بودن بیمه شدن اقشار مختلف جامعه اظهار داشت: سلامت جامعه از اولویتهای هر حکومتی است و کشورها برای تأمین این هدف، روشهای مختلفی را به کار میگیرند. در ایران، قانون بیمه همگانی از سال 1373 به تصویب رسیده است تا پوشش درمانی برای همه شهروندان فراهم شود. در این میان، برخی افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که علاوه بر خدمات درمانی، مزایای دیگری نیز دارند، اما سازمان بیمه سلامت ایران بهطور خاص بر ارائه خدمات درمانی و پیشگیری متمرکز است. از سال 1391 که این نهاد به سازمان بیمه سلامت تبدیل شد، خدمات پیشگیری نیز در دستور کار آن قرار گرفت.
وی افزود: از سال گذشته، معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت ایران تشکیل شد که برنامههایی را در حوزه پیشگیری آغاز کرده است. یکی از مهمترین این اقدامات، پوشش پیشگیری از بیماریها در مادر و کودک، از دوران جنینی تا 2 سالگی، است. این طرح از سال گذشته بهصورت پایلوت در دو شهرستان از استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان آغاز شده و امسال قرار است در مناطق بیشتری اجرا شود. همچنین، در سطح چهارم پیشگیری، سازمان بیمه سلامت روی کنترل تجویز غیرضروری داروها و خدمات درمانی تمرکز کرده است تا عدالت در سلامت، هم از نظر دسترسی و هم در سطح ارائه خدمات، محقق شود.
فتحی در پاسخ به پرسشی درباره حمایتهای بیمهای از بیماران خاص و صعبالعلاج در استان قم تصریح کرد: در استان قم، بیش از 600 هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و خدمات مورد نیاز آنها از طریق 730 مرکز درمانی طرف قرارداد ارائه میشود. در سال 1401، مجلس شورای اسلامی مصوبهای را برای ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج تصویب کرد. پیش از این، تنها پنج بیماری خاص تحت پوشش بیمه قرار داشت، اما با تشکیل این صندوق، تعداد بیماریهای تحت پوشش به 107 مورد افزایش یافت.
وی ادامه داد: تمام افرادی که بیمه پایه دارند، از جمله بیمهشدگان تأمین اجتماعی و سایر بیمهها، میتوانند از خدمات این صندوق بهرهمند شوند. این افراد با مراجعه به سازمان بیمه خود، در سامانههای الکترونیکی نشاندار میشوند و دو روش برای دریافت خدمات دارند. روش نخست، دریافت خدمات از مراکز درمانی طرف قرارداد است که در این صورت، تخفیفهای لازم اعمال شده و بسیاری از داروها و خدمات خاص رایگان ارائه میشود. روش دوم، ارائه اسناد و فاکتورهای درمانی به اداره بیمه سلامت در صورت مراجعه به مراکز غیرطرف قرارداد است که در این حالت، هزینههای درمانی مطابق ضوابط بازپرداخت خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم در خصوص حمایتهای این سازمان از همسران نابارور اظهار داشت: درمان ناباروری از دیگر حوزههایی است که تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد. در استان قم، سه مرکز درمان ناباروری طرف قرارداد بیمه سلامت هستند. در مراکز دولتی، 70 درصد هزینههای درمان توسط بیمه پرداخت میشود. در مراکز خصوصی و دولتی غیر دانشگاهی نیز پرداخت هزینهها بر مبنای تعرفه این مراکز صورت میگیرد.
وی با اشاره به تعهدات بیمه در زمینه دارو و آزمایشات ناباروری افزود: در حال حاضر، 66 داروی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد و بسیاری از آزمایشها و خدمات مرتبط با درمان ناباروری نیز شامل تعهدات بیمهای است.
فتحی در رابطه با هزینههای درمان ناباروری تصریح کرد: در مراکز دولتی، هزینههای درمان ناباروری بسیار پایینتر از مراکز خصوصی است، اما در مراکز خصوصی، تفاوت قیمت وجود دارد. بااینحال، بیمه سلامت تلاش میکند که با پرداخت بخشی از هزینهها، فشار مالی بر زوجهای نابارور کاهش یابد.
انتهای پیام/
∎